JavaScript is required for our website accessibility to work properly. כניעת בג"ץ לאיומי הקואליציה היא הפרס הגדול ביותר לגרירת הרגליים של נתניהו | זמן ישראל
בג"ץ דן בעתירות בעניין העתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר טבח השבעה באוקטובר, 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90

כניעת בג"ץ לאיומי הקואליציה היא הפרס הגדול ביותר לגרירת הרגליים של נתניהו

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

שופטי בג"ץ נמצאים על מסלול מסוכן במסגרת הדיון בעתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר מלחמת 7 באוקטובר. מסוכן לאינטרס הציבורי, מסוכן לשלטון החוק ומסוכן למקומה של הביקורת השיפוטית בתוך המארג המשטרי בישראל.

וכל זאת בתמורה לרווח קצר מועד: תקוותם של השופטים לחמוק מלשמש מטרה לחיצים מורעלים של ביקורת פוליטית, אם יורו על הקמת ועדת חקירה ממלכתית בטרם הבחירות הקרובות.

במשך שש שעות וחצי דן אתמול (חמישי) הרכב מורחב של שבעה שופטי בג"ץ, בראשות המשנה לנשיא נעם סולברג, בשלוש העתירות בעניין הקמת ועדת חקירה ממלכתית. במהלך הדיון השמיע סולברג את המחשבה הבאה, שיש להניח שנהגתה מראש אף שנשמעה כאילו הרעיון הבליח במוחו זה עתה:

"אנחנו צריכים להיות כנים, כל הנוגעים בדבר. יש מחירים כבדים מאוד לצו שיפוטי בעת הזאת על הקמת ועדת חקירה ממלכתית. אנחנו ערים ליתרונות, אנחנו חייבים להיות ערים גם לחסרונות.

"יש קשיים רבים, משהגענו עד הלום חודשים ספורים לפני הבחירות, רווח מול הפסד: אנחנו כבר רוצים לראות את ועדת החקירה. אבל אנחנו נמצאים כבר בעונת הבחירות, הבחירות ממש בקרוב יחסית, ואנחנו כל כך רוצים את אמון הציבור בוועדה כזו, כשתקום. האם המועד האידיאלי, משהגענו עד הלום, הוא להשאיר את המלאכה לממשלה שתקום אחרי הבחירות?"

המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט נעם סולברג, בדיון בעתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון השבעה באוקטובר בית המשפט העליון בירושלים, 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט נעם סולברג, בדיון בעתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון השבעה באוקטובר בית המשפט העליון בירושלים, 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לרעיון שבמקום הכרעה שיפוטית, שאלת הקמתה של ועדת חקירה ממלכתית תונח למשפט הציבור במסגרת מערכת הבחירות הקרובה, היו שותפים כמה משופטי ההרכב האחרים. "בבחירות הציבור הוא זה שיאמר את דברו בעניין ועדת החקירה", אמרה השופטת יעל וילנר, "האם זה לא עדיף? ערב בחירות, זה ממש ליישם את משפט הציבור".

הרעיון השיפוטי להותיר את סוגיית הקמת ועדת חקירה ממלכתית ללא הכרעה שיפוטית, בשל הסמיכות לתקופת בחירות, הוא רעיון מסוכן שעלול לגרום נזק רב-שכבתי.

הרעיון השיפוטי להותיר את סוגיית הקמת ועדת חקירה ממלכתית ללא הכרעה שיפוטית, בשל הסמיכות לתקופת בחירות, הוא רעיון מסוכן שעלול לגרום נזק רב-שכבתי

ראשית, הוא מתגמל את עושי העוולה. שכן, העתירות להקמת ועדת החקירה הוגשו כבר לפני כשנתיים ימים. בג"ץ דן בנושאים הללו באיטיות יתרה ומכוונת, על מנת לתת לממשלה כל אפשרות לתקן את דרכיה ללא התערבות שיפוטית.

האיטיות הזו היא גם תוצאה ישירה של גרירת הרגליים הממשלתית. הממשלה הייתה זו שהודיעה לבג"ץ שוב ושוב ש"זו לא העת", ואחר כך, כשזו כבר כן הייתה העת, שהדרך הנכונה לחקור איננה באמצעות ועדת חקירה ממלכתית בהתאם לחוק הקיים, אלא שיש צורך בחקיקת חוק ייעודי שיאפשר הקמת ועדת חקירה פוליטית, במתכונת כזו או אחרת.

האיטיות הזו הביאה אותנו לתקופת הבחירות, וכעת השופטים שוקלים לתגמל את הממשלה על גרירת הרגליים, ולהביא למצב שהמניפולציות הללו ישיגו את מטרתן.

בג"ץ דן בעתירות בעניין העתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר טבח השבעה באוקטובר, 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
בג"ץ דן בעתירות בעניין העתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר טבח השבעה באוקטובר, 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

שנית, ההשערה ששאלת הקמתה של ועדת חקירה ממלכתית תעמוד במרכז מערכת הבחירות, ותהווה אכן שיקול מרכזי שלפיו הבוחרים יגבשו את החלטתם המושכלת לאיזו מפלגה להצביע, היא השערה חסרת בסיס עיוני או אמפירי. במילים פשוטות, זו הזיה פרועה.

לא זו בלבד שלא בדרך הזו מתגבשים דפוסי ההצבעה בקרב הציבור בישראל, ולא זו בלבד שבמרכז השיח הציבורי עשויות לעמוד שאלות רבות אחרות, בעלות משקל לא נמוך מזו של הקמת ועדת חקירה, אלא שלשופטים גם אין שום דרך מושכלת לנמק את תקוותם זו. התקווה שהבוחרים יחליטו כיצד להצביע על יסוד שאלה זו היא משאלת לב ותו לא.

זוהי גם מחשבה חסרת תוחלת. אנחנו תמיד נמצאים לפני בחירות או מייד אחרי בחירות. הנטייה השיפוטית להשאיר את הדברים לטיפולו של המנגנון הדמוקרטי קיימת תמיד. הבחירות הן תירוץ שאפשר לשלוף אותו בכל עת, כמו קלף המצב הביטחוני השברירי שהממשלה שולפת בלי למצמץ.

בצדק אמרו השופטים לעו"ד מיכאל ראבילו, נציג הממשלה, כי העמדה הממשלתית הנוכחית שהמלחמה לא תמה ולפיכך לא הגיעה עדיין העת להקים ועדת חקירה – מהווה שינוי דרמטי בעמדה שהציגה הממשלה.

מבחינת ראבילו, מלחמת עזה אולי הסתיימה אבל בלבנון הפסקת האש היא שברירית, על איראן מוטב לא להכביר מילים, וממילא הכול קשור בהכול. במצב דברים שכזה, לעולם לא יימצא הזמן לחקור את כשלי הממשלה

מבחינת ראבילו, מלחמת עזה אולי הסתיימה אבל בלבנון הפסקת האש היא שברירית, על איראן מוטב לא להכביר מילים, וממילא הכול קשור בהכול. במצב דברים שכזה, לעולם לא יימצא הזמן לחקור את כשלי הממשלה – וגם את הפטנט הזה היו מי שראו כבר כשישראל נכנסה לעזה באוקטובר 2023.

עו"ד מיכאל ראבילו, נציג הממשלה, בדיון בבג"ץ על העתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון השבעה באוקטובר. 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
עו"ד מיכאל ראבילו, נציג הממשלה, בדיון בבג"ץ על העתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון השבעה באוקטובר. 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

על אותו משקל, יש לומר כעת לשופטים: כפי שלעולם ניתן למצוא שיקולי ביטחון להסתתר מאחוריהם, כך לעולם ניתן למצוא שיקולים שיובילו את השופטים להשאיר את הנושא להכרעת הבוחר.

האמת הפשוטה היא שהשופטים פשוט מפחדים. הם רואים את מופעי הזעם המאורגנים שיש מי שדואג לייצר באולמות בג"ץ – והדיון אתמול אף הופסק לזמן מה בהנחיית משמר בתי המשפט, תוך שהשופטים פונו לקומת הלשכות המאובטחת, מחשש שמא המון מוסת יפרוץ פנימה לאולם.

התחממות הטמפרטורה בבית המשפט העליון, שסימנים לה מופיעים שוב ושוב בשנה האחרונה, איננה תופעת טבע; היא מעשה ידי אדם. יש מי שדואג שזו האווירה שתקיף את השופטים.

התחממות הטמפרטורה בעליון, שסימנים לה מופיעים שוב ושוב בשנה האחרונה, איננה תופעת טבע; היא מעשה ידי אדם. יש מי שדואג שזו האווירה שתקיף את השופטים

ולכן, בצדק הזכירו נציגי העותרים לשופטים את מה שכל סטודנט למשפטים לומד בשנה הראשונה ללימודיו: יש שיקולים שהם בבחינת שיקולים זרים, שאין לאפשר להם להיכנס בדלת.

אומר סולברג ש"יש מחירים כבדים לצו שיפוטי בעת הזו"? ובכן, מהם המחירים הללו – ביקורת מצד חלקים מסוימים מהציבור על בית המשפט העליון? טענות על "חוסר אמון"? האם כניעה לאיומים פוליטיים מסוג זה תגביר את האמון הציבורי בבית המשפט העליון?

מפגינים המתנגדים להקמתה של ועדת חקירה ממלכתית בעקבות טבח 7 באוקטובר מנסים לפרוץ לאולם בית המשפט העליון, 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
מפגינים המתנגדים להקמתה של ועדת חקירה ממלכתית בעקבות טבח 7 באוקטובר מנסים לפרוץ לאולם בית המשפט העליון, 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לקראת סופו של הדיון אתמול, המסכות כבר הוסרו כמעט לגמרי. נציגיהם של תומכי הממשלה, המעמידים פנים שהם מייצגים את אינטרס "המשפחות השכולות" באשר הן, החלו להטיח בשופטים כי גם חלקם שלהם באסון 7 באוקטובר צריך יהיה להיחקר.

אלא שמתחת לטענות הללו לא הסתתר דבר: השופטים ביקשו לדעת על איזה פסק דין מדובר, שבו התירו כביכול למחבלים להתקרב לגדר ובכך תרמו את חלקם להפקרה. עו"ד זהבה גור, שייצגה את תומכי הממשלה, לא הצליחה לנקוב אפילו בהחלטה שיפוטית אחת.

השופטים ביקשו לדעת על איזה פסק דין מדובר, שבו התירו כביכול למחבלים להתקרב לגדר ובכך תרמו את חלקם להפקרה. עו"ד זהבה גור, שייצגה את תומכי הממשלה, לא הצליחה לנקוב אפילו בהחלטה שיפוטית אחת

קודם לכן, בתחילת הדיון, השופטים פירקו עד היסוד את טענתו של עו"ד ראבילו, נציג הממשלה, שטען כי בשום מצב ובשום פנים אין לבית המשפט סמכות להתערב בשאלת הקמתה של ועדת חקירה ממלכתית.

שאלת סמכותו של בית המשפט כבר נפתרה, היא איננה עומדת עוד לדיון. נותרה השאלה האם התנהגותה של הממשלה לאורך שנתיים וחצי נגועה באי סבירות קיצונית, נוכח המחדל והאסון חסרי התקדים שאירעו. לשאלה זו יש תשובה פשוטה, והיא מונחת מול עיני השופטים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 981 מילים
כל הזמן // יום שישי, 24 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: תוכניות התקיפה של ארה״ב במצר הורמוז למקרה שהפסקת האש תקרוס

טראמפ הודיע הלילה כי הפסקת האש מול חזבאללה בלבנון מוארכת בשלושה שבועות ואמר כי נתניהו ונשיא לבנון צפויים להגיע לוושינגטון ● צה״ל תקף הלילה את המשגר שירה ארבע רקטות לשתולה, הותקף משגר נוסף טעון ומוכן לשיגור ● טראמפ: איראן חייבת להפסיק לממן את חזבאללה כדי להגיע להסכם שלום עם ארצות הברית ● סקר: הליכוד ובנט 2026 צמודות במספר המנדטים

לכל העדכונים עוד 8 עדכונים

הממלכתיות כחוזה חיים - על שחיקת ברית הגורל הישראלית

הכותרת שוברת הלב שפורסמה ערב יום הזיכרון, על כך שחטיבת "חשמונאים" החרדית לא תשתתף בטקסי הזיכרון, כדי "להימנע מחשיפה לתכנים ציוניים" אינה עוד ידיעה, היא חץ בלב הממלכתיות הישראלית.

האירוע מעורר שאלה בוערת לא פחות מהשאלה "על מה נפלו הטובות והטובים שלנו": על מה אנחנו, כחברה, עדיין עומדים?

מיכל רוזין היא ח״כ ויו״ר סיעת מרצ, מנכ״לית מרכזי הסיוע לנפגעות, לשעבר. יו״ר עמותת ׳אזרחים קטנים׳ לחינוך לדמוקרטיה בגיל הרך. יו״ר ועדת המנהיגות של פורום הדירקטוריות, מגשרת ומנחת תהליכי צדק מאחה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 521 מילים
אמיר בן-דוד

כשהעבודה נעלמת - מה יגדיר אותנו בעידן הבינה המלאכותית?

בשבועות האחרונים נדמה כי החשש שהבינה המלאכותית תשבש יותר מדי, מהר מדי – עד כדי השלכות חברתיות עמוקות – חצה רף פסיכולוגי.

פחות ופחות נחשב מיושן לחשוד, שכאשר חלק כה גדול מהפעולות המקצועיות שלנו ניתן לאוטומציה, השוק החופשי לא בהכרח יצליח לייצר מקומות עבודה עבור כל מי שרוצה לעבוד או זקוק להכנסה – כפי שעשה במידה רבה מאז המהפכה התעשייתית.

דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 956 מילים

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

למקרה שפיספסת

מי ישיב את הרוח למסייעים - הכתובת על הקיר של החוסן הישראלי

מישהו עוד זוכר את ימי הסגרים של הקורונה? מישהו זוכר את הלילות המתוחים של מבצע "שומר חומות"? נדמה שבעשור האחרון, החברה הישראלית חיה בתוך רצף אינסופי של אירועים מטלטלים. עוד לפני שהספקנו לעבד את הבידוד החברתי של המגיפה או את האיום הרקטי של 2021, הגיע ה-7 באוקטובר והמלחמה בעקבותיו שניפצו את כל מה שחשבנו על ביטחון וחוסן.

בעוד מדינת ישראל מתמקדת בשיקום לוחמיה ונפגעי 7.10, ישנה קהילה שלמה של "מסייעים" – נשות מילואים, צוותים רפואיים, צוות חינוך, צוותי חירום והצלה ואנשי טיפול – המנסים שלא לקרוס, וחלקם אף כבר קרסו תחת עול "הטראומה המשותפת". הנתונים מבהירים: ללא מענה דחוף לאלו שמחזיקים את העורף והחזית, החוסן הלאומי שלנו בסכנה.

קרן מיפנו היא מנחת קבוצות בעמותת משיב הרוח - פסיכולוגית רפואית בכירה, בעלת ניסיון רב בליווי קהילות מסייעות ואנשי טיפול.

אל"ם איל קרביץ הוא מנכ"ל עמותת משיב הרוח - לאחר שנים רבות בשירות הצבאי, מצא את עצמו בשבעה באוקטובר לראשונה במלחמה שלא מתוך תפקיד צבאי, הקים יחד עם דניאל חרמון את עמותת משיב הרוח מתוך הבנה שציבור המסייעים יישחק תחת המשבר.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 953 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים ו-1 תגובות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים

קרבות השליטה בטהרן מקרבים את העימות עם טראמפ

ציטוטים שיוחסו ליו"ר הפרלמנט האיראני השמרני מעידים על מאבקי כוח בצמרת המדינה אחרי חיסול חמינאי האב ● ברקע המגעים עם ארצות הברית, המאבק הפנימי משליך ישירות על קבלת ההחלטות בטהרן ועל הסיכון להסלמה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 626 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.