JavaScript is required for our website accessibility to work properly. כתב אישום הוגש נגד שישה גורמים שלפי המיוחס להם השחיתו רכוש וסיכנו תושבים באזור רמאללה | זמן ישראל

כתב אישום הוגש נגד שישה גורמים שלפי המיוחס להם השחיתו רכוש וסיכנו תושבים באזור רמאללה

הפרקליטות הגישה היום כתב אישום נגד שישה גורמים, שלפי המיוחס להם, יידו לפני שבועיים אבנים לעבר בתים וכלי רכב, הציתו כלי רכב וצמחייה, פגעו במסגד ותקפו בתים בדיר דבוואן שבקרבת רמאללה, כך הודיעה דוברות המשטרה.

השישה הואשמו בעבירות של הצתה בנסיבות של מעשה טרור, התפרעות, חבלה במזיד, היזק בזדון, תקיפה ויידוי חפצים לעבר כלי תחבורה, כולן ממניע גזעני ולאומני.

לפי כתב האישום, הם הגיעו בשיירת רכבים סמוך לדיר דבוואן, כשהם רעולי פנים ומצוידים בסכין, חומרים דליקים, מצתים, כפפות וגז מדמיע. בין היתר, הוצתה אש בכניסה למסגד המקומי תוך שימוש בחומר דליק שפגע בעינו של אחד המתפללים והוצתה גם מרפסת בית מגורים בשעה שבני המשפחה שהו בתוכו ובכך סיכנו את חייהם.

עוד נמסר שבחקירה התברר שקודם לפעולה "גמלה בליבם של הנאשמים החלטה לבצע מעשה נקם". במעשי התקיפה לקחו חלק גורמים נוספים שלא הוגש נגדם כתב אישום.

המשטרה מסרה שזהו כתב האישום ה-51 שהוגש השנה נגד גורמים שלפי המיוחס להם היו מעורבים באלימות קיצונית.

עוד נמסר שאמש הוגש כתב אישום נגד נאשם בעקבות תקיפה שבוצעה בחווארה בתחילת החודש.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 26 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.