נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ קיבל מהפנטגון הצגה של אפשרויות צבאיות, קיברנטיות ופסיכולוגיות לתקיפה באיראן, בתמיכה במפגינים נגד המשטר, כך מדווחת רשת CBS.
לפי הדיווח, שצוטטו בו שני גורמים אמריקאים, טרם התקבלה החלטה סופית באשר לאופן שבו תותקף איראן.
צה"ל מסר ביום שני כי הצבא נותר בכוננות לקראת אפשרות של "תרחישי הפתעה", על רקע אי־השקט נגד המשטר באיראן, שהוביל את ארצות הברית לאיים בהתערבות בעקבות הריגת מפגינים.
הלילה טראמפ הכריז על מכס של 25% על כל מדינה שעושה עסקים עם איראן. "צו זה סופי ומוחלט", כתב טראמפ ברשת Truth Social.
שגרירות סין בוושינגטון מתחה ביקורת על גישתו של טראמפ, ואמרה כי סין תנקוט "בכל האמצעים הדרושים" כדי להגן על האינטרסים שלה, וכי היא מתנגדת ל"סנקציות חד-צדדיות בלתי חוקיות ולסמכות שיפוט חוץ-טריטוריאלית".
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק העמדה לדין של משתתפי אירועי טבח 7 באוקטובר, התשפ"ו–2026 של חברי הכנסת שמחה רוטמן ויוליה מלינובסקי 19 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים, והיא תוחזר לדיון בוועדת החוקה.
מוצע להסדיר את הליכי ההעמדה לדין של מי שביצעו עבירות במסגרת אירועי מתקפת הטרור מיום 7 באוקטובר 2023. לפי ההצעה, כתבי אישום יוגשו לבית משפט צבאי שכונן לפי תקנות ההגנה, אשר יוסמך לדון בעבירות לפי כל דין, לרבות עבירות חמורות כגון פשע השמדת עם, פגיעה בריבונות המדינה, גרימת מלחמה, סיוע לאויב ועבירות טרור.

הנוסח הסופי של חוק עונש מוות למחבלים, שמקדם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, פורסם הבוקר ברשת ב'.
על פי הדיווח, ביצוע עונש המוות ייעשה באמצעות תלייה, את גזר הדין יבצע סוהר שימונה לשם כך על ידי נציב שירות בתי הסוהר (שב"ס). החוק קובע כי זהותם של הסוהרים המבצעים תישאר חסויה, ותוענק להם חסינות פלילית מלאה.
ביצוע העונש נקבע לפרק זמן של 90 יום ממועד מתן גזר הדין. במעמד ההוצאה להורג יהיו נוכחים מנהל הכלא, נציג הרשות השופטת, מבקר רשמי ונציג מטעם משפחת המחבל.
יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני אמר בריאיון לתחנת הרדיו החרדית קול ברמה כי "צריך להתעלם מהחלטות בג"ץ – באופן גורף. יש להם אג'נדה, אנחנו במשבר חוקתי, לא צריך להקשיב להם. כל מה שנוגע להחלטות הממשלה והכנסת, הם פוסלים. אם הייתי במקום נתניהו הייתי מורה כך לכל השרים".

אישה כבת 50 נהרגה במזרח ירושלים עקב ההצפות, כך מדווחים בגל"צ.

































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו