למשרד החינוך אין כל נתונים על קיומם של מקלטים מפני רקטות וטילים בכ־50% מגני הילדים, וכ־38% מבתי הספר אינם ממוגנים כלל או ממוגנים באופן חלקי בלבד, כך לפי דוח חדש של מרכז המחקר והמידע של הכנסת.
הדוח הוכן לבקשת ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, והוא מבוסס על ממצאי מבקר המדינה שפורסמו במסגרת ביקורת בנושא המיגון בינואר.
לפי ביקורת מבקר המדינה, למשרד החינוך חסרים נתונים עבור כ־51% (10,975 כיתות) מגני הילדים. לגבי 49% הנותרים (10,444 כיתות), המשרד מניח כי הם ממוגנים רק משום שנבנו לאחר 1992, כאשר נכנסו לתוקף תקנות המיגון, אך אינו יודע זאת בפועל מאחר שלא עקב אחר הנושא. לכן, מספר גני הילדים שאינם ממוגנים צפוי להיות גבוה בהרבה.
בדוח צוין כי מתוך סקר שערך המשרד ב־5,052 כיתות גן, רק 2,728 (כ־54%) נמצאו בפועל כבעלות מיגון תקני.
המשרד אמר למבקר המדינה כי הוא נמצא בתהליך התקשרות עם חברה שתאסוף מידע מעודכן ותמפה את מצב המיגון בכל מוסדות החינוך, כולל גני הילדים.
במקביל, ל־14% מבתי הספר בישראל אין מיגון כלל, בעוד של־24% יש מיגון חלקי. המשמעות היא שכ־466 אלף תלמידים, שהם כרבע מתלמידי ישראל, אינם נהנים ממיגון מספק.
עם זאת, מבקר המדינה ציין כי 36% מהנתונים שבידי משרד החינוך מיושנים, ונאספו לאחרונה בין השנים 2018 ו־2021.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו