מתיחות חריגה התעוררה בימים האחרונים בין ראש המוסד רומן גופמן לבכירים בארגון סביב פעולות נגד איראן בעיתוי סמוך לבחירות, כך פורסם ב"הארץ".
לפי הדיווח, כמה מבכירי הארגון הביעו התנגדות לפעולות בעת הזו, פקפקו בשיקול דעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו וחששו מעירוב שיקולים פוליטיים בקבלת ההחלטות הביטחוניות.
הפרסום מצטרף לדיווח בחדשות 12 מאמש על עימות שהתגלע בין נתניהו לרמטכ"ל זמיר סביב אותה הסוגיה.
מהמוסד נמסר בתגובה כי הארגון אינו מתייחס "לפעילות מבצעית אופרטיבית שבתחום אחריותו ולנאמר בדיונים סגורים". עוד נמסר כי "בהנהלת הארגון מתקיים דרך קבע שיח מקצועי, פתוח ומעמיק, שבמסגרתו נשמעות עמדות שונות, כמתחייב בארגון מודיעין מקצועי ואחראי. שיח זה הוא מקור לעוצמה ארגונית ולא ביטוי למתיחות".
"המוסד למודיעין ותפקידים מיוחדים הוא ארגון ממלכתי הפועל אך ורק למען ביטחון מדינת ישראל ואזרחיה", נכתב בתגובה. "ראוי להותיר אותו ואת משרתיו מחוץ לשיח הפוליטי ולהימנע מניסיונות לייחס שיקולים פוליטיים לפעילותו או לעמדותיו".
בתוך כך, היום דווח ב־CNN מפי מקור ביטחוני ישראלי כי הרמטכ"ל זמיר אמר לראש המטות המשולבים של צבא ארצות הברית, דן קיין, כי תקיפה באיראן תשבש את הבחירות בישראל ותגרום לדחייתן.
לדברי המקור, נתניהו לחץ על וושינגטון לתקוף באיראן, אך בכירים בארה"ב דרשו לדחות את המבצע בהתאם לצרכיו של הממשל. המקור הוסיף כי דברי זמיר הם אחת הסיבות שבגללן סירב טראמפ לתקוף באיראן עד כה. לשכת ראש הממשלה הכחישה את הדיווח.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו