JavaScript is required for our website accessibility to work properly. השבתת צינור הנפט בערב הסעודית מאיימת על 4% מהאספקה העולמית | זמן ישראל

השבתת צינור הנפט בערב הסעודית מאיימת על 4% מהאספקה העולמית

תמונת לוויין זו שצולמה על ידי Planet Labs PBC ב-11 בספטמבר 2026 מציגה מבט כללי על אתר תשתית לאחר שניזוק בשריפה מדרום-מזרח למדינה לאורך המסלול הכללי של צינור מזרח-מערב (Petroline) של ערב הסעודית (צילום: Handout/Planet Labs/AFP)
Handout/Planet Labs/AFP
תמונת לוויין זו שצולמה על ידי Planet Labs PBC ב-11 בספטמבר 2026 מציגה מבט כללי על אתר תשתית לאחר שניזוק בשריפה מדרום-מזרח למדינה לאורך המסלול הכללי של צינור מזרח-מערב (Petroline) של ערב הסעודית

מלאי הנפט לייצוא של ערב הסעודית יאזל אם המדינה לא תחזיר לפעילות את הצינור המרכזי שלה לים האדום בתוך ימים אחדים. לדברי סוחרים ורוכשי נפט סעודים, מצב זה עלול להוביל לאובדן של עד 4% מאספקת הנפט העולמית.

ירידה נוספת בהזרמת הנפט הסעודי תחמיר את משבר האספקה העולמי, שכבר דחף את מחירי הדלק בעולם לשיאים חדשים, האיץ את האינפלציה ברחבי העולם והזניק את תשואות האג"ח בארצות הברית לרמות הגבוהות ביותר מאז המשבר הפיננסי ב-2008.

מאז שמתקפת כטב"מים אילצה את ערב הסעודית להשבית ביום שישי את צינור הנפט הענק שלה, ריאד טרם מסרה פרטים מלאים על היקף הנזק או על משך הזמן שבו הצינור יישאר מושבת.

גורמים ששוחחו עם "רויטרס" סיפקו הערכות שונות. גורם אחד ציין כי תיקון הנזק עשוי לארוך בין חמישה לשישה שבועות, בעוד שאחר העריך כי התקלה תתוקן מוקדם יותר, וכי ניתן יהיה לחדש את השאיבה באופן חלקי עוד במהלך עבודות התיקון.

לשכת התקשורת הממשלתית ומשרד האנרגיה של ערב הסעודית לא השיבו מייד לבקשות התגובה.

בששת החודשים האחרונים, הצינור העובר במדבר ברחבי חצי האי ערב חסך מערב הסעודית את עיקר ההשפעה של השבתת מצר הורמוז בעקבות המלחמה – צעד ששיתק את הייצוא של המדינות השכנות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 13 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.