מלאי הנפט לייצוא של ערב הסעודית יאזל אם המדינה לא תחזיר לפעילות את הצינור המרכזי שלה לים האדום בתוך ימים אחדים. לדברי סוחרים ורוכשי נפט סעודים, מצב זה עלול להוביל לאובדן של עד 4% מאספקת הנפט העולמית.
ירידה נוספת בהזרמת הנפט הסעודי תחמיר את משבר האספקה העולמי, שכבר דחף את מחירי הדלק בעולם לשיאים חדשים, האיץ את האינפלציה ברחבי העולם והזניק את תשואות האג"ח בארצות הברית לרמות הגבוהות ביותר מאז המשבר הפיננסי ב-2008.
מאז שמתקפת כטב"מים אילצה את ערב הסעודית להשבית ביום שישי את צינור הנפט הענק שלה, ריאד טרם מסרה פרטים מלאים על היקף הנזק או על משך הזמן שבו הצינור יישאר מושבת.
גורמים ששוחחו עם "רויטרס" סיפקו הערכות שונות. גורם אחד ציין כי תיקון הנזק עשוי לארוך בין חמישה לשישה שבועות, בעוד שאחר העריך כי התקלה תתוקן מוקדם יותר, וכי ניתן יהיה לחדש את השאיבה באופן חלקי עוד במהלך עבודות התיקון.
לשכת התקשורת הממשלתית ומשרד האנרגיה של ערב הסעודית לא השיבו מייד לבקשות התגובה.
בששת החודשים האחרונים, הצינור העובר במדבר ברחבי חצי האי ערב חסך מערב הסעודית את עיקר ההשפעה של השבתת מצר הורמוז בעקבות המלחמה – צעד ששיתק את הייצוא של המדינות השכנות.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו