לאחר שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ חזר על תמיכתו בראש הממשלה בנימין נתניהו לכהונה נוספת, אמר נשיא המדינה יצחק הרצוג לתקשורת האמריקאית כי הדבר לא ישפיע עליו, וכך גם לא שום לחץ חיצוני, כשיחליט על מי להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה לאחר הבחירות שיתקיימו מחר.
"אני לא חושב שנשיא ארצות הברית או מישהו אחר יכולים להתערב בשיקול הדעת שלי – שיקול הדעת צריך להתבסס על עובדות מסוימות, ונראה מה יהיו העובדות", אמר הרצוג ל־MS NOW.
לאחר ספירת הקולות יתייעץ הרצוג עם מציגי הרשימות שנבחרו לפני שיטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על חבר הכנסת שלדעתו יש לו הסיכוי הטוב ביותר להקים ממשלה. אין הכרח שיהיה זה מנהיג הרשימה הגדולה ביותר או המחנה הגדול ביותר – אך בדרך כלל מדובר בחבר הכנסת שזוכה למספר ההמלצות הרב ביותר מחברי הכנסת לכהן כראש הממשלה.
אם המועמד לא יצליח להרכיב קואליציה בתוך 28 ימים, עם אפשרות להארכה של 14 ימים, הרצוג רשאי להטיל את המשימה על חבר כנסת אחר. אם גם הניסיון הזה ייכשל, רוב של 61 חברי כנסת יוכל לבקש מהנשיא להטיל את המשימה על חבר כנסת מסוים בתוך תקופה נוספת של 21 ימים.
הרצוג ציין ש"יהיה הרבה לחץ" והדגיש את "ההערכה העצומה" שלו לטראמפ, אך אמר שהוא לבדו יקבל את ההחלטה על מי להטיל את המשימה: "זו הדמוקרטיה של ישראל והמסגרת החוקתית של ישראל, וזה מה שקובע מבחינתי".
"זה הולך להיות עדין מאוד… זה באמת משחק פתוח, במיוחד אם התוצאות יהיו צמודות", אמר על מערך הגושים המורכב, שלפי הסקרים, צפוי מאוד להסתיים במבוי סתום, מבלי שמועמד כלשהו יוכל להרכיב קואליציית רוב.
הנשיא חזר ואמר שיעשה כל שביכולתו כדי למנוע בחירות חוזרות, ובכלל זה ינסה לכפות ממשלת אחדות בין הליכוד של נתניהו לבין ישר! של יריבו המרכזי גדי איזנקוט.
"אני לא יודע אם זה ישים", הודה עם זאת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו