JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח: טראמפ שוקל לפתוח במתקפה בת מספר ימים נגד איראן כנראה מייד לאחר בחירות האמצע | זמן ישראל

דיווח: טראמפ שוקל לפתוח במתקפה בת מספר ימים נגד איראן כנראה מייד לאחר בחירות האמצע

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ משוחח עם כתבים לאחר שירד ממטוס אייר פורס ואן בבסיס אנדרוז שבמרילנד, 27 בספטמבר 2026 (צילום: AP Photo/Julia Demaree Nikhinson)
AP Photo/Julia Demaree Nikhinson
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ משוחח עם כתבים לאחר שירד ממטוס אייר פורס ואן בבסיס אנדרוז שבמרילנד, 27 בספטמבר 2026

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוקל לפתוח במתקפה בת מספר ימים נגד איראן, ככל הנראה מייד לאחר בחירות האמצע, שיתקיימו בתחילת החודש הבא, כך דווח ב"אטלנטיק" על סמך דבריהם של גורמים רשמיים.

בין היעדים האפשריים לתקיפה נמצאים מערך הטילים וכלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן, וכן תשתיות האנרגיה ומתקני הגרעין שלה.

שר האוצר של ארצות הברית סקוט בסנט טען שאיראן על סף קריסה כלכלית, וכי מצור אמריקאי על מצר הורמוז, בשילוב סנקציות, יאלץ את טהרן להיכנע בשולחן המשא ומתן.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, בשורת שיחות עם טראמפ, הציע סבב נוסף של תקיפות מצד ארצות הברית וישראל במטרה להפיל את המשטר.

נראה שממשל טראמפ שוקל לשלב בין שתי הגישות, בהנחה שאיראן כבר נמצאת על סף התמוטטות כלכלית ושעוד כמה תקיפות משמעותיות יספיקו כדי להביא לשינוי המשטר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 23 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.