שרת החוץ של האיחוד האירופי, קאיה קאלאס, מדגישה כי האיחוד "מחויב ליחסים קונסטרוקטיביים" עם ישראל, לאחר ששר החוץ גדעון סער הודיע כי הוא מנתק עמה כל קשר בעקבות דיווח שלפיו השוותה את ישראל למשטר האפרטהייד בדרום אפריקה.
קאלאס אינה מתייחסת בדבריה להתבטאויות שדווחו.
"גדעון היקר, כפי שאתה יודע, לאיחוד האירופי ולישראל יש הרבה דברים שמחברים בינינו. אני מעריכה את הדיאלוג והקשר בינינו, ופתוחה להמשיך ברוח זו, בכבוד ובאופן קונסטרוקטיבי. דיאלוג הוא יסוד הדיפלומטיה, במיוחד כשמתגלעות מחלוקות. האיחוד האירופי מחויב תמיד ליחסים קונסטרוקטיביים עם ישראל", כתבה קאלאס ברשת X.
כמי שנראה כי היא דוחה את האשמתו של סער שלפיה פעלה "באובססיביות ובחוסר הוגנות בוטה" בגישתה כלפי ישראל, קאלאס חזרה על עמדת האיחוד האירופי שלפיה פתרון שתי המדינות הוא "הדרך הישימה היחידה" ל"הבאת שלום למזרח התיכון", וכי משום כך האיחוד "גינה את ההתנחלויות הישראליות הבלתי חוקיות בגדה, שמקשות יותר ויותר להגיע ליעד הזה".
שר החוץ השיב לקאלאס, למרות החרם שהכריז.
גברתי,
בכל הכבוד – גם בדבריך כאן את נמנעת מלהכחיש או לגנות את מה שמיוחס לך ופורסם ברבים. זה מדבר בעד עצמו.
למיטב ידיעתי – האמירות שיוחסו לך בענין "האפרטהייד" אינן משקפות את עמדת האיחוד האירופי.
הענין פשוט: אם אכן אמרת את הדברים הבזויים והדיבתיים האלה – תתייצבי מאחוריהם.
אם לא… https://t.co/kETNPXTZK8— Gideon Sa'ar | גדעון סער (@gidonsaar) June 18, 2026


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו