
הנשיא דונלד טראמפ אמר כי ארצות הברית עשויה לתקוף את הר המכוש באיראן, וקרא לטהרן לנהוג בזהירות.
"אנחנו מבחינים שיש מעט פעילות בהר המכוש. הייתי ממליץ לאיראן לא להתחכם, כי נצטרך לפגוע בהם קשה מאוד", אמר טראמפ בנאום בוועידה הרפובליקאית לקראת בחירות אמצע הכהונה.
הר המכוש, השוכן סמוך למתקן העשרת האורניום בנתנז שניזוק קשות, הוא אתר מבוצר ובו שני מתחמי מנהרות הטמונים עמוק מתחת לאדמה.
טראמפ מאיים לתקוף את הר המכוש לפחות מאז אמצע יולי.
טראמפ אמר גם כי לדעתו המלחמה תסתיים מייד לאחר בחירות אמצע הכהונה, וטען כי טהרן מנסה להשפיע על הבחירות שיקבעו אם הרפובליקאים ישמרו על השליטה בקונגרס.
הר המכוש שוכן 220 קילומטרים מדרום לטהרן ושני קילומטרים ממתחם נתנז.
אתר נתנז, שבו שכנו שניים ממתקני העשרת האורניום של איראן, הותקף במרץ במסגרת התקיפות הצבאיות של ארצות הברית וישראל באיראן. ישראל תקפה את נתנז גם במהלך המלחמה בת 12 הימים בין ישראל לאיראן בשנה שעברה.
מתקן המנהרות הנמצא בבנייה מתחת להר המכוש לא הותקף באף אחת משתי המלחמות הללו, לפי המכון למדע ולביטחון בינלאומי, מכון מחקר אמריקאי המתמקד באי־הפצת נשק גרעיני.
סגן הנשיא ג'יי־די ואנס ושר החוץ מרקו רוביו ויועצים בכירים בבית הלבן,הזהירו בשיחות פרטיות את הנשיא דונלד טראמפ כי העימות עם איראן עלול להימשך לאורך יתרת כהונתו כנשיא, כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל ביום רביעי, בהסתמך על גורמים אמריקאים.
על פי דיווח ב-ynet, יחידת התביעות המשטרתית הגישה כתב אישום נגד נער בן 16 מהיישוב אביגיל בהר חברון, שתועד מכה פלסטיני קטוע רגל. לפי החשד, הנער וחבר נוסף הגיעו בטרקטור גנוב וללא רישיון נהיגה סמוך לביתו של הפלסטיני.
הנער נעצר בחודש שעבר, ומהחקירה עלה כי איים על הפלסטיני בעודו אוחז לום ברזל ומורה לו לזוז מדרכו. לאחר מכן דחף את הקב שלו באמצעות רגלו השמאלית ותקף את הפלסטיני. לנאשם שני תיקים פליליים קודמים בעבירות אלימות והיזק לרכוש מהשנה הנוכחית.
על פי פרסום ב-ynet הבוקר, ב-23 ביולי 2023, הועבר מתא"ל עמית סער מכתב התרעה חמור ביותר בו ציטוט מערוץ חשאי מול חמאס המרמז למתקפה כחודשיים וחצי מאוחר יותר.
בערוץ שכינויו "סרוגים" הועברו מידע ומסרים דרך אחיו של בכיר בחמאס, לסנוואר ובחזרה.
הציטוט:
"יש פתילי פיצוץ (מערערים) מרובים, והקיצוניים בממשלתכם מובילים אתכם לקראת הצתתם והצתת האזור כולו, ואתם לבדכם תישאו באחריות לתוצאות"
גורם לבנוני רשמי אמר ל־ynet כי בלבנון רואים במגעים עם ישראל "הזדמנות אחרונה לשלום", אך הזהיר כי פעולות ישראליות עלולות לשחק לידי חזבאללה ולסכל את התהליך.
לדבריו, חזבאללה מנסה לגרור את ישראל לתגובות חריפות באמצעות ירי כטב"מים, ולכן על ישראל לנהוג באיפוק, להימנע מתקיפות בביירות ולהבהיר כי אין בכוונתה לכבוש שטחים או להקים התנחלויות בלבנון.
הגורם הודה כי הפיילוט לפירוק נשק ותשתיות של חיזבאללה בשלושה כפרים בדרום לבנון "לא רשם הצלחה גדולה", וטען כי צבא לבנון עדיין חלש מכדי להתעמת עם הארגון. לדבריו, "ברור לנו שרק אתם יכולים לעשות את העבודה", אך ישראל צריכה להתחייב לנסיגה מלאה לאחר פירוק חיזבאללה מנשקו.
עוד אמר כי הנשיא ג'וזף עאון וראש הממשלה נואף סלאם חוששים שחזבאללה יתנקש בהם, אך ממשיכים לקדם את הקו המדיני. לדבריו, קיים כיום בלבנון קונצנזוס רחב, למעט בקרב רוב הציבור השיעי, התומך בשלום עם ישראל. "זו ההזדמנות האחרונה", אמר, והוסיף כי שלום בין המדינות אפשרי בתוך כמה שנים אם חזבאללה יפורק מנשקו וישראל תיסוג מלבנון.



תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו