JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ישראל תקפה בתימן את המטרות שארה"ב חששה לתקוף בעצמה | זמן ישראל
אש בנמל חודיידה לאחר תקיפת מטוסי קרב ישראלים. 20 ביולי 2024 (צילום: AFP PHOTO /ANSARULLAH MEDIA CENTER)
AFP PHOTO /ANSARULLAH MEDIA CENTER
"נדרשת פעולה רחבה יותר נגדם"

ישראל תקפה בתימן את המטרות שארה"ב חששה לתקוף בעצמה

במכתב לשר ההגנה לוין אוסטין, מתח מפקד פיקוד המרכז האמריקאי, הגנרל מייקל קורילה, ביקורת חריפה על ההימנעות של ארה"ב מלפגוע במטרות איכותיות של הצבא החות'י והצהיר כי "חיילים אמריקאים ימותו אם נמשיך לפעול בדרך שבה אנחנו פועלים כיום" ● אחרי שאזרח ישראלי נהרג מהתפוצצות הכטב"ם בתל אביב, ישראל שלחה מסר ברור כי לא תהסס לבצע את מה שארה"ב נמנעת ממנו ● פרשנות

השמועות על כינוס קבינט במהלך השבת הדליקו מייד נורות שמשהו הולך לקרות. הצילומים שהגיעו מאילת כבר לא השאירו מקום לספק: מטוסי F-15, יחד עם מטוסי תדלוק, חלפו מעל העיר בסביבות השעה 16:00 עם הפנים דרומה. בשעה 18:30, הפצצות הראשונות נחתו בנמל העיר אל-חודיידה. שבמערב תימן.

למעשה, חיל האוויר קיבל את הפקודה הראשונית כבר שלשום בבוקר, בתום הערכת המצב שכונסה מייד אחרי פגיעת הכטב"ם בתל אביב, שגרמה למותו של אזרח ופציעתם של שניים נוספים. כבר בשעות הבוקר היה ברור שהכטב"ם האיראני שוגר מתימן.

כבר היו בעבר מספר תכנונים להגיב לתוקפנות החות'ית, אבל התוכניות נגנזו בשל המאמץ הרב שהשקיע חיל האוויר בעזה ובלבנון. גם הדרג המדיני לא שש אז (וגם היום) לפתוח חזית נוספת. "אנחנו נבוא עם החות'ים חשבון בזמן ובמקום שנוח לנו", אמר לזמן ישראל לפני כחצי שנה גורם ביטחוני בכיר.

כבר היו בעבר מספר תכנונים להגיב לתוקפנות החות'ית, אבל התוכניות נגנזו בשל המאמץ הרב שהשקיע חיל האוויר בעזה ובלבנון. גם הדרג המדיני לא שש אז (וגם היום) לפתוח חזית נוספת

אפשר לומר שהכטב"ם שפגע בבניין בתל אביב טרף את התוכניות הישראליות באשר לזירה החות'ית, ודחק את ראש הממשלה בנימין נתניהו להגיב.

בניין מגורים ברחוב בן-יהודה בתל אביב שנפגע מפיצוץ הכטב"ם ששוגר מתימן, 19 ביולי 2024 (צילום: AP Photo/Oded Balilty)
בניין מגורים ברחוב בן-יהודה בתל אביב שנפגע מפיצוץ הכטב"ם ששוגר מתימן, 19 ביולי 2024 (צילום: AP Photo/Oded Balilty)

עבור חיל האוויר, הפקודה להתכונן לתקיפת עומק כזו הייתה בבחינת הזדמנות מצוינת לשייף את היכולת שעליה הוא עובד כבר כמה שנים – אבל עם פנים לזירה אחרת, איראן. טווח הטיסה לנמל חודיידה, 1,700 ק"מ, מצריך לפחות שני תדלוקים לכל מטוס קרב, יחד עם מעטפת אווירית נוספת של מטוסי מודיעין, מטוסי קרב לאבטחת המפציצים עצמם ומסוקים לחילוץ.

הטיסה לחודיידה קצרה יותר מהטיסה לטהרן, את זה דאגו בצה"ל להדגיש – ולא בכדי. לכולם ברור שהפצצות אולי פגעו בתימן, אבל כוונו לאיראן. ולא מן הנמנע שטהרן היא זו שתקבע את עוצמת התגובה לתקיפה הזו.

הטיסה לחודיידה קצרה יותר מהטיסה לטהרן, את זה דאגו בצה"ל להדגיש – ולא בכדי. לכולם ברור שהפצצות אולי פגעו בתימן, אבל כוונו לאיראן. ולא מן הנמנע שטהרן היא זו שתקבע את עוצמת התגובה לתקיפה הזו

ישראל פגעה בזרוע ארוכה של איראן, שנבנתה במשך שנים והוכיחה עצמה מול ערב הסעודית במלחמה ממושכת שהסתיימה בהתקפלות של ריאד. במלחמה הזו איראן לקחה חלק פעיל, כשהדוגמה המפורסמת ביותר היא הפגיעה בספטמבר 2019 במתקני הנפט של חברת ארמקו הסעודית.

המתקפה ההיא – של טילי שיוט ועשרות מל"טים – גרמה למחסור של 5% באספקת הנפט העולמית, הקפיצה את מחיר חבית הנפט בעשרות דולרים ויצרה פאניקה בשווקים. לכן, ישראל העמידה כאן רף תגובה גבוה ל תקיפות של החות'ים שלא ברור אם, איך ובאיזה עוצמה הוא יחזור על עצמו בעתיד.

מכלי נפט של ארמקו בג'ידה, ערב הסעודית, ב-2019 (צילום: AP Photo/Amr Nabil)
מכלי נפט של ארמקו בג'ידה, ערב הסעודית, ב-2019 (צילום: AP Photo/Amr Nabil)

גורמים בישראל אישרו כי ארצות הברית עודכנה לפני התקיפה. סביר להניח שזו הייתה רק הודעה בכדי לתאם את הפעילות באזור הזה, שבו נמצאים כוחות קואליציה גדולים, ולא בקשת אישור. בניגוד לקואליציה הבינלאומית שנמנעה מלתקוף ישירות את מתקני הנמל, ישראל הלכה על המטרות הללו בכל הכוח: רציפים, מנופים, תחנת כוח, מצבורי דלק ומתקני נפט.

הכוונה הייתה להשבית את הנמל, אשר שלדברי מקורות ישראלים נעשה בו שימוש נרחב להברחות נשק מאיראן תחת מסווה של פעילות הומניטרית. תימן היא המדינה הענייה בעולם מבחינת ביטחון תזונתי ולכן היא הצרכנית הגדולה ביותר של מזון מארגונים בינלאומיים.

הכוונה הייתה להשבית את הנמל, אשר שלדברי מקורות ישראלים נעשה בו שימוש נרחב להברחות נשק מאיראן תחת מסווה של פעילות הומניטרית. תימן היא המדינה הענייה בעולם מבחינת ביטחון תזונתי

גורם ישראלי הדגיש כי ההחלטה להשבית את הנמל התקבלה רק אחרי שנבחנו מקומות נוספים בהם ניתן לפרוק את הסיוע ההומניטרי. זו הסיבה שדובר צה"ל בחר להדגיש כי "לישראל אין מלחמה עם העם בתימן אלא עם ארגון הטרור החות'י". עושה רושם שבישראל הלכו כאן על חבל דק בכדי לא ליפול שוב ל"בור הומניטרי" כפי שקרה בלחימה ברצועת עזה.

התקיפה הישראלית הגיעה יממה אחרי פרסום ב"וול סטריט ג'ורנל" ביום שישי על ביקורת חריפה שמתח מפקד פיקוד המרכז האמריקאי, הגנרל מייקל קורילה, על ביצועי הקואליציה במלחמה שלה במורדים החות'ים.

מטוס F15 בז בדרכו לתקיפה בתימן. 20 ביולי 2024 (צילום: דובר צה
מטוס F15 בז בדרכו לתקיפה בתימן. 20 ביולי 2024 (צילום: דובר צה"ל )

לטענת קורילה, הפעולות הצבאיות לא מייצרות הרתעה כלפי החות'ים ואינן מונעות תקיפה של ספינות בים האדום. עד היום הותקפו יותר מ-30 אוניות באזור הזה, שתיים מהן טבעו וגרמו למפגע אקולוגי חריף, מחירי ההובלה הימית קפצו ומצרים נפגעה קשות בשל הירידה בתנועת אוניות הסוחר בתעלת סואץ. "לכן נדרשת פעולה רחבה יותר נגדם", כתב קורילה.

לא ברור מתי הועבר המסר הזה של הגנרל לממונים עליו, אבל לא מן הנמנע שזה קשור לביקור שלו בישראל והפגישה עם שר הביטחון יואב גלנט ביום חמישי האחרון בתל אביב. הקשר בין שני האישים האלה הדוק מאוד לאורך כל המלחמה, ולא פעם שר הביטחון מעביר לבית הלבן מסרים דרכו.

לא ברור מתי הועבר המסר הזה של הגנרל לממונים עליו, אבל לא מן הנמנע שזה קשור לביקור שלו בישראל והפגישה עם שר הביטחון יואב גלנט ביום חמישי האחרון בתל אביב

על פי הדיווח, הגנרל קורילה ביקש להרחיב את בנק המטרות שאותן תוקפת הקואליציה, ולכלול בו מתקנים חיוניים, מחסני נשק ואישים מרכזיים, בכדי לשחוק את היכולות של הצבא החות'י ולייצר הרתעה שלדעתו אינה קיימת כיום.

הדרישה הזו נובעת בעיקר מהחשש שרוסיה תעביר לחות'ים טילי חוף ים מתקדמים כתגובה להעברת אמצעי לחימה אמריקאיים לאוקראינה. קורילה מבקש לפגוע קשה בחות'ים בכדי שאלה יחששו לשתף פעולה עם הרוסים.

שר הביטחון יואב גלנט נפגש בקריה בתל אביב עם הגנרל מייקל קורילה, מפקד CENTCOM של צבא ארצות הברית, 12 באפריל 2024 (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
שר הביטחון יואב גלנט נפגש בקריה בתל אביב עם הגנרל מייקל קורילה, מפקד CENTCOM של צבא ארצות הברית, 12 באפריל 2024 (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

פקיד אמריקאי בכיר סיפר ל"וול סטריט ג'ורנל" שבממשל נדהמו מחריפות הדברים של קורילה, ובמיוחד מהאזהרה שחתמה את המכתב, שהופנה לשר ההגנה לויד אוסטין: "חיילים אמריקאים ימותו אם נמשיך לפעול בדרך שבה אנחנו פועלים כיום".

סמיכות הפרסום של המכתב לפעולה הישראלית בנמל חודיידה אמש היא אולי מקרית; עובדתית, ישראל פגעה בדיוק במטרות אותן ביקש הגנרל קורילה לכלול בסל התגובות שלו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 833 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 26 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

סמל עידן פוקס, בן 19 מפתח תקווה, נפל בדרום לבנון

בנט ולפיד הודיעו על איחוד למפלגה אחת: "ביחד - בראשות נפתלי בנט"; מקור באופוזיציה: עדיין יש מקום לאיזנקוט ● בג"ץ: לשלול מיידית הטבות כלכליות למשתמטים חרדים ● טראמפ: איראן יכולה לבוא אלינו או להתקשר אם היא רוצה מו"מ ● דיווח: ישראל שלחה סוללת כיפת ברזל לאמירויות בזמן המלחמה ● גורם אמריקאי: טראמפ היה ככל הנראה יעד הירי בארוחת כתבי הבית הלבן

לכל העדכונים עוד 40 עדכונים

איך לשמור על מערכת היחסים הביטחונית עם ארה"ב

כמי שעוסק כל חיי המקצועיים ביחסי ישראל ארה"ב, אני מאוד מודע ומעריך עד כמה היחסים הללו קריטיים למדינת ישראל, מבחינה ביטחונית, אבל גם מבחינות רבות נוספות.

