יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן חזר ואמר לכתבים, לפני ישיבת הסיעה השבועית, כי הליכוד שאחרי נתניהו עשוי להיות שותף קואליציוני אפשרי אחרי הבחירות.
ליברמן התעקש כי אין שום אפשרות שישב עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, וגם לא עם המפלגות החרדיות ש"ס ויהדות התורה, ברית "לא קדושה" שלדבריו "מובילה את מדינת ישראל לחורבן בית שלישי". לדבריו, הליכוד, או "לפחות חלק מהליכוד, יהיה שותף בממשלה הבאה".
ליברמן אמר דברים דומים במסיבת עיתונאים בתל אביב מוקדם יותר החודש, כשאמר שכדי שישב עם הליכוד בלי נתניהו, המפלגה תצטרך לקבל חלקים מרכזיים במצע שלו, הכולל הגבלת כהונת ראש ממשלה, איסור על התמודדות לראשות הממשלה תחת כתב אישום, ועדת חקירה ממלכתית ותחבורה ציבורית בשבת.
כשנשאל על נכונותו של יו"ר ישר גדי איזנקוט לקיים שיחות עם החרדים ואף לפטור כמה אלפים משירות צבאי, ליברמן אמר כי כל מי שיושב עם החרדים מוותר על גיוס לכולם, ואינו יכול לשבת איתו בממשלה. פטור לחרדים הוא "ביזוי התורה" ו"חילול השם", טען.
לפני ישיבת הסיעה ליברמן אמר לכתבים כי זה "רק עניין של זמן" עד שכטב"מים של חזבאללה יפגעו בירושלים ובתל אביב, וכי ישראל "חייבת להשיג הכרעה" מול חזבאללה. "הידיים של החיילים שלנו פשוט קשורות בלבנון", טען.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו