JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איזנקוט: אפעל למימוש הרוב הפרלמנטרי המובהק באופן מיידי | זמן ישראל

איזנקוט: אפעל למימוש הרוב הפרלמנטרי המובהק באופן מיידי

יו"ר מפלגת ישר גדי איזנקוט לצד חברי מפלגתו במטה הבחירות של המפלגה בתל אביב, לאחר סגירת הקלפיות ופרסום תוצאות מדגמי הבחירות בליל הבחירות לכנסת. 28 באוקטובר 2026 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
אבשלום ששוני/פלאש90
יו"ר מפלגת ישר גדי איזנקוט לצד חברי מפלגתו במטה הבחירות של המפלגה בתל אביב, לאחר סגירת הקלפיות ופרסום תוצאות מדגמי הבחירות בליל הבחירות לכנסת. 28 באוקטובר 2026

יו"ר מפלגת ישר, גדי איזנקוט, הודיע כי בכוונתו לפעול למימוש הרוב הפרלמנטרי המובהק באופן מיידי, "לטובת כלל אזרחי ישראל" – לפעול להקמת ועדת חקירה ממלכתית, קידום חובת שירות לכל ופעולה מיידית להגדלה וחיזוק היקף המשרתים בצה"ל, תגמול והוקרה ראויה למשרתים, ביטול חוקי ההפיכה המשטרית ועוד.

בנוסף, איזנקוט מבטיח לפעול להקמת ממשלה "ציונית וממלכתית רחבה" ככל האפשר, על בסיס ארבעה עקרונות: הכרה בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, מחויבות למגילת העצמאות, חובת שירות לכל והכרה בחמאס כארגון טרור שיש להשמיד את כוחו הצבאי והשלטוני. לדבריו, כל חבר כנסת שיסכים לעקרונות ו"מתעלה נוכח השעה" יוכל להיות שותף בממשלה.

איזנקוט הדגיש כי יש להימנע מבחירות נוספות וכי עד להקמת ממשלה חדשה יגבה מהלכים צבאיים רק לנוכח איומים ישירים ומיידיים שאינם סובלים דיחוי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 31 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.