JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום שבת, 29 בנובמבר 2025 | זמן ישראל
היום ה־785 למלחמה ● 2 חטופים חללים עדיין בעזה

אביו של החלל החטוף רן גואילי: "עד שרני חוזר - אין 'היום שאחרי' בעזה"

שני אחים עזתים בני 8 ו-11 נהרגו בתקיפת צה"ל, שטען: "חצו את הקו הצהוב, ביצעו פעולות חשודות וחוסלו אווירית" ● גורמים ברע"ם: "מפלגות בקואליציה פנו אלינו כדי שנתמוך בחוק הגיוס" ● דיווח: הרמטכ"ל יקים ועדה לבדיקת מחדל המודיעין סביב תוכנית "חומת יריחו" של חמאס ● בן גביר קידם את מפקד מג"ב איו"ש, שחייליו ירו בפלסטינים שנכנעו, לדרגת ניצב משנה

איציק גואילי, אביו של החלל החטוף רן גואילי, בעצרת בכיכר החטופים, 29 בנובמבר 2025 (צילום: אוריאל אבן ספיר)
אוריאל אבן ספיר
איציק גואילי, אביו של החלל החטוף רן גואילי, בעצרת בכיכר החטופים, 29 בנובמבר 2025

בתקשורת הפלסטינית דווח כי שני ילדים נהרגו בתקיפת צה"ל היום בדרום רצועת עזה – האחים ג'ומא אבו עאסי, בן 11, ופאדי אבו עאסי, בן 8.

לפי צה"ל, שני ה"חשודים" זוהו על ידי כוחות כשהם חוצים את הקו הצהוב באזור בני סוהילה סמוך לחאן יונס, מבצעים "פעילות חשודה על הקרקע", ומתקרבים אל הכוחות "באופן שהיווה איום מיידי".

לאחר זיהוי השניים, חיל האוויר תקף והרג אותם "כדי להסיר את האיום", כך אומר צה"ל.

בני משפחתם של הילדים צוטטו בתקשורת הפלסטינית באומרם כי הם יצאו "לאסוף עצי הסקה" עבור אביהם הפצוע.

מצה"ל נמסר כי הוא "מזהיר שוב ושוב" פלסטינים שלא להתקרב לכוחות שעדיין מוצבים בעזה. בנוסף, צה"ל החל להציב סימונים פיזיים לאורך הקו הצהוב, לצד מפה מקוונת שמציגה את גבולותיו.

דובר צה"ל עדכן כי מוקדם יותר היום, זוהו שני חשודים שחצו את הקו הצהוב, ביצעו פעולות חשודות בקרקע והתקרבו לכוחות צה"ל הפועלים בדרום הרצועה, באופן שהיווה עליהם איום מיידי.

לאחר זיהוי הכוחות, חיל האוויר בהכוונת הכוחות בשטח חיסלו את החשודים במטרה להסיר את האיום.

באירוע נוסף הבוקר, כוחות צוות הקרב של חטיבת הנח"ל, זיהו מחבל שחצה את הקו הצהוב והתקרב לכוחות צה"ל הפועלים בדרום הרצועה, באופן שהיווה עליהם איום מיידי.

לאחר הזיהוי, הכוחות בשטח חיסלו את המחבל במטרה להסיר את האיום.

צה"ל הכריז על שטח סמוך לבית לחם כשטח צבאי סגור, בעקבות אירוע טרור יהודי שבו מתנחלים תקפו ופצעו לפחות עשרה פלסטינים, לפחות אחד מהפלסטינים נפצע מירי.

לפי צה"ל, חיילים ושוטרים הוזעקו לאזור שבפאתי בית לחם בעקבות דיווח על "עימות אלים" בין ישראלים לפלסטינים. הצבא מסר כי התקבלו גם דיווחים על יידוי אבנים בין הצדדים, וכן על ירי שבוצע לעבר הפלסטינים, שפצע אחד מהם. 

הסהר האדום הפלסטיני דיווח כי 10 פלסטינים נפצעו בתקיפה, בהם אחד מירי.

בצה"ל אומרים כי הכוחות השתמשו באמצעים לפיזור הפרות סדר, ובנוסף "הכריזו על שטח צבאי סגור באזור", צעד שצפוי להגביל את תנועת הפלסטינים המתגוררים במקום.

לפי צה"ל, כמה ישראלים נפצעו בעימות אך "סירבו לקבל טיפול רפואי".

המשטרה פתחה בחקירת האירוע.

רויטרס
רויטרס, 16:45 עריכה

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הכריז כי יש להתייחס למרחב האווירי מעל ונצואלה וסביבתה כ"סגור לחלוטין", אך לא מסר פרטים נוספים, בזמן שוושינגטון מגבירה את הלחץ על ממשלתו של הנשיא ניקולס מדורו.

"טייסים, חברות תעופה, סוחרי סמים ומבריחי בני אדם – אנא התייחסו למרחב האווירי מעל ונבחר ונצואלה וסביבתה כ'סגור לחלוטין'", כתב טראמפ בפוסט ברשת Truth Social.

משרד התקשורת של ונצואלה, שמטפל בכל פניות התקשורת לממשלה, לא השיב מיד לבקשה לתגובה על דבריו של טראמפ. גם משרד ההגנה האמריקאי לא הגיב מיד לבקשה לתגובה.

בחודשים האחרונים מבצעים כוחות ארה"ב תקיפות נגד סירות סמים חשודות בקריביים, לצד תגבור נוכחות צבאית אמריקאית באזור, וטראמפ אף אישר מבצעי CIA חשאיים בוונצואלה.

בשבוע שעבר הזהיר הרגולטור האווירי האמריקאי את חברות התעופה הגדולות מפני "מצב מסוכן פוטנציאלי" בטיסות מעל ונבחר ונצואלה, בשל "החרפת המצב הביטחוני והתגברות פעילות צבאית בתוך המדינה או בסביבתה".

השבוע אמר טראמפ לחיילים אמריקאים כי ארצות הברית תתחיל "בקרוב מאוד" בפעולה קרקעית כדי לעצור מבריחי סמים ונבחר ונצואלה. ממשל טראמפ האשים את מדורו במעורבות בסחר בסמים, והוא הכחיש זאת.

מדורו, שנמצא בשלטון מאז 2013, אמר כי טראמפ מנסה להדיחו וכי אזרחי ונצואלה והצבא יתנגדו לכל ניסיון כזה.

כוחות ארה"ב באזור מתמקדים עד כה במבצעים נגד סמים נרקוטיים, אף שהעוצמה הצבאית שהוצבה שם גדולה בהרבה ממה שנדרש למבצעים מסוג זה.

לפי הדיווח, בוצעו לפחות 21 תקיפות על סירות סמים חשודות בקריביים ובאוקיינוס השקט מאז ספטמבר, שבהן נהרגו לפחות 83 בני אדם.

נבחרת הקיקבוקס של ישראל סיימה הופעה מוצלחת באליפות העולם בקיקבוקסינג באבו דאבי עם שבע מדליות, בהן מדליית זהב אחת, עם סיום התחרות שאירחה איחוד האמירויות מוקדם יותר היום.

יוליה סצ'קוב, בת 26, אלופת עולם ואירופה לשעבר, גברה בגמר אמש על יריבה מצ'כיה וזכתה במדליית הזהב, תואר אליפות עולם שני עבורה.

הישראלים אוסייד ג'ודה ויוסף אייבזלי זכו כל אחד במדליית כסף, למרות שג'ודה סבל מפציעה ביד ימין.

בנוסף קטפו ספורטאי הנבחרת עוד ארבע מדליות ארד.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.