כדיפלומט לשעבר אני מבין שלא פחות חשוב לביטחוננו הוא שיתוף הפעולה המדיני, וכדי להמחיש זאת יש לציין, שלא היינו משיגים את הסכמי השלום עם מצרים וירדן ועם מדינות הסכמי אברהם, ללא הסיוע של הדיפלומטיה האמריקאית שניתן על ידי ממשלים שונים בהובלת שתי המפלגות.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,080 מילים

אפילו ביידן לא צלל ככה

מי שנבחר כהבטחה הכלכלית הגדולה של ארה"ב, מוצא את עצמו בימים האחרונים בשפל היסטורי וחסר תקדים בכל הנוגע לשביעות רצון הציבור מניהולו הכלכלי ● מדובר בכרוניקה ידועה מראש, כאשר הבטחותיו של דונלד טראמפ מתנפצות בתחנות הדלק ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 825 מילים

הענישה בפרשת חניון הברזל - הפער בין צדק ראוי לצדק האפשרי

בשבוע שעבר גזר בית משפט השלום את דינו של המהנדס חנוך צחר, אשר הורשע בגרימת מותם ברשלנות של שישה פועלים ובפציעתם של עשרים ושלושה נוספים, עקב כשל יוצא דופן בחומרתו בתכנון תקרת חניון הברזל, אשר הוביל לקריסתה בשלבים מתקדמים של הבנייה.

עשר שנים לאחר האסון, נגזר דינו של המהנדס, שהגיע בינתיים לגיל 91: שישה חודשי מאסר על תנאי, קנס של 25,000 שקלים ופיצוי של 200,000 שקלים לכל אחת ממשפחות ההרוגים.

עו"ד קלאודיה דוד הייתה בעברה פרקליטה ומנהלת בפרקליטות מחוז ת״א (פלילי) ומומחית תוכן לתחום הרשלנות הפלילית בפרקליטות המדינה (בין היתר יו"ר פורום הרשלנות הארצי בפרקליטות המדינה). כיום בעלת משרד בוטיק המתמחה באירועי רשלנות פלילית ובטיחות בעבודה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 535 מילים

למקרה שפיספסת

הקו החם של נתן אשל

מסמך הוא נוזף בטראמפ על איראן, מאשים את הרצי הלוי ורונן בר במחדל השבעה באוקטובר, לועג לצבא הצרפתי, יורד על עיתונאים ויריבים פוליטיים – ואפילו מבקר בחריפות את חוק הפטור ● הודעות הווטסאפ של נתן אשל מספקות הצצה נטולת פילטרים למוחו של איש הסוד הקרוב ביותר לנתניהו

לכתבה המלאה עוד 3,160 מילים

הפרדוקס הישראלי

סקר מרץ 2026 של הציבור היהודי-ישראלי שנערך על ידינו במסגרת קבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה, מראה שבנוגע לעתיד השטחים והסכסוך הישראלי פלסטיני, הציבור ממשיך במגמת תמיכה בפתרונות המשאירים את השטחים בשליטת ישראל (פתרונות לא-היפרדותיים) והתרחקות מפתרונות של פשרה טריטוריאלית (פתרונות היפרדותיים).

הסקר מראה כי 34% מהציבור היהודי תומכים בסיפוח חד־צדדי, 21% מעדיפים את שימור הסטטוס קוו, 26% תומכים בהיפרדות מרחבית תוך המשך שליטה ביטחונית, ורק 19% תומכים בהסכם קבע על בסיס שתי מדינות.

