JavaScript is required for our website accessibility to work properly. תלמידים הותקפו בבית הספר באמצע שיעור: "שמאלנים מסריחים וקפלניסטים" | זמן ישראל

תלמידים הותקפו בבית הספר באמצע שיעור: "שמאלנים מסריחים וקפלניסטים"

מרצה ותלמידים, אילוסטרציה (צילום: iStock/kasto80)
iStock/kasto80
מרצה ותלמידים, אילוסטרציה

אירוע חמור של אלימות על רקע פוליטי בבית הספר מקיף א' בבאר שבע: קבוצה של כמה תלמידים נכנסה לשיעור של תלמידים מחוננים בכיתה ח', הסתובבה בין הספסלים וכינתה את התלמידים בשמות גנאי.

הורים בבית הספר סיפרו לזמן ישראל כי התלמידים שפרצו לכיתה כינו את התלמידים "שמאלנים מסריחים" וצעקו "מוות לקפלניסטים", "ביבי המלך" ועוד.

לטענת הורים לתלמידים בבית הספר, המתח בין המחוננים לתלמידים בכיתות "הרגילות" נמשך כבר תקופה, וזהו אינו האירוע הראשון שבו תלמידים מחוננים מותקפים.

על פי גורמים בבית הספר, המורה ששהתה באותו הזמן בכיתה הוציאה את התלמידים ואף נעלה את הדלת מאחוריה, אולם צעקות, קללות ואף יריקות נמשכו גם מחוצה לה במשך דקות ארוכות.

לאחר התקרית התפתחו בין ההורים דיונים זועמים בקבוצות הווטסאפ, והורים סיפרו לזמן ישראל כי באירועים בעבר נטען כי המנהלת מטפלת בתקריות כאלה ביד רפה מדי.

"הילדים שלנו חווים אלימות בגלל שהם מחוננים", סיפר אחד האבות לזמן ישראל. "כבר הרבה זמן שההורים מתלבטים איך לטפל בתופעה. מדהים שהצליחו לחבר בין העובדה שהם מחוננים ל'קפלניסטים'. מה הקשר בכלל?".

חברת הכנסת יסמין סאקס־פרידמן מיש עתיד פנתה לשר החינוך יואב קיש ודרשה לפעול בנחישות. לטענתה, הנהלת בית הספר מנסה לגמד את האירוע לכדי "חילופי קללות בין תלמידים, על אף שהאירוע שהתרחש היה חמור הרבה יותר וכלל התפרצות לכיתה ואיומים על תלמידים. הניסיון לייצר סימטריה בדרך שבה פעל כל אחד מהצדדים באירוע חוטא לאמת".

יסמין סאקס פרידמן בכנסת (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
יסמין סאקס־פרידמן בכנסת (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

לטענת חברת הכנסת, התלמידים התוקפים הושעו ליומיים מהלימודים. "אין להפריד את הדברים מאירועי השבוע האחרון, כאשר הגיע סגן שר במדינת ישראל לאוניברסיטת בן־גוריון, פרץ לכיתה באמצע שיעור, גידף את המרצה לעיני התלמידים וניסה לעורר פרובוקציה".

ממנהלת בית הספר מיכל בנבנישתי נמסר: "המידע שניתן כנראה חוטא במידת מה למציאות. יש לפנות לדוברות משרד החינוך". 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.