JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום שבת, 15 בנובמבר 2025 | זמן ישראל
היום ה־771 למלחמה ● 3 חטופים חללים עדיין בעזה

גיא גלבוע דלל בכיכר החטופים: "נתתם לי תקווה בשבי"; מקסים הרקין: "בזכותכם אני כאן"

דיווח: ישראל העבירה מסר לארה"ב – מוכנה למכירת F-35 לסעודיה רק תמורת נורמליזציה ● הקרמלין: פוטין שוחח טלפונית עם נתניהו ● מפגינים חרדים נגד הגיוס ניפצו את שמשת רכבו של ח"כ יואב בן צור מש"ס ● גשם הציף את האוהלים במחנות הפליטים בעזה: "המצב גרוע יותר מהמלחמה" ● סמוטריץ' נגד נתניהו: "בחרת בשתיקה ובחרפה מדינית, תבהיר שלא תקום מדינה פלסטינית"

  • הפגנה למען ועדת חקירה ממלכתית לטבח ה-7 באוקטובר, תל אביב, 15 בנובמבר 2025 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
    אבשלום ששוני/פלאש90
  • הפגנה למען ועדת חקירה ממלכתית לטבח ה-7 באוקטובר, תל אביב, 15 בנובמבר 2025 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
    אבשלום ששוני/פלאש90
  • הפגנה למען ועדת חקירה ממלכתית לטבח ה-7 באוקטובר, תל אביב, 15 בנובמבר 2025 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
    אבשלום ששוני/פלאש90
  • שורד השבי מקסים הרקין נאם בכיכר החטופים, 15 בנובמבר 2025 (צילום: פאולינה פטימר)
    פאולינה פטימר
  • חגית ורובי חן, הוריו של החלל החטוף סמ״ר איתי חן, בכיכר החטופים, 15 בנובמבר 2025
  • שורד השבי מקסים הרקין הגיע לראשונה לכיכר החטופים וינאם בעצרת המרכזית, 15 בנובמבר 2025 (צילום: פאולינה פטימר)
    פאולינה פטימר

משרד הבריאות המנוהל בידי חמאס ברצועת עזה מאשר כי קיבל את גופותיהם של 15 פלסטינים בהתאם להסכם הפסקת האש בתיווך ארה"ב, בתמורה לחטוף החלל מני גודארד, בן 73, שהוחזר לישראל ביום חמישי. 

"משרד הבריאות מודיע על קבלתן של 15 גופות ששוחררו אתמול דרך הצלב האדום. בכך עולה מספר הגופות שקיבלנו ל־330", אומר המשרד בעזה, ומוסיף כי עד כה זוהו 97 מהן.

מאז תחילת הפסקת האש בין ישראל לחמאס ב־10 באוקטובר, הוחזרו לישראל 25 חטופים חללים, וברצועה נותרו שלושה נוספים. 

על פי המתווה של השלב הראשון של הפסקת האש, על כל חטוף שמוחזר, ישראל מעבירה לחמאס גופות של 15 פלסטינים.

ארגון טראמפ מקיים שיחות שנועדו לבחון אפשרות להקמת בניין ממותג כחלק מפרויקט נדל"ן בבעלות הממשלה הסעודית, בשווי של כ־63 מיליארד דולר, כך מדווח ה"ניו יורק טיימס".

"עדיין לא הוכרז דבר, אבל בקרוב", אומר לעיתון ג'רי אינזרילו, מנכ"ל פרויקט דירייה וחבר ותיק של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ומוסיף כי מדובר "רק בשאלה של זמן" עד לחתימת ההסכם.

לפי הדיווח, לא ארגון טראמפ ולא אריק טראמפ, שמנהל את העסק, השיבו לשאלות בנושא. העיתון מציין כי "קשה לעיתים להבחין בין ציפיות למציאות בדיוני נדל"ן בינלאומיים".

הדיווח מגיע בזמן שטראמפ מתכנן לארח בשבוע הבא בבית הלבן את יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן, ובמהלך הפגישה הם צפויים לחתום על הסכמים כלכליים וביטחוניים.

אתמול אמר טראמפ כי הוא שוקל להסכים לעסקה שתספק לסעודיה מטוסי F35, והוסיף כי הוא מקווה שריאד תנרמל יחסים עם ישראל.

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן מארח את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בארמון המלכותי בריאד, 13 במאי 2025 (צילום: AP Photo/Alex Brandon)
יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן מארח את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בארמון המלכותי בריאד, 13 במאי 2025 (צילום: AP Photo/Alex Brandon)

איראן מאשרת כי משמרות המהפכה השתלטו אתמול על מכלית שנשאה מטען פטרוכימי בדרכה לסינגפור, במימי המפרץ.

לאחר בדיקות, טוענות הרשויות כי "המכלית הייתה בהפרה לאחר שנשאה מטען בלתי מורשה".

לא נמסרו פרטים נוספים.

המידע שנמסר על ידי מרכז UKMTO הבריטי וחברת האבטחה הפרטית Ambrey תואם למכלית המפליגה תחת דגל איי מרשל בשם Talara, שיצאה מעג'מאן שבאיחוד האמירויות בדרכה לסינגפור.

על פי נתוני המעקב הימי, הספינה שינתה מסלול בפתאומיות והפליגה לכיוון איראן ללא הסבר. בעלי הספינה, חברה יוונית, לא השיבו לפניות לתגובה.

דגל איראן מתנופף על סיפון מכלית הנפט "אדריאן דריה", מול חופי גיברלטר, 18 באוגוסט 2019 (צילום: Johnny BUGEJA / AFP)
דגל איראן מתנופף על סיפון מכלית הנפט "אדריאן דריה", מול חופי גיברלטר, 18 באוגוסט 2019 (צילום: Johnny BUGEJA / AFP)

הגשם שירד בעזה גרם להצפות באוהלים במחנות הפליטים שבהם חיים כמחצית מתושבי הרצועה. התושבים מתקשים להתמודד עם ההצפות והתשתיות הרוסות לגמרי אחרי שנתיים של מלחמה.

התושבים מנסים לחפור תעלות כדי למנוע מהמים להציף את האוהלים שלהם, אך הגשם מחלחל דרך הקרעים ביריעות הפלסטיק ובמבנים הארעיים ומרטיב את מעט החפצים שנותרו למשפחות. הרוחות החזקות מאיימות להפיל את האוהלים ולהשאיר את התושבים חשופים לקור ולגשם. 

ילד פלסטיני מפנה מים מהמחסה שלו במחנה אוהלים בעיר עזה לאחר הגשם הראשון, ב־14 בנובמבר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
ילד פלסטיני מפנה מים מהמחסה שלו במחנה אוהלים בעיר עזה לאחר הגשם הראשון, ב־14 בנובמבר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
פלסטיני מפנה מים מהכביש סמוך למחנה אוהלים אחרי הגשם הראשון בעיר עזה ב־14 בנובמבר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
פלסטיני מפנה מים מהכביש סמוך למחנה אוהלים אחרי הגשם הראשון בעיר עזה ב־14 בנובמבר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התנער בהודעה רשמית מחברת הקונגרס מרג'ורי טיילור גרין, שמזוהה עם תנועת "MAGA" ‏ (Make America Great Again) ונחשבה לבת-בריתו ולאחרונה מבקרת אותו בחריפות. בין היתר, גרין מתנגדת לתמיכתו של טראמפ בישראל בשל ההוצאות הכספיות הגבוהות על הסיוע.

"כל מה שאני רואה את מרג'ורי ה'מטורללת' עושה זה להתלונן, להתלונן ולהתלונן", כתב טראמפ ברשת החברתית שבבעלותו Truth Social. "היא פנתה שמאלה באופן קיצוני".

טראמפ טען כי גרין התחילה "להתלונן" בעקבות סקר ששלח לה, שבו נקבע שהיא לא צריכה להתמודד לסנאט או לכהן כמושלת. "היו לה 12% תמיכה ולא היה לה סיכוי", הסביר הנשיא וציין כי אם תוצאות הסקר היו מראות אחרת – הוא היה תומך בה.

"היא אמרה לאנשים רבים שהיא כועסת כי אני לא מחזיר לה טלפונים, אבל עם 219 חברי קונגרס, 53 סנאטורים, 24 חברי קבינט, כמעט 200 מדינות וחיים נורמליים להבטיח – אני לא יכול לקבל שיחות טלפון זועמות ממטורללת בכל יום".

גרין טענה בתגובה כי טראמפ הגיב כך בעקבות בקשתה להתערב בחקירת תיקי אפשטיין. "הנשיא טראמפ פשוט תקף אותי ושיקר לגביי", כתבה בטוויטר, ושיתפה הודעת טקסט ששלחה לנשיא ובה ביקשה שיתערב בחקירה.

"לא התקשרתי אליו בכלל, אבל שלחתי את הודעות הטקסט האלה היום. כנראה שזה מה שגרם לו לצאת מהגבול. תיקי אפשטיין", כתבה. "זה באמת מדהים כמה הוא נלחם כדי למנוע את חשיפת תיקי אפשטיין שהוא מגיע לרמה הזו", הוסיפה. 

בהמשך כתבה: 

"אני רוצה להודות לכל מי ששלח הודעה, פרסם וכתב תגובות של תמיכה. אתם כל כך נדיבים, ואני מעריכה, אוהבת ותומכת גם בכם.

מעולם לא חשבתי שהמאבק לשחרור תיקי אפשטין, ההגנה על נשים שהיו קורבנות לאונס, והניסיון לחשוף את רשת האליטות העשירות והחזקות – יביאו אותי למצב הזה. אבל הנה אנחנו. וזה מדבר בעד עצמו.

"צריך דרך חדשה קדימה. התעשייה הפוליטית הרעילה משגשגת כשהיא קורעת את כולנו אחד מהשני, אבל אף פעם לא מספקת שום דבר טוב לאנשים האמריקאים שאני אוהבת.

"המערכת הזו אומרת לנו לשנוא אחד את השני, מגייסת כסף על בסיס למה אנחנו חייבים לשנוא אחד את השני, ומסיתה בין אזרחים אמריקאים עד רמת אלימות וכמעט מלחמת אזרחים.

"הכול כל כך לא נכון. יכולים להיות לנו חילוקי דעות ודעות שונות, אבל עדיין נוכל לאהוב ולכבד זה את זה. יש לנו הרבה יותר במשותף מאשר במה שמפריד בינינו.

"אני מאמינה בעם האמריקאי יותר מאשר בכל מנהיג או מפלגה, והעם האמריקאי ראוי להרבה יותר מהיחס שקיבל משני צדי המפה. הדרך קדימה היא אמריקה תחילה, אמריקה בלבד. וזה אולי המרדף המסוכן מכולם". 

נשיא ארצות הברית דולנד טראמפ בחדר האוכל הממלכתי בבית הלבן בוושינגטון, 23 באוקטובר 2025 (צילום: Jim WATSON / AFP)
נשיא ארצות הברית דולנד טראמפ בחדר האוכל הממלכתי בבית הלבן בוושינגטון, 23 באוקטובר 2025 (צילום: Jim WATSON / AFP)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 10 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.