JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום חמישי, 29 באוגוסט 2024 | זמן ישראל
היום ה־328 ללחימה ● 107 חטופים עדיין בעזה

השר ארבל: "יש להקים בהקדם ועדת חקירה ממלכתית"

דיווח: אחת הסיבות למבצע בשומרון – התרעה מודיעינית על כך שמחבלים מתעתדים לחדור מטולכרם ליישוב ישראלי ● סמוטריץ': הנגיד "טעה בגדול" בכך שלא הוריד את הריבית, או לחילופין אותת שבכוונתו לעשות זאת ● ארגון המורים בבתי הספר העל־יסודיים הודיע שישבית את הלימודים ב־1 בספטמבר ● לוחם הטאקוונדו אסף יסעור זכה במדליית זהב במשחקים הפאראלימפיים בפריז

  • חיילי צה"ל בפעילות בטולכרם, 29 באוגוסט 2024 (צילום: Jaafar ASHTIYEH / AFP)
    Jaafar ASHTIYEH / AFP
  • המונים משתתפים במחנה פארעה בהלוויותיהם של פלסטינים שנהרגו בפעילות כוחות הביטחון בגדה המערבית, 29 באוגוסט 2024 (צילום: Zain JAAFAR / AFP)
    Zain JAAFAR / AFP
  • מפגינה, הנושאת את תמונותיהם של החטופים גלי וזיו ברמן, בגבול עם רצועת עזה, באזור קיבוץ נירים, 29 באוגוסט 2024 (צילום: AP Photo/Tsafrir Abayov)
    AP Photo/Tsafrir Abayov
  • תושבים במחנה פארעה ליד מבנה שנפגע בפעילות של כוחות הביטחון, 29 באוגוסט 2024 (צילום: Zain JAAFAR / AFP)
    Zain JAAFAR / AFP
  • טנק של צה"ל בדרום הארץ, בקרבת הגבול עם רצועת עזה, 29 באוגוסט 2024 (צילום: AP Photo/Tsafrir Abayov)
    AP Photo/Tsafrir Abayov
  • ילדה פלסטינית במחנה ג'באליה בדרכה לעמדה לחלוקת אוכל, 29 באוגוסט 2024 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
    Omar AL-QATTAA / AFP

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש קרא להפסיק את מבצע צה"ל בגדה המערבית באופן מיידי.

גוטרש הצהיר: "ההתפתחויות האחרונות בגדה המערבית הכבושה מדאיגות ביותר. אני מגנה את אובדן החיים, כולל חייהם של ילדים" וקרא לישראל לעמוד בהתחייבותיה לדין הבינלאומי.

גוטרש התייחס לדבריו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שאמר כי היה מקים בית כנסת בהר הבית, והצהיר: "אני חושש מהמעשים וההצהרות המסוכנות והפרובוקטיביות. רק סיום הכיבוש וחזרה לתהליך מדיני משמעותי, שיקבע פתרון שתי מדינות, יביאו לסיום האלימות".

משרד הבריאות הפלסטיני הודיע כי פיראס עלאקמה, בן 35, נהרג מירי של כוחות צה"ל בג'נין. בכך עלה מניין ההרוגים הפלסטיניים מאז החל מבצע צה"ל בצפון השומרון ל-11.

מבצע צה"ל בג'נין, 28 באוגוסט 2024 (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)
מבצע צה"ל בג'נין, 28 באוגוסט 2024 (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)

ארגון תוכנית המזון העולמית (WFP) של האו"ם הודיע אמש כי יפסיק את פעילותו ברצועת עזה עד להודעה חדשה, לאחר שרכב של הארגון נפגע מאש צה"ל בצפון הרצועה. באירוע לא היו נפגעים.

מנכ"לית הארגון, סינדי מקיין, אמרה: "זה בלתי מתקבל על הדעת לחלוטין. האירוע הזה סיכן את חיי הצוות שלנו בעזה. "כפי שמראים אירועי אמש, הסידורים הנוכחיים נכשלו וזה לא יכול להימשך יותר. אני קוראת לפעול באופן מיידי כדי להבטיח את שלומם וביטחונם של כל עובדי הסיוע בעזה".

לטענת הארגון, האירוע התרחש כאשר שני כלי רכב ממוגנים חזרו ממשימת ליווי משאיות הומניטריות ממרכז הרצועה למעבר כרם שלום, וזאת, למרות שהרכבים סומנו בבירור והמשימה קיבלה אישורים מהגורמים הישראלים.

