חשבונות ברשתות החברתיות שהשתתפו בעבר במבצע השפעה ישראלי שנועד לקדם את הפלת המשטר באיראן החלו לאחרונה להפיץ תעמולת בחירות של ראש הממשלה בנימין נתניהו, כך עולה מתחקיר שפורסם היום ב"הארץ". החשבונות משתפים סרטונים של נתניהו נגד יריביו הפוליטיים, ובהם גדי איזנקוט ויאיר גולן, ומפרסמים תגובות תמיכה בו.
לפי התחקיר, שהתבסס על ניתוח של חוקרי רשת וחברות ניטור, מתוך כ-1,600 חשבונות שזוהו אשתקד כמי שפעלו לקידום רזא פהלווי כחלופה למשטר האייתולות, לפחות 185 קיימו אינטראקציות עם חשבונותיו של נתניהו מאז תחילת מערכת הבחירות. מחקר נוסף זיהה 264 חשבונות שהדהדו את מסריו. חלק מהחשבונות פועלים גם באינסטגרם ומפרסמים תגובות בעברית הקוראות להצביע לנתניהו.
בעקבות הממצאים עתרו מכון ברנדייס וארגון פייק ריפורטר לוועדת הבחירות המרכזית. יושב ראש הוועדה, השופט נעם סולברג, הורה לנתניהו, לליכוד, לשרה גילה גמליאל ולמשרד ראש הממשלה להגיב לעתירה עד היום. לשכת ראש הממשלה הכחישה כל קשר לרשתות ההשפעה, ומטעמה של גמליאל נמסר: "לא היה ולא נברא".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו