JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מתנחלים תועדו מקימים מאחז סמוך ליישוב הערבי מג'ד אל-כרום, המשטרה מנעה מפעילים ותושבים להגיע למקום | זמן ישראל

מתנחלים תועדו מקימים מאחז סמוך ליישוב הערבי מג'ד אל-כרום, המשטרה מנעה מפעילים ותושבים להגיע למקום

חיילים ישראלים מאבטחים מבנה בבנייה בעת שאמבולנסים מפנים פלסטינים שנפצעו בתקיפת מתנחלים בכפר קוסרה שבגדה המערבית. 29 באוגוסט 2026 (צילום: AP Photo/Majdi Mohammed)
AP Photo/Majdi Mohammed
חיילים ישראלים מאבטחים מבנה בבנייה בעת שאמבולנסים מפנים פלסטינים שנפצעו בתקיפת מתנחלים בכפר קוסרה שבגדה המערבית. 29 באוגוסט 2026

ישראלים, שלפי הדיווחים הם מתנחלים מהגדה המערבית, תועדו כשהם מנסים להקים מאהל סמוך ליישוב הערבי מג'ד אל-כרום שבגליל.

בתיעוד נראים הצעירים מקימים אוהלים, מציבים ציוד בישול ופורסים כבלי חשמל במקום.

המשטרה מנעה מתושבים מקומיים ומפעילים פוליטיים מהשמאל להגיע לזירה.

"המתנחלים כאן על אדמות מג'ד אל-כרום הם נערי גבעות מהגדה המערבית, שהגיעו הנה כדי להקים יישוב חדש", אמר ראש המועצה המקומית ראוף חמוד בסרטון שפורסם ברשתות החברתיות.

חבר הכנסת עופר כסיף מסיעת חד"ש האשים את המתנחלים בניסיון להעתיק לצפון הארץ את הטקטיקות שבהן הם משתמשים כדי לגרש ערבים מאדמותיהם בגדה המערבית.

"מה שראיתי במו עיניי על אדמות מג'ד אל-כרום הוא טרנספר זוחל, שהועתק מהגדה המערבית לתוך מדינת ישראל", כתב כסיף בפוסט ברשת הטוויטר.

"קבוצה של קטינים קיצוניים בהובלת בריון כהניסט בוגר משתלטת על אדמות ערביות בחסות המשטרה, ולכאורה בהתאם לחוקי האפרטהייד", הוסיף.

בעיתון "הארץ" דווח כי הקרקע, אף שהיא נמצאת בשטח המוניציפלי של היישוב, שייכת לקרן הקיימת לישראל, אשר החכירה אותה למתנחל למטרות מרעה. עם זאת, לא נראו כבשים או עיזים באזור.

התקרית מתרחשת ברקע הצהרתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בחודש שעבר, שלפיה ממשלתו פועלת להרחבת ההתיישבות היהודית בנגב ובגליל, בין היתר באמצעות מתן גישה מועדפת לקרקעות עבור משרתי מילואים.

דבריו של נתניהו נאמרו שלושה ימים לאחר ששר האוצר בצלאל סמוטריץ' הציג תוכנית לקראת הבחירות, שנועדה להרחיב את מה שהוא מכנה "מהפכת" ההתנחלויות שלו מהגדה המערבית לנגב ולגליל. סמוטריץ' תיאר במפורש את היוזמה כתוכנית לייהוד האזורים הללו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 13 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.