לדברי הארגון: "הרכב נפגע ישירות מירי, בעת שנסע לעבר מחסום צה"ל וספג לפחות עשרה כדורים: חמישה בצד הנהג, שניים בצד הנוסע ושלושה בחלקים אחרים של הרכב. איש מהעובדים על הרכב לא נפגע פיזית".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "התקבל דיווח לפיו נגרם נזק לרכב או"ם תוך תנועה על הציר ההומניטרי. אין נפגעים. תחקיר האירוע נמשך"

"צה"ל רואה חשיבות רבה במאמץ ההומניטרי ובהגנה על העובדים ההומניטאריים ומדינת ישראל פועלת כל העת כדי לשפר את מנגנוני התיאום והביטחון מול ארגוני הסיוע על מנת להעביר סיוע הומניטארי בתוך רצועת עזה".

ילד פלסטיני אוכל פיתה באחת המאפיות שהקים ארגון המזון העולמי ברצועת עזה (צילום: WFP/Ali Jadallah)
ילד פלסטיני אוכל פיתה באחת המאפיות שהקים ארגון המזון העולמי ברצועת עזה (צילום: WFP/Ali Jadallah)

הרשויות בגווטמאלה חוקרות התעללות בילדים, אלימות מינית ונישואין בכפייה בכת החרדית-קיצונית "לב טהור". כך מסרו הרשויות, שהודיעו כי שופט אף הצליח להיכנס לנכס של הכת סמוך לעיר הבירה גואטמלה סיטי.

ראש תחום הגנת ילדים במשרד התובע הכללי של המדינה מסרה כי חברי הכת מנעו מהשופט לנהל את חקירתו כראוי בנכס, אך ציינה כי הצליח לזהות שבמקום שוהים לפחות 29 ילדים. על פי הערכות, יש בכת בגואטמלה כמאה ילדים ונערים.

מבצע צה"ל בשומרון: כוחות צה"ל עצרו את בירח קסאס, ממפקדי "גדוד טולכרם" במחנה הפליטים נור א-שמס.

פלסטינים שנעצרו על ידי כוחות צה"ל במחנה הפליטים נור א-שמס, 3 בינואר 2024 (צילום: AP Photo/Majdi Mohammed)
פלסטינים שנעצרו על ידי כוחות צה"ל במחנה הפליטים נור א-שמס, 3 בינואר 2024 (צילום: AP Photo/Majdi Mohammed)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
’ארגון הטרור חיזבאללה’ – בכל עדכון עליהם מדגישים ’ארגון הטרור’ כאילו שאנחנו שוכחים מיהם חיזבאללה. ויש שיאמרו, שאסור לשכוח שזה ארגון טרור, אז נזכיר לכם 10 פעמים ביום באותו עניין – ראוי ... המשך קריאה

'ארגון הטרור חיזבאללה' – בכל עדכון עליהם מדגישים 'ארגון הטרור' כאילו שאנחנו שוכחים מיהם חיזבאללה. ויש שיאמרו, שאסור לשכוח שזה ארגון טרור, אז נזכיר לכם 10 פעמים ביום

באותו עניין – ראוי להגיד 'ראש הממשה הנאשם בפלילים'. כך שכשהוא מאשים את לפיד בשקרים, שנזכור שזהו ראש הממשלה הנאשם בפלילים. ושאף אחד לא ישכח את זה לרגע. ולהגיד גם את זה 10 פעמים ביום

אפשר להוסיף את שלל התארים – 'הגורם הבטחוני הבכיר, הפסיכופת, מרסק החלום הציוני, האדם השנוא בעולם, הפרנואיד, השקרן–בן–שקרן, הנאשם בפלילים'. ועכשיו תזכיר לנו, מה רצית להגיד על לפיד?

כל הזמן // יום שני, 20 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נשיא לבנון: בחרתי במו״מ עם ישראל כדי להציל את המדינה

מקור איראני בכיר: נותרו פערים מול ארה״ב לגבי הגרעין, תוכנית הטילים אינה נתונה למו״מ; טראמפ אמר כי ישקול את המצור על הורמוז ● נתניהו גינה את המקרה בו חייל שבר פסל של ישו בלבנון והבטיח שינקטו צעדים נגדו ● ישראל חושפת מנגנון טרור איראני שפעל לפגיעה בבכירים ויעדים אסטרטגיים ● פיקוד המרכז האמריקאי פרסם תיעוד של נחתים גולשים ממסוק אל ספינה איראנית

לכל העדכונים עוד 21 עדכונים

הפסקת האש היא הפסקה. לא אסטרטגיה

הבעיה עם הפסקות אש במזרח התיכון היא שהשם שלהן מטעה. הן נשמעות כמו סוף, אבל בדרך כלל הן רק שם מכובס להפסקה טכנית בין סבב אחד לסבב הבא. גם עכשיו, כל הסימנים מצביעים לא על הסדרה יציבה, אלא על רגיעה שברירית, עמוסת סתירות, פרצות ואינטרסים מנוגדים.

השיחות בין ארה"ב לאיראן הסתיימו בלי הסכם, המחלוקות המהותיות נותרו פתוחות, והפסקת האש עצמה מוגבלת בזמן. במקביל, האמריקאים כבר לא מדברים בשפה של שלום אלא בשפה של "יצירת תנאים" לחידוש מעבר ימי בטוח, כלומר בשפה צבאית, הנדסית ומבצעית. כשצריך לפנות מוקשים כדי להציל את הפסקת האש, כנראה שאין באמת הפסקת אש.

ד"ר בלה ברדה ברקת היא מומחית לנדל"ן ופרשנית כלכלית וגאופוליטית ומחברת הספר "הנדסת העושר, התפתחות הנדל"ן מצורך אנושי למוצר פיננסי".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 775 מילים

"לא בשביל המדינה הזאת בני נהרג"

הם איבדו את יקיריהם בשבעה באוקטובר – אך בצבא ובמערכת החינוך מסרבים לשמוע את קולם ● המצטרפים לפורום השכול הישראלי–פלסטיני נאבקים להקמת ועדת חקירה, להחלפת הממשלה ולמפגש עם הכאב בצד השני ● "צריך להילחם על הנשמה והאנושיות שלנו"

לכתבה המלאה עוד 1,853 מילים

דווקא במצב חירום מתמשך, תקשורת היא לא מותרות אלא תנאי לרלוונטיות

יש רגעים שבהם נדמה שהדבר הנכון ביותר לעשות הוא לשתוק. מלחמה או מצב חירום מתמשך הוא אחד מהם. אבל במציאות של היום, שתיקה היא לא בהכרח הבחירה הבטוחה ביותר, ולעיתים היא דווקא מרחיקה ארגונים מהקהל שלהם.

בתקופות כאלה עולה לעיתים הנטייה להוריד הילוך תקשורתי, לבחון כל מסר בזהירות יתרה, ולנסות לא להפריע לרגע. זה מגיע ממקום מובן, אבל פחות מתאים למציאות שבה אנחנו פועלים. כי בישראל של 2026, מצב חירום הוא כבר לא אירוע נקודתי. זו שגרה.

אביגיל רובינגר היא יועצת תקשורת ואסטרטגיה שמאמינה שכוחם של מילים וערכים אמיתיים יכול לבנות אמון – גם בין אנשים, גם בין מותגים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 527 מילים

למקרה שפיספסת

שופטי העליון עולים להתקפה נגד הקיפאון המניפולטיבי של לוין

המכתב החריג של בכירי העליון לשר המשפטים מסמן נכונות לפעול למינוי שופטים לכלל הערכאות גם ללא שיתוף פעולה מצדו, לנוכח המחסור החמור במערכת ● פרסום רשימות המועמדים והדיון בבג"ץ יכריעו אם חברי הוועדה יוכלו לממש זאת חרף התנגדותו ● פרשנות

עוד 925 מילים

דיון בעתירה להדחת בן גביר בצל אבטחה מוגברת

העתירה להורות לראש הממשלה בנימין נתניהו להדיח את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הוגשה בספטמבר 2024. העותרות והעותרים: אלופים במיל. נשות אקדמיה. היסטוריונים צבאיים. אנשי חינוך. המוביל הוא ד"ר גדעון אביטל-אפשטיין: היסטוריון צבאי, סופר, עורך דין ומחנך. לצדנו הוגשו 3 עתירות נוספות.

איש מהעותרים לא אוהב את הרעיון של מתן צו שמורה לראש הממשלה להדיח שר. אבל כאן מדובר בשר שמחריב בשיטתיות את בסיס המבנה המשטרי הדמוקרטי (עד כמה שנותר מבנה כזה) ומחסל כל אפשרות להגנה על ליבת זכויות האדם.

עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לבית-המשפט אין שום סמכות להורות על פיטוריו של שר. אם אין סמכות לפסוק - אין סמכות לדון. ישנם משפטנים שמאסו במקצועם, ומקפידים לעסוק בכל דבר מלבד בחוק ומשפט. אז לפעמים צריך להזכיר להם עובד... המשך קריאה

לבית-המשפט אין שום סמכות להורות על פיטוריו של שר. אם אין סמכות לפסוק – אין סמכות לדון. ישנם משפטנים שמאסו במקצועם, ומקפידים לעסוק בכל דבר מלבד בחוק ומשפט. אז לפעמים צריך להזכיר להם עובדות יסוד. שמחתי לעזור.

לפוסט המלא עוד 877 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

סתירות בדוחות הכספיים של העמותה של מרדכי דוד לגבי מקור ההכנסות

עמותת "אחוות אחים לצדק – ביחד ננצח", שהקים דוד יחד עם פעילים מבני ברק ביוני 2025, אספה במהלך 2025 מעל מיליון שקל בתרומות ● אולם בדוח שהוגש לרשם העמותות, העמותה טוענת כי לא אספה תרומות בכלל

לכתבה המלאה עוד 460 מילים

ראש הממשלה מנסה להיפטר מכאב הראש של הפריימריז ודורש שריונים כדי לדחוק מועמדים שמביישים את התנועה ● במקביל, בנט שולט ביד רמה במפלגתו החדשה ומגייס בכירות לשעבר בשירות הציבורי מתוך הבנה ברורה – עדיף אנשי ביצוע פרגמטיים מאשר אידיאולוגים שיעשו לו תרגילי עריקה נוסח שיקלי וסילמן ● פרשנות

עוד 807 מילים

הפצצה המתקתקת של המשק הישראלי

השקל מוביל את מגמת התחזקות המטבעות העולמית, ומותיר את היצואנים להיאבק על הישרדותם מול העלויות שהמטבע החזק משית עליהם ● ללא התערבות ממשלתית מהירה, כושר התחרות של המשק הישראלי עלול להימצא בסכנה ממשית ומיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 685 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד

תחקיר תושבי השכונות הדרומיות ברחובות גילו כי לביה"ס היסודי של ילדיהם הוכנס בית כנסת גדול במבנה יביל, ללא אישורים, הקצאה או ביטוח לשימושה של עמותת חב"ד ● כשביקשו הסברים, קיבלו תשובות סותרות ● במקביל, מתברר כי העמותה מתגאה בהקצאה מעל מעון לפעוטות שמעולם לא אושרה, בעוד העירייה עוסקת בהסדרים עקומים המנוגדים לכאורה להוראות החוק ● עיריית רחובות: "המבנה ישמש גם את הקהילה וגם את ביה"ס"

לכתבה המלאה עוד 3,149 מילים

כך מממנים בנט ואיזנקוט את הקמפיינים שלהם

המפלגות החדשות נאלצות להסתדר ללא מימון מפלגות ציבורי ● במקום זאת, הן נשענות על הלוואות בנקאיות וערבויות של מיליוני שקלים מבכירי המשק וההייטק הישראלי ● בין תומכיו של בנט: יזם ומומחה הבינה מלאכותית יואב שוהם ● בין תומכיו של איזנקוט: אחד ממייסדי "צ'ק פוינט" מריוס נכט ● צלילה למספרים

לכתבה המלאה עוד 741 מילים

צה"ל במסר לדרג המדיני: אנחנו את שלנו בלבנון עשינו

בזמן שבירושלים ובוושינגטון מתאמים עמדות מול איראן, העצירה הפתאומית בלבנון חשפה פער מדאיג בין מקבלי ההחלטות לכוחות בשטח ● צה"ל מבהיר כי המהלך הצבאי מיצה את עצמו, ומאותת לפוליטיקאים שחובת ההוכחה במו"מ מוטלת כעת עליהם ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 636 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סילמן מבשר רעות

עידית סילמן הובילה השבוע את המשרד להגנת הסביבה לשעתו האפלה ביותר ● ההגנה על אסדות הגז עלתה למדינה מיליארדים וההשבתה שלהן במלחמה מאות מיליונים, כדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים באיזו אנרגיה להתמקד ● בבקעת בית שאן הופכים תמרים סוג ב' למשקאות אלכוהוליים מובחרים ● וגם: האם הבירה תפתור את בעיית גזי החממה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,402 מילים ו-2 תגובות

השיחות בין לבנון לישראל מסמלות את סוף עידן ההכחשה

השיחות הישירות בוושינגטון משקפות הכרה בכך שדיפלומטיה עדיפה על מלחמה ● במצרים מצאו שדה גז ענקי וירדן מתכננת לרכוש מים מסוריה. ואיפה ישראל? ● אחת מתוצאות המלחמה: הידוק הפיקוח על התקשורת במפרציות ● והשבוע ב-2024: המתקפה האיראנית הראשונה על ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,083 מילים ו-1 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

עוד 964 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.