JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ששי אפרתי: המבצר נפל | זמן ישראל

המבצר נפל

בנימין נתניהו בכנסת, נובמבר 2024
בנימין נתניהו בכנסת, נובמבר 2024

כל העדויות מלמדות כי נתניהו איבד עשתונות ולא תיפקד בימים הראשונים שלאחר המתקפה הרצחנית של חמאס ביישובי העוטף ומחנות צה"ל.

מי שהיה בקרבתו מעיד שהוא היה מנותק, חסר ביטחון ולא ממש ניהל את האירוע. הוא לא הנהיג את המדינה ולא את זרועות הביטחון שהיו אמורות להוביל למתקפת נגד בעזה.

למרות המידע הרב שזרם אליו לאורך כל שנת 2023 – בה היה עסוק בהפיכה המשטרית – כשל מר ביטחון מטעם עצמו כישלון חרוץ בהבנת הסכנות המיידיות שהמדינה הייתה נתונה בהן, הרבה לפני אסון השבעה באוקטובר.

מה שכן ידע נתניהו לעשות, ממש מהיום הראשון, היה להנחות את כנופיית היועצים בלשכתו לגבש תוכנית פעולה כיצד להטיל על צה"ל וכוחות הביטחון את מלוא האחריות, ולחלץ אותו מכל אחריות שהיא לכישלון הקולוסאלי בשבעה באוקטובר.

לפיכך, לא צריכים להיות מופתעים מסירובו העיקש להקים ועדת חקירה ממלכתית, וניסיונו המגוחך להחליפה בוועדה פוליטית פריטטית. ועדה זו תהיה עסוקה לנצח בוויכוחים על הממצאים, אך למסקנות אופרטיביות היא לא תצליח להגיע כלל.

בנוסף, אמורה הצעת החוק לכלול סעיף שמונע כל חקירה אחרת, מה שישלים קרוב לוודאי את המזימה להרחיקו מאחריות לאסון הכבד.

מה שכן ידע נתניהו לעשות, ממש מהיום הראשון, היה להנחות את כנופיית היועצים בלשכתו לגבש תוכנית פעולה כיצד להטיל על צה"ל וכוחות הביטחון את מלוא האחריות, ולחלץ אותו מכל אחריות לכישלון הקולוסאלי

שתי כתבות תחקיר מצוינות מסוף השבוע הקודם מלמדות על כישלונו הרועם של נתניהו ועל העדפת האינטרס האישי שלו על פני האינטרסים של המדינה.

בכתבה הראשונה, אילן לוקאץ' מציג התנהלות רשלנית על סף פלילית בפעילות לשכת נתניהו, בה מתפקדים כמה דמויות מפוקפקות, ועמרי מניב, בכתבה מצוינת, מביא עדויות כיצד הגיע מידע רב לנתניהו על הסכנות מחמאס בשנה שלפני האסון, בה היו עסוקים הוא וממשלתו בניסיון ההפיכה המשטרית, ואף מספר שנים מוקדם יותר.

מעבר לכתבות אלה, על רקע פרשת גנבת המסמך הביטחוני החסוי והמסווג, ועל רקע הפקרתו של היועץ, אלי פלדשטיין, שהועסק בלשכתו, קיים אמנון אברמוביץ' ריאיון עם סנגורו של אלי פלדשטיין, עודד סבוראי. בתשובה לשאלה שהפנה אברמוביץ לסבוראי, טען העו"ד: "אלי פלדשטיין לא פעל בשם עצמו, הוא היה יועץ תקשורת בלשכת ראש הממשלה, עבד עבור ראש הממשלה!".

על כל אלה, מה שהיה לנתניהו להציע באותו סוף שבוע, הוא קטע וידיאו מוקלט בן תשע דקות, בו הוא נראה לחוץ ומפוחד מאוד, מעלה מסכת שקרים וסתירות, ותוקף באופן חסר תקדים את מערכות הבטחון וראשיהן.

יורם כהן, ראש השב"כ לשעבר, בריאיון בפגוש את העיתונות, תקף בחריפות את התנהגות נתניהו והגדיר אותה "התנהגות נלוזה".

נתניהו, כאמור, מר ביטחון מטעם עצמו, הולך ונחשף כראש הממשלה הכושל ביותר, והמסוכן ביותר לביטחון המדינה, כשגם עננת שחיתות מרחפת מעל ראשו, משפט עם כתב אישום הכולל שוחד, מרמה והפרת אמונים.

במשפט זה אמורה להתחיל בקרוב פרשת ההגנה, ונתניהו עצמו יהיה הראשון לעלות על דוכן העדים, ככל הנראה ב-10 בדצמבר. לאור התנהלותו הבעייתית וחסרת האחריות מאז הושבעה ממשלתו, יהיה קל לנחש כיצד תיראה ותישמע עדותו.

ב-6 במאי 2020, פרסם בג"ץ בהרכב 11 שופטים את הכרעתו בעניין עתירה שהגישה התנועה לאיכות השלטון, על כשירותו של ח"כ העומד למשפט עם שלושה סעיפי אישום, להרכיב ממשלה.

