JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שגריר ישראל בוושינגטון: אנו מקווים שסוגיית הטילים תידון במשא ומתן בשישים הימים הקרובים | זמן ישראל

שגריר ישראל בוושינגטון: אנו מקווים שסוגיית הטילים תידון במשא ומתן בשישים הימים הקרובים

שגריר ישראל לארצות הברית, יחיאל לייטר, בבית הנשיא בירושלים, 16 בפברואר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
שגריר ישראל לארצות הברית, יחיאל לייטר, בבית הנשיא בירושלים, 16 בפברואר 2025

שגריר ישראל בארצות הברית יחיאל לייטר דחה בזהירות את קביעתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שלפיה יש לאפשר לאיראן להחזיק בטילים בליסטיים.

לאחר שהממשל האמריקאי הציב את השמדת תוכנית הטילים של איראן כאחת ממטרות המלחמה, טראמפ הצהיר אתמול כי הוא מוכן שטהרן תשמור חלק מהטילים, בהינתן שגם לחלק משכנותיה יש טילים כאלה. גורמים אמריקאים אמרו שהם מתכננים להעלות את הסוגיה במשא ומתן עם איראן, שאמור להתקיים בשישים הימים הקרובים, אך היא לא נכללה במזכר ההבנות שנחתם השבוע בין ארצות הברית לאיראן.

"אנחנו מקווים שבשישים הימים האלה גם סוגיית הטילים הבליסטיים תידון, ובתקווה גם תחוסל, מפני שטהרן אינה כמו כל מדינה אחרת באזור; היא אינה כמו שום מדינה אחרת בכלל", אמר לייטר בריאיון לרשת הימנית "ניוזמקס".

"הם חבורה רצחנית של בריונים, ואם יהיו להם טילים בליסטיים, הם ישתמשו בהם נגד כל השכנות שלהם", הוסיף.

לייטר אמר כי ישראל גם "מודאגת מאוד" מהכללת לבנון במזכר ההבנות, שנוסחו קובע כי הסיום הקבוע של פעולות האיבה בין ארצות הברית לאיראן חל גם על לבנון, וכי יש לכבד את שלמותה הטריטוריאלית ואת ריבונותה של המדינה – קריאה שכנראה מכוונת לשטח שבו פועל צה"ל בדרום לבנון בניסיון להילחם בחזבאללה.

לייטר אמר כי לבנון נכללה ככל הנראה במזכר ההבנות בהתעקשות איראנית, כדי להגן על חזבאללה.

לייטר הוא הגורם הישראלי האחרון שמאותת כי ישראל לא מתכוונת לציית לסעיפי מזכר ההבנות הנוגעים ללבנון, הקובעים כי כל הפעולות הצבאיות במדינה ייפסקו.

"אנחנו לא יכולים להרשות שחזבאללה יהיה על גבולנו, ואנחנו לא יכולים להרשות שחזבאללה ימשיך להחזיק עשרות אלפי לוחמי טרור שמנסים לחדור לצפון ישראל ולירות טילים הנישאים על הכתף וכטב"מים קטלניים לעבר היישובים שלנו. לכן אנחנו מקווים שלא יתאפשר לאיראן להכתיב את עתידה של לבנון ללבנונים ולישראל", אמר לייטר.

על רקע הביקורת הגוברת של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על ישראל ועל ראש הממשלה בנימין נתניהו, במיוחד סביב מה שוושינגטון רואה כגל תקיפות נרחב של צה"ל בלבנון, השליח הישראלי ניסה להזכיר לטראמפ את הסיוע שירושלים העניקה בשנה האחרונה.

"היינו שותפים מצוינים מאז שהנשיא שב לתפקידו. פעלנו יחד במלחמת 12 הימים ביוני נגד איראן, ומאז 28 בפברואר, 'זעם אפי' ו'שאגת הארי', טסנו כתף אל כתף וכנף אל כנף, ופגענו באחת מקבוצות האנשים המרושעות ביותר בעולם, המשוגעים מטהרן, שהחזיקו את כולנו כבני ערובה באמצעות סגירת מצר הורמוז וירי טילים בליסטיים לעבר כל שכנותיה", אמר לייטר.

למרות דאגתו מהיבטים מסוימים במזכר ההבנות, לייטר אמר: "אנחנו מאוד־מאוד מקווים ש[הוא]… אכן יוביל למה שהוא מתיימר להוביל אליו, וזה הפסקה מוחלטת של כל סוג של הפצת נשק גרעיני מצד איראן".

לעת עתה, הוא רק מבטא מחדש את התחייבותה של איראן שלא להשיג נשק גרעיני – התחייבות שנכללה בהסכם הגרעין עם איראן מ־2015 של נשיא ארצות הברית לשעבר ברק אובמה, שישראל מתחה עליו ביקורת פומבית הרבה יותר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.