JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טראמפ: "איראן עושה כל שביכולתה כדי להעלות את מחיר הנפט לקראת בחירות האמצע" | זמן ישראל

טראמפ: "איראן עושה כל שביכולתה כדי להעלות את מחיר הנפט לקראת בחירות האמצע"

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ משוחח עם כתבים עם הגעתו לנמל התעופה הבינלאומי או'הייר בשיקגו, 27 בספטמבר 2026 (צילום: AP Photo/Julia Demaree Nikhinson)
AP Photo/Julia Demaree Nikhinson
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ משוחח עם כתבים עם הגעתו לנמל התעופה הבינלאומי או'הייר בשיקגו, 27 בספטמבר 2026

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ טען ש"איראן עושה כל שביכולתה כדי להעלות את מחיר הנפט לקראת בחירות האמצע בארצות הברית".

"הם אפילו ממציאים פגיעות מזויפות, מוקשים וכל דבר אחר, משום שכעת עובר דרך מצר הורמוז יותר נפט מכפי שעבר אפילו לפני תחילת העימות", כתב טראמפ ברשת Truth Social.

עם זאת, מוקדם יותר החודש טען טראמפ שדווקא התקיפות האוקראיניות על בתי זיקוק ברוסיה – ולא המלחמה עם איראן – הן שדחפו את מחירי הנפט כלפי מעלה.

"הם ממשיכים להרוג מפגינים וכל אדם אחר שנקרה בדרכם. זה באמת משטר מרושע, ואני רק יכול לקוות שהציבור האמריקאי והעולם מבינים עד כמה הם מרושעים! 75 אלף מפגינים שוכבים מתים בתוך פחות משבעה חודשים. מזעזע עד כמה נראה שלעולם… לא אכפת", כתב.

"איראן לעולם לא תוכל להחזיק בנשק גרעיני, ולעולם לא יהיה לה נשק גרעיני!", הוסיף באותיות גדולות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום חמישי, 22 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.