בג"ץ, בראשות הנשיאה, השופטת בדימוס, אסתר חיות, קבע ברוב מוחלט של כל 11 השופטים, כי אין מניעה להעברת המנדט מבני גנץ לבנימין נתניהו, וכי הוא כשיר להיות מועמד מטעם מפלגתו להרכבת ממשלה ולעמוד בראשה.

בית המשפט ציין כי רשם בפניו את הודעת היועץ המשפטי לממשלה, ולפיה כהונתו של חבר הכנסת נתניהו תהיה כפופה להסדר ניגוד עניינים שייערך עמו, ויקבע "מגבלות בקשר למילוי תפקידו בעניינים הנוגעים למערכת אכיפת החוק". את ההסדר הזה, אישר בשם נתניהו גם בא כוחו בעתירה זו.

התנהלותו הנלוזה של נתניהו בכל תחומי מערכות השלטון מעידה שלא עמד במגבלות הפסיקה, וכי שוב ושוב צפה ועולה טענת העותרים על הבעייתיות שבהפקדת הקמת הממשלה בידי מי שמתנהל נגדו משפט פלילי, וכי סכנה של ניגוד עניינים תלווה את החלטותיו לאורך כל כהונתו.

התנהלותו הנלוזה של נתניהו בכל תחומי מערכות השלטון מעידה שלא עמד במגבלות פסיקת בג"ץ, שקבעה כי עליו להתנהל בהתאם להסדר ניגוד העניינים בעניינים הנוגעים למערכת אכיפת החוק

פיטוריו של שר הבטחון יואב גלנט באמצע המלחמה היה אחד השיאים של ניגוד העניינים, ולאחרונה אף נשמעים איומים מצד חבורת פוליטיקאים חסרי רסן, המקורבים לראש הממשלה, על פיטורי היועצת המשפטית לממשלה וראש השב"כ, אותו מאשים נתניהו שאינו מעביר עדכונים ביטחוניים לידיעתו.

נגד ראש השב"כ קיים גם מניע נסתר מצד ראש הממשלה. מלשכתו ביקשו מהשב"כ לקבוע כי קיימת סכנה לנתניהו בהגעה לבית משפט בנתיבי דרך קבועים, וכי הוא לא יכול לשהות באופן ממושך במקומות קבועים, כל זאת כדי לדחות את תחילת עדותו במשפט. ראש השב"כ סירב למסור חוות דעת שכזאת.

במהלך הדיון בעתירות נגד הפקדת המנדט להקמת ממשלה בידי נתניהו, העירה נשיאת בית המשפט העליון לשעבר אסתר חיות לעורכת הדין מטעם העותרים, דפנה הולץ לכנר, את מה שהפך להיות זיכרון צרוב בציבוריות הישראלית – "שום מבצר לא נפל".

קשה להאמין שהשופטת בדימוס אסתר חיות תחזור בימים אלה על האמרה הזאת.

עיתונאי, מפיק ועורך משדרי טלוויזיה. בימים אלה, מתמקד בהפקת סרטי תעודה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
4

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
זה ניתוח היסטורי. מאז מנהיג הפשיזם והשקר רומס והרקב ביסודות מקרב את הקריסות. בינתיים ההפקרה והעקדה וההפיכה ממשיכות, צעירינו מתים, הפילוג והשמדת הערך מחריפים. לא חשוב כרגע מה היה אז, ... המשך קריאה

זה ניתוח היסטורי.
מאז מנהיג הפשיזם והשקר רומס והרקב ביסודות מקרב את הקריסות.
בינתיים ההפקרה והעקדה וההפיכה ממשיכות,
צעירינו מתים, הפילוג והשמדת הערך מחריפים.
לא חשוב כרגע מה היה אז, אפילו אם אפשר לטעון שזה מצדיק נבצרות וועדת חקירה ממלכתית ועוד, כי זה לא מה שקורה – כי אין קבוצה שתביא שינוי בעוצמה.
הממסד ומערכת החוק הוחלשו עד כדי פיטורים וחוסר מענה למלחמה בלי תכלית, להשתלחויות מסיתות ופוגרומים וגזל.
מה שחשוב עכשיו זה מי ישנה, איך, מתי?

המבצר בהחלט נפל. המבצר הליברלי-דמוקרטי שלא בוצר כהלכה על ידי אבותינו המייסדים המופלאים הללו. לא פיללו ולא מיללו שיחליף אותם עבריין סידרתי נרקיסיסט מוקף במשפחה קוקוריקו ומשיחיים, לאומנים... המשך קריאה

המבצר בהחלט נפל. המבצר הליברלי-דמוקרטי שלא בוצר כהלכה על ידי אבותינו המייסדים המופלאים הללו. לא פיללו ולא מיללו שיחליף אותם עבריין סידרתי נרקיסיסט מוקף במשפחה קוקוריקו ומשיחיים, לאומנים, ועובדי אלילים ( אשר מכונים אצלנו משום מה 'חרדים') שמנצלים את הפופולריות שלו אצל הביביסטים הבורים (המכונים על ידי ינון מגל 'בבונים'). והיתר יהיה כתוב בדברי ימיה הקצרים של המדינה הזו.

לפוסט המלא עוד 742 מילים ו-4 תגובות
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,259 מילים

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים
אמיר בן-דוד

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.