ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט וראש האופוזיציה יאיר לפיד פרסמו הודעות שבהן גינו כל פשרה עם החרדים, בעקבות הצהרות של ראשי מפלגות באופוזיציה שהביעו נכונות לשבת עם המפלגות החרדיות בממשלה הבאה.
"כל הדיבורים על 'פשרות עם החרדים' הם טעות פוליטית ושגיאה מוסרית. אחרי 40 שנה, יש לנו הזדמנות אמיתית לשינוי אמיתי. לראשונה נוצרה הזדמנות לגייס צעירים חרדים, לחייב לימודי ליבה ולשלב אותם בשוק העבודה", אמר לפיד, והדגיש כי אסור להחמיץ הזדמנות כזאת "בשביל רווחים פוליטיים קצרי טווח".
"ישראל נמצאת ברגע קיומי", אמר בנט בהודעה נפרדת, והדגיש כי המדינה "לא תשרוד כאשר יותר ויותר מאזרחיה מתחנכים ל'נמות ולא נתגייס', אינם משרתים בצה"ל ואינם מצטרפים לשוק העבודה".
"הציבור העובד והמשרת לא יכול להמשיך לשאת לבדו בנטל הכלכלי והביטחוני. זו התאבדות לאומית בהילוך איטי, ואני לא אתן לזה לקרות. אני רוצה שיהיה ברור לכולם: בממשלה הבאה בראשותי לא יהיו פשרות בענייני גיוס. לא יהיו דילים פוליטיים על חשבון המשרתים בצבא", אמר בנט.
הודעותיהם של בנט ולפיד באו לאחר שערוץ 14 שידר קטע שבו יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן אמר לפעילי מפלגתו כי יהיה מוכן לשבת בממשלה עם המפלגות החרדיות כדי להחליף את הקואליציה הנוכחית. לאחר מכן אמר גולן כי "המפלגות החרדיות פסלו את עצמן" וכי הן "יהיו בחוץ" מהממשלה הבאה.
בשבוע שעבר דווח כי יו"ר ישר גדי איזנקוט נפגש עם יו"ר דגל התורה משה גפני. איזנקוט, שהבהיר כי הוא תומך במתן פטור משירות לעד 3% מהחרדים, אמר כי הוא מקיים יחסים טובים עם החרדים, למרות חילוקי הדעות. באחרונה עורר כעס כשאמר כי יצטרף לקואליציה "עם מי שמחזקים את ישראל", כשנשאל אם יישב עם המפלגות החרדיות.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו