בריטניה, אוסטרליה וקנדה הכריזו על הקמת "קרן שלום בינלאומית" לישראלים ולפלסטינים, שמיועדת "לתמוך במאמצי בניית שלום כדי ליצור את התנאים לשלום בר־קיימא".
שלוש המדינות יעבירו מיליון לירות שטרלינג, כארבעה מיליון שקלים, כל אחת בשלוש השנים הקרובות, בתקווה שמדינות אחרות יתרמו גם הן. ארגוני חברה אזרחית ישראליים ופלסטיניים יהיו זכאים למענקים מהקרן, לפי הצהרה משותפת של שרי החוץ של בריטניה, אוסטרליה וקנדה.
הקרן תשקיע ביוזמות ש"מקדמות פתרון שתי מדינות, מסייעות לצמצום הפילוג, מחזקות את החברה האזרחית ותומכות בדיאלוג ובשיתוף פעולה בתוך קהילות ישראליות ופלסטיניות וביניהן, ובונות את היסודות לשלום".
"אנחנו עושים זאת ברגע של משבר חריף בישראל ובפלסטין", אמרו. "שלוש השנים האחרונות גבו מחיר הרסני ומפשיט צלם אנוש מאזרחים, והעמיקו את חוסר האמון והפילוג בין הקהילות. במקביל, החברה האזרחית התמודדה עם מגבלות גוברות ועם לחץ חסר תקדים".
לדבריהן, הקרן תסייע לדחוק לשוליים את חמאס וגורמים קיצוניים אחרים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו