ישראל החליטה לחסום משלחת של שרי חוץ מהמזרח התיכון, בראשות שר החוץ הסעודי, מביקור היסטורי בגדה המערבית ביום ראשון – כך מאשר גורם בכיר בישראל לזמן ישראל.
שרי החוץ של ערב הסעודית, איחוד האמירויות, מצרים, ירדן, קטאר וטורקיה היו אמורים להיפגש עם יושב ראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס ברמאללה ביום ראשון.
לדברי הגורם הישראלי הבכיר, הרשות תכננה לארח פגישה שמטרתה "קידום הקמת מדינה פלסטינית".
סעודיה וצרפת מארחות בחודש הבא כנס באו"ם שמטרתו קידום פתרון שתי המדינות, ופריז שוקלת האם להשתמש בפלטפורמה כדי להכיר במדינה פלסטינית.
"ישראל לא תשתף פעולה עם מהלכים שמטרתם לפגוע בה ובביטחונה", הצהיר הגורם הישראלי.
המהלך צפוי להחריף עוד יותר את יחסיה של ישראל עם מדינות ערביות באזור, שהתדרדרו ממילא באופן משמעותי מאז פרוץ מלחמת עזה.
הצטרפותו של יאיר לפיד כמספר שתיים לנפתלי בנט משקפת – בנוסף להישרדות הפוליטית – את המלכודת הפוליטית והפסיכולוגית המורכבת בתוכה מוצאים עצמם בתקופה האחרונה מצביעי השמאל והמרכז בישראל.
מתוך רצון עז וייאוש גובר להחליף את שלטונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, רבים מהם החלו לראות בנפתלי בנט את האלטרנטיבה היחידה, ה"מבוגר האחראי" והפרגמטיסט שיכול לחלץ את המדינה מהבוץ.
ד"ר שאול אריאלי, אל"ם במיל', לשעבר מח"ט עזה וראש מנהלת המו"מ במשרד ראש הממשלה, כיום ראש קבוצת המחקר "תמרור- פוליטוגרפיה", פרסם 11 ספרים ואטלסים על הסכסוך, מחקרים שונים ומאמרי דעה רבים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
ההתנהלות העגומה של ראש הממשלה בנימין נתניהו ויועציו סביב סרטן הערמונית שלקה בו והבחירה באי אמירת אמת ובהיעדר שקיפות, עולות בקנה אחד עם שניים מהאישומים נגד נתניהו – מרמה והפרת אמונים.
במונחים של ניהול נרטיב אסטרטגי, לשכה שבוחרת בהסתרה יוצרת "ואקום תודעתי". ברגע שהאמת נחשפת בדיעבד, הנרטיב הרשמי קורס והציבור נותר ללא חסינות מול שמועות ותיאוריות קונספירציה, מה שפוגע אנושות ביכולת ההנהגה להוביל בביטחון.
אבי מוסקל הוא מומחה לאסטרטגיה וניהול משברים, מנכ"ל 'muskal.media'. לשעבר עורך מהדורות חדשות מרכזיות ברשות השידור, כאן 11 ובערוץ 13, ומי שליווה כמה מהצמתים התקשורתיים והמאבקים הציבוריים המורכבים בישראל בעשור האחרון. עוסק בליווי מנהיגים וארגונים בבניית אסטרטגיה תקשורתית מבוססת נרטיב.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובריתות הגנה איבדו את משמעותן המרכזית. המלחמה עם איראן הייתה ההוכחה הברורה האחרונה שנדרשה לכך שבריתות אלה, ובמיוחד נאט"ו, חייבות לעבור שינוי עצום או להתפרק.
במהלך המלחמה, שאלות לגבי עתיד נאט"ו נשאלו בצמתים חשובים מאוד הקשורים ישירות לשאלה. השאלות נשאלו בעיקר בבית הלבן. הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ זעם על חוסר הנכונות של חברות נאט"ו באירופה לסייע בפעולה נגד איראן.
אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו