JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ד"ר ענת מאור: להדוף את ההשתלטות הברוטלית של הממשלה על מערכת המשפט | זמן ישראל

להדוף את ההשתלטות הברוטלית של הממשלה על מערכת המשפט

ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית בדרכו לישיבת הוועדה לבחירת שופטים בירושלים, 26 בינואר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית בדרכו לישיבת הוועדה לבחירת שופטים בירושלים, 26 בינואר 2025

החודש, ב-15 בפברואר, נערכו שני אירועים חשובים במדינה: באחד, מכבי תל אביב גברה על הפועל ירושלים 87:72. בשני, פורסם מדד אמון הציבור במוסדות השלטון של המכון הישראלי לדמוקרטיה – ולפיו האמון בבית המשפט עליון גובר ב-39.5% על האמון בכנסת – אשר רק 16% מהציבור עדיין נותן בה אמון.

באירוע הראשון, מכבי תל אביב זכתה בגביע המדינה, באופן ברור ומובהק לכל. נשיא המדינה התכבד להעניק להם את הגביע. באירוע השני, הכנסת, שנמצאה מוקצית מחמת מיאוס על רוב עצום בציבור, וזכתה באמון הנמוך יותר מפי 2 ממערכת המשפט, לא רק שלא מכבדת את ההפסד הצורב שלה ומחזירה את המנדט לעם, או לפחות פועלת להקמת ועדת חקירה ממלכתית, אלא פועלת בעיוורון מוחלט, ויוצאת למסע נקמני ומוטרף להחרבת בית המשפט העליון, מערכת המשפט ולהחרמת הנשיא הנבחר, יצחק עמית.

הכנסת, שהאמון הציבורי בה נמוך בהרבה מהאמון במערכת המשפט, לא רק שלא מכבדת את הפסדה הצורב ומחזירה את המנדט לעם, אלא אף יוצאת למסע נקם במערכת המשפט

בכל מדינה וחברה תקינה, היה ברור לכל שמדובר במחזה אבסורד. איך ייתכן שמי שהגיע למקום הלפני אחרון בליגת אמון הציבור (מקום 7, כאשר רק המפלגות זכו למיקום נמוך ממנו), תוקף באופן ברוטלי, בשקרים וסילופים, את בית המשפט העליון, שהגיע למקום 4, עם יותר מכמות כפולה של קולות ממנו?

החרמות של שלושת הבכירים את טקס השבעת נשיא בית המשפט העליון, והחרמת שיתוף הפעולה עמו כראש הרשות השופטת – היו מובילים לפיטורי שר המשפטים לאלתר במדינה מתוקנת. בממשלה הנוכחית, שר המשפטים הנוכחי וזה שבעבר, רוקמים מזימת השתלטות של הממשלה והכנסת על מערכת המשפט.

שיא הציניות הוא בבחירה לכנות את הצעת החוק החדשה לשינוי הרכב הוועדה לבחירת השופטים, שנועדה להשתלטות הקואליציה על מערכת המשפט – "הצעת פשרה".

ההצעה הזו מתיישבת כמו כפפה עם המשטר האנטי-דמוקרטי שכבר פועל פה. ראשית, במבנה הקיים של מערכת הפרדת הרשויות בישראל ובמרבית העולם, הוועדה למינוי שופטים כוללת רוב של אנשי מקצוע, תוך ייצוג גם לפוליטיקאים. הוועדה בישראל, מאז קום המדינה ואף לפני כן, מונה תשעה חברים – חמישה מהם בתוקף תפקידם המקצועי (שלושה שופטים ושני עורכי דין) ,וארבעה מהמערכת הפוליטית (שני שרים ושני חברי כנסת). ואולם, השינוי הראשון המוצע בהרכב הוועדה, שמציע להחליף "רק" שניים מחבריה המקצועיים (עורכי הדין) באנשי משפט שייבחרו על-ידי הקואליציה והאופוזיציה, מטה את הכף לטובת הפוליטיקאים.

במילים אחרות, מבקשים לתת לרוב בוועדה, הנבחר בבחירות – עליונות על פני עקרון הפרדת הרשויות בישראל, ומאפשרים להכפיף את הוועדה למינוי שופטים לפוליטיקאים – דבר שבהכרח יביא לעריצות של הרוב. די בכשל הזה כדי לפסול את הקונספציה ואת הצעת ה"פשרה" המפוקפקת כולה.

זה שיא הציניות לכנות את הצעת החוק החדשה לשינוי הרכב הוועדה לבחירת השופטים "הצעת פשרה". זו הצעה שתכפיף את הוועדה בפני הפוליטיקאים ותאפשר השתלטות של הקואליציה על מערכת המשפט

שנית, בהצעה להוציא כליל את עורכי הדין מהוועדה למינוי שופטים, קיים ביטוי להשתלטות הפוליטית שהממשלה מנסה לבצע גם על החברה האזרחית. מחקרים רבים לאורך השנים הוכיחו את התרומה וההשפעה הרבה של הארגונים הבלתי-ממשלתיים על תמהיל הממשל האיכותי בחברה דמוקרטית.

התנפלותה הברוטלית של הממשלה נגד עוצמת עורכי הדין, היא היבט מובהק של יעד השליטה עליהם. עורכי דין מייצגים אותנו, האזרחים, מול מערכות המשפט. כמובן ש"לא כולם צדיקים", אך רובם הגדול עושה מלאכתו נאמנה, בקיא ברזי הנעשה בהיכלי הצדק, ומכבד את עבודת השופטים. עזות המצח להפוך גם את עורכי הדין ממשרתי ציבור לאויבי העם, היא חלק מהתכנית להפיץ שקרים ולזרוע כאוס מצד הקואליציה.

שלישית, הנסיגה מהתיקון המוצלח של 2008, המוצעת אף היא במסגרת ה"פשרה" – דורשת לבטל את הצורך ברוב של שבעה שופטים בבחירת שופט לעליון. הצעת החוק הנוכחית מהווה אפשרות נוספת לכך שששת נציגי הפוליטיקאים בוועדה יוכלו להכריע לגבי כל נבחר לעליון.

מכל הסיבות האלה, ומפני שכבר היום אפשר לראות בכל סקר את אי-האמון הגורף שמביע הציבור בממשלה ובכנסת הנוכחית, יש להדוף את הצעת החוק על הסף, ולמנוע את הניסיונות לקידום המהפכה המשטרית של ממשלת החורבן. העובדה שאנשים ראויים כמו השר לשעבר יזהר שי פורסים את חסותה עליה, רק מטרידה עוד יותר ומדגישה את עומק חוסר האונים וליקוי המאורות בו לוקה גם האופוזיציה.

בנוסף לנימוקים לגופם, גם סדרי העדיפויות של הממשלה הזאת אבסורדיים. הפקרת והזנחת החטופים, הימשכות המלחמה ממלחמת מגן הכרחית למלחמה פוליטית של הישרדות שלטונית, הרס הכלכלה, ביזת תקציבים למגזרי השלטון, פעולות שיקום איטיות ובירוקרטיה איומה כלפי נפגעי הטבח בדרום והפליטים מהגליל והצפון, פעילות לקידום חוק השתמטות גורף ועוד. בנוסף, השתלטות ברוטלית על מערכות המשפט, התקשורת, החינוך, התרבות, הדירקטוריונים, ויד הכוח, הכבוד והכסף עוד נטויה.

ואם לא די בכל אלה ליצירת החורבן המשטרי – עולה עתה החשד לשיתוף פעולה לכאורה, של אנשים מסביבת ראש הממשלה עם קטאר. בנימין נתניהו כבר נחשד בהפקרת ביטחון המדינה (בפרשת הצוללות, הנבדקת עתה בוועדת חקירה) ופרשת מילוי כיסי חמאס בהון עתק מקטאר, שהלך לבניית מנהרות האימה וחימוש תנועת הטרור.

יש להדוף את הצעת החוק על הסף ולמנוע את הניסיונות לקידום המהפכה המשטרית של ממשלת החורבן. העובדה שאנשים ראויים כמו השר לשעבר יזהר שי פורסים את חסותה עליה, רק מטרידה עוד יותר

לכן לא רק שיש להדוף את ההשתלטות הברוטלית של הממשלה על בחירת השופטים ומערכת המשפט, וניסיונה לגרום להשמדת הערך שלהם – אלא שהממשלה מוכרחה להשלים את השבת כל החטופים, וללכת מיד לבחירות. כל דבר פחות מזה, הוא פרס למחריבי המדינה, ועליו כולנו נשלם את המחיר.

ד״ר ענת מאור היא חברת כנסת לשעבר, חברת קיבוץ נגבה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אבל ענת היקרה: כל מה שאת אומרת נכון הוא. אבל איך זה שהם מצליחים בכך (אגב, תודות לפרצות שנשארו בשיטה שלנו והוזנחו במשך שנים רבות על ידי השמאל גם בעזרתך)? איפה כל החכמים שלנו שיצליחו לעצו... המשך קריאה

אבל ענת היקרה: כל מה שאת אומרת נכון הוא. אבל איך זה שהם מצליחים בכך (אגב, תודות לפרצות שנשארו בשיטה שלנו והוזנחו במשך שנים רבות על ידי השמאל גם בעזרתך)? איפה כל החכמים שלנו שיצליחו לעצור בעדם לפני שהם משלימים את מזימתם הנפשעת? המשפטנים, המהנדסים, הפרופסורים למדעי המדינה וכל מי שהיה שותף לפרוייקט הציוני המפואר? איפה הם לכל הרוחות? מה עושים חוץ מלכתוב מאמרים מנומקים להפליא? האם כלו כל הקיצים? נועדנו לאבדון?

ארץ נהדרת המחיזה השבוע בבירור את כל שישראלי הגון כבר מבין - מזוודות הכסף של מפעל השוחד הגדול בעולם, הנסיכות קטאר, הגיעו גם ללשכתו של ראש ארגון המחבלים הדיקטטור הצורר ורוצח החטופים ביבים... המשך קריאה

ארץ נהדרת המחיזה השבוע בבירור את כל שישראלי הגון כבר מבין – מזוודות הכסף של מפעל השוחד הגדול בעולם, הנסיכות קטאר, הגיעו גם ללשכתו של ראש ארגון המחבלים הדיקטטור הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו. או יותר נכון לחשבונות בנק עלומים בכל מיני חורים על פני הגלובוס שרק לגופי ביון זרים יש יכולת למפות אותם באופן מלא ומדוייק. והיום שבו המידע הזה ייחשף, יהיה גם מבחינת המוני ישראלים, היום האחרון בחייו של הבוגד ביבים שקרניהו.

לפוסט המלא עוד 799 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים
אמיר בן-דוד

משחק סימולציה - מבט השוואתי בין סיום מלחמת העולם השנייה להיום

ה-8 במאי שחל החודש עורר בי מחשבה מטרידה, שנולדה מתוך סימולציה דמיונית שגוללתי בתודעתי. במבט השוואתי בין אתמול להיום, אני תוהה כיצד היו נראים פני הדברים אילו המציאות ששררה אז הייתה מתרחשת בתוך האקלים הפוליטי והבינלאומי של ימינו.

במילים אחרות, מה היה עולה בגורל ההיסטוריה אילו התחביר המדיני הנוכחי היה מתקיים בתקופת מלחמת העולם השנייה, בארה"ב בפרט. להלן המשחק.

מירון מנור צוקרמן התמחה בביטחון לאומי ובתוך כך שימש בעבר ובמשך שנים כסגן ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן וכמנהל "כנס הרצליה השנתי על מאזן הביטחון והחוסן הלאומי". בתוקף רקעו היה גם עוזר מזכיר "פורום אירופה-ישראל" ופעיל ב"פורום נאטו-ישראל".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,048 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-1 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.