JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מחקר מצא: האלימות המינית הייתה "שיטתית וחלק בלתי נפרד" ממתקפת הטרור של 7 באוקטובר | זמן ישראל

מחקר מצא: האלימות המינית הייתה "שיטתית וחלק בלתי נפרד" ממתקפת הטרור של 7 באוקטובר

התמונה הזוכה בתואר "תמונת השנה" של חטיפתה של שני לוק ממסיבת הנובה ליד רעים על ידי מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר 2023 (צילום: AP Photo/Ali Mahmud)
AP Photo/Ali Mahmud
התמונה הזוכה בתואר "תמונת השנה" של חטיפתה של שני לוק ממסיבת הנובה ליד רעים על ידי מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר 2023

מחקר של הנציבות האזרחית לפשעי חמאס נגד נשים וילדים בשבעה באוקטובר קבע כי האלימות המינית והמגדרית שביצעו חמאס וארגוני טרור נוספים במהלך מתקפת שבעה באוקטובר ובשבי בעזה הייתה שיטתית, נרחבת וחלק מרכזי ומתוכנן במתקפה.

לקריאת הדוח המלא (שימו לב: הדוח כולל תיאורים קשים לקריאה)

לפי הדוח, בן 300 העמודים, שנשען על יותר מ־430 ראיונות, עדויות ומפגשים עם ניצולים, עדים, חטופים ששבו, מומחים ובני משפחות, תועדו 13 סוגים של אלימות מינית, בהם אונס, אונס קבוצתי, עינויים מיניים, השחתת איברים, התעללות מינית לאחר המוות ותקיפות בנוכחות בני משפחה.

הדוח קובע כי המעשים נועדו לא רק לפגוע בקורבנות אלא להטיל אימה על החברה הישראלית, בין היתר באמצעות תיעוד והפצה של הזוועות ברשתות החברתיות, וכי הם מהווים פשעי מלחמה, פשעים נגד האנושות ומעשים ג'נוסיידיים לפי הדין הבינלאומי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.