סיון הירש-הפלר היא פרופסור חבר בבית ספר לאודר לממשל דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן ומנהל שותף בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

פרופ’ גלעד הירשברגר הוא פסיכולוג חברתי ופוליטי, חבר סגל בבית ספר ברוך איבצ’ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן, ומנהל שותף בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 771 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

נשים מהוות רוב בשירות המדינה אך מודרות מצמרת קבלת ההחלטות ● למרות פסיקת בג"ץ, הממשלה ממשיכה למנות גברים בלבד לתפקידי מפתח ● גם במשרד החוץ, שנחשב בעבר "אי מגדרי", קודמו לאחרונה שורה של בכירים ללא אף אישה אחת ● משרד החוץ: "מובילים את המגזר הממשלתי בכל הקשור למינויי נשים"

לכתבה המלאה עוד 889 מילים

קרב ההתשה באיראן מגיע לנקודת רתיחה

טהרן מנהלת מלחמת התשה מדינית מול וושינגטון ומושכת זמן תחת מצור ימי ● המחנה השמרני ממשיך להכתיב קו קשוח, חרף עליות המחירים והמחסור הגובר בעקבות המצור הימי של ארה"ב ● במקביל, שעון הבחירות והדלק בארה"ב לוחצים על טראמפ, בעוד הציבור האיראני עדיין חושש לצאת לרחובות ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 646 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

מההר עד לים

10 ק"מ של צעידה מרתקת: אחרי שנים של עיכובים, באביב שעבר נפתחה הטיילת החדשה של חיפה. היה שווה לחכות ● נחיל הדבורים שהתיישב על מכונית יצר פסטיבל של תבהלה, אבל שום דבר חדש לא קרה השנה ● חיישנים נגד חיפושיות: האם טכנולוגיה ישראלית תצליח לעצור את ההרס שזורעת החדקונית האדומה במטעי הדקלים? ● וגם: יום הזיכרון בנחל שורק. קצר פה כל כך האביב

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

הפסנתרן הישראלי יואב לבנון רק בן 22 אבל מאחוריו כמעט שני עשורים של הופעות בפני קהל באולמות הגדולים בעולם ● הילד שבגיל שלוש למד לקרוא תווים לפני מילים, חוזר כעת להופיע בארץ כאומן בשל כשבכיסו חוזה הקלטות וביקורות נלהבות מאירופה ומארה"ב ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אם אני צריך לנגן 11 שעות ביום, אני לא מרגיש גמור. להפך, אני בטראנס"

לכתבה המלאה עוד 1,800 מילים ו-1 תגובות

לטראמפ נמאס מהמזרח התיכון, והוא רוצה להתקדם

טראמפ עדיין מאיים להפוך את איראן לגיהינום, אך מעשיו מעידים שהוא רוצה לסיים את המלחמה, שלא מניבה לו תוצאות חיוביות ● האמירויות מסייעות כלכלית לבחריין ומזהירות את ארה"ב: עשויות לפנות לסין בעקבות המשבר המתרחב ● אחמד א-שרע מסייר במפרץ ומקדם תוכניות שאפתניות – עוקפות ישראל ● והשבוע ב-1982 – נסיגת צה"ל מחצי האי סיני ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,280 מילים

סבא שלי היה נאצי

ריאיון לאחר שגילה כי סבו שלו היה חבר במפלגה הנאצית וקצין בוורמאכט, יוהאנס שפור מציע כיום סדנאות מחקר ייחודיות לגרמנים המבקשים להתעמת עם עברה האפל של משפחתם ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אנשים מעדיפים לדעת את האמת הקשה מאשר למלא את החלל בדמיון שלהם"

לכתבה המלאה עוד 1,940 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֱנוֹשִׁיּוּת 299

מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם

לכתבה המלאה עוד 908 מילים

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים ו-1 תגובות

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.