JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שר החוץ של איראן: טראמפ צריך להתנצל, לעולם לא ניכנע | זמן ישראל

שר החוץ של איראן: טראמפ צריך להתנצל, לעולם לא ניכנע

שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י, במסקט, עומאן, 6 בפברואר 2026 (צילום: Iranian Foreign Ministry via AP)
Iranian Foreign Ministry via AP
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י, במסקט, עומאן, 6 בפברואר 2026

שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, אומר כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צריך להתנצל בפני איראן ומדינות המפרץ על פתיחת המלחמה המתמשכת נגד הרפובליקה האסלאמית.

"זה נשיא ארצות הברית שצריך להתנצל בפני עמי האזור והעם האיראני על ההרג וההרס שהם גרמו לנו", אמר עראקצ'י בתוכנית Meet the Press של NBC.

עראקצ'י אמר כי למרות חיסולם של בכירים איראנים, ממשלת איראן ממשיכה לנהל את המדינה: "הכול נמצא במקומו".

הוא גם דחה את טענתו של טראמפ כי הוא יחליט מי יהיה המנהיג הבא של איראן. "איננו מאפשרים לאיש להתערב בעניינינו הפנימיים", אמר עראקצ'י.

עראקצ'י אמר כי איראן לעולם לא תיענה לדרישתו של טראמפ כי המלחמה תסתיים רק עם "כניעה ללא תנאי" של איראן. "שום כניעה", הוא אומר. "נמשיך להתנגד כל עוד יידרש".

עראקצ'י אמר גם כי איראן לא בהכרח תקבל הפסקת אש אם ארה"ב תציע זאת. "בפעם הקודמת קיבלנו את הפסקת האש, אבל הפעם זה שונה לחלוטין", אומר עראקצ'י. "אחרי שתקפו בפעם השנייה בתוך שנה, הם רוצים שוב לבקש הפסקת אש? זה לא עובד כך. צריך להיות סוף קבוע למלחמה. כל עוד לא נגיע לכך, אני חושב שעלינו להמשיך להילחם".

הוא הכחיש כי איראן תוקפת מדינות שכנות במזרח התיכון, למרות תיעוד רב של נזק לאתרים אזרחיים במדינות המפרץ: "אנחנו תוקפים בסיסים אמריקאיים… שלצערנו נמצאים על אדמת שכנינו", הוא אומר.

עראקצ'י הגיב בתקיפות לדיווחים שלפיהם טראמפ שוקל שימוש בכוחות מיוחדים על הקרקע באיראן. "יש לנו חיילים אמיצים שמחכים לאויב שייכנס לאדמתנו, כדי להילחם בהם, להרוג אותם ולהשמיד אותם", הוא אומר.

על רקע דיווחים שרוסיה מסייעת לאיראן לכוון נגד חיילים אמריקאים באזור, עראקצ'י אינו מכחיש שיתוף פעולה אך גם אינו מאשר את הדיווחים. "שיתוף הפעולה הצבאי בין איראן לרוסיה אינו דבר חדש", הוא אומר. "זה לא סוד. זה היה בעבר, הוא קיים גם עכשיו והוא יימשך גם בעתיד".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.