ועדת ביקורת המדינה של הכנסת תדון מחר במחסור במקלטים מספקים, על רקע המלחמה המתמשכת של ישראל עם איראן, ולאחר פרסום דוח בשבוע שעבר שמצא כי ליותר משלושה מיליון אזרחים – כשליש מהאוכלוסייה – אין מיגון הולם.
לפי דוח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, המתבסס על נתוני פיקוד העורף ומבקר המדינה, כ־3.19 מיליון תושבים – כ־33% מהאוכלוסייה – אינם זוכים לכל הגנה מפני תקיפות טילים ורקטות, לרבות ממ"ד, מקלט ציבורי או אמצעי מיגון תקני אחר.
זאת למרות כמה דוחות של משרד מבקר המדינה בנושא מאז המלחמה בת 12 הימים עם איראן ביוני. הדוח העדכני ביותר פורסם בינואר והוא צפוי לעמוד במוקד הדיון בוועדה מחר.
בין ממצאי הדוח מינואר: החברה הערבית נמנית עם הקבוצות הפחות מוגנות, כאשר פחות מ־0.5% מהמקלטים הציבוריים בישראל נמצאים ביישובים ערביים, ורבים מהם אינם כשירים לשימוש.
בנוסף, כ־500 אלף ילדים לומדים בבתי ספר ללא מיגון מספק, ולמשרד החינוך "אין כלל נתונים" על קיומם של מקלטים בלמעלה מ־50% מהגנים.
גם מצב בתי החולים חמור. הדוח מצא כי רוב מיטות האשפוז (56%) וכמעט מחצית מחדרי הניתוח (41%) אינם ממוגנים כראוי. בבתי חולים גריאטריים 63% מהמיטות אינן ממוגנות, ובבתי חולים פסיכיאטריים הנתון מגיע ל־75%.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו