JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יום השיחות השלישי בין ישראל ללבנון הסתיים ללא הסכם, אך המשא ומתן הוארך ביום נוסף | זמן ישראל

יום השיחות השלישי בין ישראל ללבנון הסתיים ללא הסכם, אך המשא ומתן הוארך ביום נוסף

שגרירת לבנון בארצות הברית נאדא חמאדה מועווד (מימין), שר החוץ של ארצות הברית מרקו רוביו (במרכז) ושגריר ישראל בארצות הברית יחיאל לייטר (משמאל) במשרד החוץ בוושינגטון, 14 באפריל 2026 (צילום: AP Photo/Jacquelyn Martin)
AP Photo/Jacquelyn Martin
שגרירת לבנון בארצות הברית נאדא חמאדה מועווד (מימין), שר החוץ של ארצות הברית מרקו רוביו (במרכז) ושגריר ישראל בארצות הברית יחיאל לייטר (משמאל) במשרד החוץ בוושינגטון, 14 באפריל 2026

ישראל ולבנון יסיימו את היום השלישי של השיחות המתקיימות בתיווך ארצות הברית בוושינגטון ללא הסכם על נסיגה ישראלית חלקית מדרום לבנון, אך הצדדים הסכימו להאריך את המשא ומתן ליום רביעי, שיתקיים היום במשרד החוץ, כך אמר לזמן ישראל דובר שגרירות ישראל.

הסבב החמישי היה אמור להסתיים אתמול. ארצות הברית קיוותה שהוא יסתיים בחתימה על הסכם מסגרת שיכלול נסיגה ישראלית חלקית מאזורים קטנים בתוך אזור החיץ הנרחב בדרום לבנון. ולאחר מכן יוחלפו הכוחות הישראליים באנשי צבא לבנון.

האזורים שבהם מתוכננים חילופי הכוחות הללו כונו "אזורי פיילוט". גורם ישראלי טען כי בקושי אפשר לכנות זאת נסיגה, משום שצה"ל ימשיך להחזיק באזור החיץ שלו בדרום לבנון, שעומקו כעשרה קילומטרים, וייסוג רק מאזורים שבהם כבר השמיד את תשתיות חזבאללה.

במקרים מסוימים הצבא פגע בתשתיות הללו באמצעות החרבת יישובים לבנוניים שלמים לאורך גבול ישראל, בטענה שחזבאללה השתמש בחלקים נרחבים מהם כדי לתכנן ולהוציא לפועל מתקפות נגד ישראל.

חרף היעדר הסכם בין ישראל ללבנון, גורם המעורה בשיחות אמר לזמן ישראל שחלה אתמול התקדמות בשיחות, לאחר יומיים סוערים.

גם ישראל וגם לבנון הגיעו למה שהיה הסבב החמישי של המשא ומתן כשהן זועמות על ארצות הברית בשל החלטתה לחתום בשבוע שעבר על הסכם עם איראן, שכלל הפסקת אש בלבנון.

ישראל ולבנון טענו שמזכר ההבנות הזה פגע במרכיב מרכזי בשיחות הישירות ביניהן, שארצות הברית יזמה במיוחד כדי לנסות למנוע מאיראן להשפיע על הנעשה בלבנון.

ההתנהלות האמריקאית הובילה את ישראל להקשיח בתחילה את עמדתה בשיחות עם לבנון השבוע ולצמצם במידה ניכרת את האזורים בדרום לבנון שמהם אמרה כי היא מוכנה לסגת, אמר אותו גורם.

לבנון, מצידה, חשה שעליה לנקוט קו נוקשה יותר במשא ומתן עם ישראל כדי להתמודד עם הרושם שאיראן מחזיקה בהשפעה רבה ממנה על הנעשה בשטח לבנון, אותו גורם אמר.

בהתאם לכך, נושאים ונותנים לבנונים הציגו מפות לנסיגה מוצעת שהיו רחבות יותר מכפי שישראל הייתה מוכנה לקבל בשלב זה – שהיה ממילא מעט מאוד, בשל הלחצים הפוליטיים שממשלתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו מתמודדת איתם, הוסיף אותו גורם.

ב־24 השעות האחרונות הצטמצמו הפערים בין הצדדים בנוגע לנסיגה הישראלית האפשרית, אך עדיין לא במידה שאפשרה להגיע להסכם, אמר אותו גורם.

עם זאת, בשל לחץ אמריקאי משמעותי על הצדדים לצאת מהמשא ומתן השבוע עם הסכם כלשהו, הם הסכימו לשוב היום למשרד החוץ כדי לראות אם ניתן להגיע להסכמה, אותו גורם אמר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 26 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.