JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו ומיליי השיקו את "הסכמי יצחק" לקידום שיתוף פעולה בין ישראל למדינות חצי הכדור המערבי | זמן ישראל

נתניהו ומיליי השיקו את "הסכמי יצחק" לקידום שיתוף פעולה בין ישראל למדינות חצי הכדור המערבי

נשיא ארגנטינה חוויאר מיליי, ראש הממשלה בנימין נתניהו ואשתו שרה נתניהו בחזרה הגנרלית של טקס הדלקת המשואות בהר הרצל בירושלים, 19 באפריל 2026 (צילום: AP Photo/Ohad Zwigenberg)
AP Photo/Ohad Zwigenberg
נשיא ארגנטינה חוויאר מיליי, ראש הממשלה בנימין נתניהו ואשתו שרה נתניהו בחזרה הגנרלית של טקס הדלקת המשואות בהר הרצל בירושלים, 19 באפריל 2026

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארגנטינה חוויאר מיליי השיקו בירושלים את "הסכמי יצחק", שנועדו ליצור מסגרת לחיזוק הקשרים בין ישראל למדינות בחצי הכדור המערבי.

על פי ההצהרה המשותפת, יוזמת מיליי תאחד בין "צאצאי יצחק ואומות מהמסורת היהודית-נוצרית בהגנה על חופש ודמוקרטיה ובמאבק בטרור, באנטישמיות ובסחר בסמים".

שגריר ארצות הברית בישראל מייק האקבי (מימין), ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארגנטינה חוויאר מיליי בירושלים, 19 באפריל 2026 (צילום: קובי גדעון/לע"מ)
שגריר ארצות הברית בישראל מייק האקבי (מימין), ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארגנטינה חוויאר מיליי בירושלים, היום (צילום: קובי גדעון/לע"מ)

חברות ההסכם יפעלו בתיאום נגד "ניסיונותיה של איראן להרחיב את רשתות הטרור שלה ואת נוכחותה המבצעית בחצי הכדור המערבי", נכתב בהצהרה. "היוזמה שואפת גם לעודד תיאום בפורומים בינלאומיים ולקדום מסגרת להרחבת שיתוף הפעולה בחדשנות, טכנולוגיה, סחר ופתיחות כלכלית".

היוזמה שואבת השראה מהסכמי אברהם משנת 2020 בין ישראל למספר מדינות ערביות.

"אני עומד כאן לצד שניים מבעלי הברית הגדולים ביותר של הנשיא טראמפ", אמר שגריר ארצות הברית מייק האקבי. "אינני מכיר מנהיגים שהוא מכבד יותר או שאיתם יש לו קשר אישי קרוב יותר".

מיליי כינה את ההשקה: "רגע היסטורי עבור האומות שלנו".

"זה לא רק יחזק את מערכת היחסים בין ארגנטינה לישראל, המאוחדות על ידי ערכים משותפים, אלא גם מייצג צעד לעבר חצי כדור חופשי ומשגשג יותר", אמר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 10 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.