יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג, פסק כי הרשימה המשותפת לא תידרש לסמן סרטון תעמולה שיצרה באמצעות בינה מלאכותית, מאחר שהוא מציג תרחיש לא מציאותי, כך נמסר בהודעת ועדת הבחירות. לפי ההחלטה, העותר חויב לשלם למשיבה הוצאות בסך 5,000 שקלים.
הסרטון המדובר מדמה משחק כדורגל מקצועי שבו חבר הכנסת אחמד טיבי מתמודד מול דמותם של השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ'. בסרטון מופיע כל אחד מהשרים בדמותם של שני שחקנים שונים, כאשר שלושת הפוליטיקאים לבושים בחליפות.
בסרטון נראה טיבי חולף על פני דמויותיהם של בן גביר וסמוטריץ' ומבקיע שער. לאחר מכן מופיעה דמותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו כשהוא יושב ביציע, מוקף באוהדי הקבוצה ומביע תסכול מכיבוש השער.
השופט סולברג נימק את החלטתו בכך שברור לצופים כי אין מדובר בתיעוד מקורי. לפיכך, קבע יו"ר הוועדה כי במקרה זה לא מתקיימים התנאים שבחוק הבחירות (דרכי תעמולה), המחייבים לסמן שימוש באמצעים דיגיטליים.
סרטון פגז של אחמד טיבי
הערבים נוהרים לשער – וגם אחוז ההצבעה שלהם יבקיע גול pic.twitter.com/g7MtMdgCky— לירי בורק שביט (@lirishavit) October 12, 2026
בהחלטה נקבע כי חובת הסימון בחוק חלה רק על תוכן שעשוי להיחזות ככזה שתועד במקור. עוד צוין כי בסרטון מוצגים הפוליטיקאים כשהם משחקים כדורגל ברמה מקצועית בעודם לבושים בחליפות, וכי השר בן גביר מופיע בו הן כשחקן הגנה והן כשוער, בעוד השר סמוטריץ' מופיע כשני שחקני הגנה שונים – לעיתים באותו פריים ממש.
"ברי, כי אין מדובר בתיעוד שנחזה להיות מקורי, ודומני כי אין חשש לכך שיהיה מי שיסבור כן", נכתב בהחלטה, שבה הוזכרה גם עתירה דומה של הארגון נגד המפלגה שנדחתה ב-19 באוקטובר 2026.
עוד נקבע כי העותר לא העלה טענה של ממש מעבר לאמירה כללית שהסרטון "נחזה לתיעוד מציאותי", ולפיכך לא מתקיימים תנאי החוק וחובת הסימון אינה חלה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו