JavaScript is required for our website accessibility to work properly. החות'ים מכחישים כי תקפו את הערים הקדושות מכה ומדינה | זמן ישראל

החות'ים מכחישים כי תקפו את הערים הקדושות מכה ומדינה

תומכי השלטון החות'י מניפים את נשקם במהלך הפגנה נגד התערבות ערב הסעודית בתימן, בצנעא. 9 באוקטובר 2026 (צילום: Mohammed HUWAIS / AFP)
Mohammed HUWAIS / AFP
תומכי השלטון החות'י מניפים את נשקם במהלך הפגנה נגד התערבות ערב הסעודית בתימן, בצנעא. 9 באוקטובר 2026

מנהלת ההגנה האזרחית של ערב הסעודית דיווחה כי יורטו שני טילים בליסטיים ששיגרו החות'ים מתימן לעבר מחוזות מכה ומדינה, הערים הקדושות לאסלאם. 

עוד נמסר כי שברי יירוט נפלו במספר מוקדים ברחבי הממלכה, בהם הערים ג'דה, טאיף וראבע'.

החות'ים בתימן, הנתמכים בידי איראן, הכחישו כי תקפו את הערים הקדושות מכה ומדינה.

הארגון מסר כי פעולותיו מכוונות נגד מתקני נפט ובסיסים צבאיים בערב הסעודית, והוסיף כי הוא נוהג להודיע על תקיפות כאלה כאשר הן מתרחשות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 24 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.