JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בהרב־מיארה: יש לקצץ בתקציבי מוסדות החינוך שלא מלמדים לימודי ליבה מלאים | זמן ישראל

בהרב־מיארה: יש לקצץ בתקציבי מוסדות החינוך שלא מלמדים לימודי ליבה מלאים

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה במהלך הדיון בבקשת החסינות של ח"כ טלי גוטליב בוועדת הכנסת, 9 במאי 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה במהלך הדיון בבקשת החסינות של ח"כ טלי גוטליב בוועדת הכנסת, 9 במאי 2026

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה הודיעה לבג"ץ, בתשובה שמסרה היום, שיש לקצץ משנת הלימודים הקרובה בתקציביהן של רשתות החינוך החרדיות שנמנעות מללמד לימודי ליבה כפי שהן נדרשות.

תשובת המדינה נמסרה לבג"ץ בתגובה לעתירה של עמותת חדו"ש על כך שהמדינה מוסיפה לתקצב את רשתות החינוך, אף על פי שהן לא עומדות בחובותיהן.

"נתוני משרד החינוך מצביעים על פערים משמעותיים בעמידת מוסדות הרשתות בחובתם ללמד את מלוא תוכנית היסוד ועל כשלים ביכולת לפקח על קיום החובות ולאכוף אותן", נכתב בתשובת המדינה.

"המשך קבלת תקצוב מכוח עקרון 'כלל ילדי ישראל' יותנה בעמידה בחובות היסוד החלות על מוסדות הרשתות, ובהן לימודי ליבה מלאים כפי שאלה נקבעו בתוכנית היסוד של החינוך הרשמי, העסקת צוותי הוראה בעלי הכשרה מתאימה, השתתפות מלאה במערכי המדידה וההערכה, שיתוף פעולה עם מנגנוני הפיקוח והאכיפה ועמידה בחובות הדיווח", קבעה היועצת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 14 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.