JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום שישי, ה-17 באפריל 2020 | זמן ישראל
המגעים להקמת ממשלה

גנץ: אם חלילה ייגזר עלינו, נלך לבחירות בראש מורם

יעלון לגנץ: הפסק את המשא ומתן המביש עם נתניהו ● חבר מרכז הליכוד עתר לבית הדין של התנועה כדי למנוע ישיבה, שבה אמורה להתקבל החלטה על ביטול הפריימריז, אם יוקדמו הבחירות לכנסת ● חבר הכנסת לשעבר עיסאווי פריג': ישנה התקרבות בין חד"ש ומרצ; ישנו רצון שהמפלגות ירוצו ברשימה אחת ● הממשלה תדון מחר במתווה של המטה לביטחון לאומי להקלה בהגבלות

בנימין נתניהו ובני גנץ, ארכיון (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
יונתן זינדל, פלאש 90
בנימין נתניהו ובני גנץ, ארכיון
07:05 עריכה

אחרי השעה 02:00 לפנות בוקר פרסמו הליכוד וכחול לבן הודעה משותפת: "הסתיימה פגישת צוותי המשא ומתן. סוכם כי הצוותים ימשיכו להידבר מחר במטרה להגיע להסכמה להקמת ממשלת חירום לאומית".

07:16 עריכה

בדיון של חברי הממשלה, שנערך אמש, הוחלט על שורה של הקלות, אולם המתווה טרם אושר סופית. לפי המסתמן, ענפי הייצור, התעשייה והשירותים ייפתחו ליותר מ-15% הפתוחים כעת, בתנאי שיעמדו בתקן של משרד הבריאות. פעילות ספורטיבית תותר עד לטווח של 500 מטרים מבתי התושבים. תותר גם הפעלתו של חינוך מיוחד יחידני. מחר, לאחר צאת השבת, צפויה הממשלה לאשר את ההקלות.

ההצעה שהתקבלה הוצעה על ידי המטה לביטחון לאומי וגובשה בסיוע צוות מומחים בראשותו של פרופסור אלי וקסמן. ממשרד ראש הממשלה נמסר שההצעה איזנה בין עמדותיהם של משרדי הבריאות, האוצר, הכלכלה והביטחון.

08:46 עריכה

שר הפנים דרעי, שר הביטחון בנט והשר לביטחון הפנים ארדן מתחו אמש ביקורת על מדיניות הבדיקות ועל נתוני התחלואה. בדיון שנערך אתמול על הפחתת ההגבלות אמר ארדן שמספר הבדיקות לא עומד ביעד שהוצב, ובנט אמר שלא נעשות מספיק בדיקות. דרעי התלונן על כך שאין די נתונים מהימנים. כך דיווחה דקלה אהרן שפרן בתאגיד השידור כאן.

09:22 עריכה

אמנם נותרה עוד למעלה משנה להמשך כהונתו של ראובן (רובי) ריבלין כנשיא, אבל סקירה בנושא הבחירות לנשיאות מתפרסמת הבוקר ב"ידיעות אחרונות". לפי דיווח של עמית סגל, יצחק (בוז'י) הרצוג הוא, ככל הנראה, המועמד המוביל לתפקיד, בשל קשריו הטובים עם רבים מחברי הכנסת.

מועמד בולט נוסף הוא יולי אדלשטיין, שמעוניין להתמנות כעת לתפקיד בכיר (למשל, שר החוץ) – דבר שעשוי לגרום לעמיתיו למשכן לרצות במינויו, כדי שיפנה את משרתו.

בנוסף ישנה מועמדותו המוכחשת של בנימין נתניהו, שלא ירצה להסתכן בכך שמאחורי הפרגוד יבקשו חברי הכנסת לנקום בו ולהשפילו.

כמו כן מוזכרת מועמדותם של השר לשעבר דוד לוי ושל שופט בית המשפט העליון לשעבר אליקים רובינשטיין.

09:25 עריכה

ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, קורא לראשי כחול לבן, בני גנץ וגבי אשכנזי, שלא לחבור לראש הממשלה נתניהו.

10:52 עריכה

המשא ומתן בין כחול לבן לבין הליכוד אמנם היה אתמול ממושך, אך לא נרשמה בו התקדמות – כך דווח הבוקר בשורה של כלי תקשורת.

12:03 עריכה

בטרם יוחלט אם לקיים מפגש נוסף, צוותי המשא ומתן של הליכוד ושל כחול לבן יקיימו שיחת טלפון בנושא – כך דיווח יואב קרקובסקי בתאגיד השידור כאן.

12:06 עריכה

חבר מרכז הליכוד, יאיר גבאי, עתר לבית הדין של התנועה כדי למנוע את ישיבתה של ועדת החוקה, אשר אמורה לאשר את ביטול הפריימריז במפלגה, אם ייערכו בחירות ב-11 החודשים הקרובים. הישיבה של הוועדה נקבעה ליום רביעי הקרוב.

12:16 עריכה

בשמאל משתפים מודעה של ארגון בשם פרלמנט השלום הישראלי, המביעה התנגדות לסיפוח שטחים. בין החותמים על המודעה – השרים לשעבר אברהם (בייגה) שוחט, יולי תמיר, אמנון רובינשטיין ומאיר שטרית.

12:38 עריכה

חבר הכנסת לשעבר עיסאווי פריג' אמר בראיון לפוראת נסאר בחדשות 12, שישנה התקרבות בין חד"ש למרצ. לדבריו, איימן עודה "רוצה מאוד" ששתי המפלגות ירוצו ברשימה אחת.

12:43 עריכה

בליכוד ובכחול לבן מביעים פסימיות לגבי המשא ומתן הקואליציוני – כך מדווח ירון אברהם ב-N12. המחלוקת הניטשת בין הצדדים עוסקת בסוגיית הרוטציה.

13:22 עריכה

ראש הממשלה נתניהו משוכנע שנשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק, משפיע על שורה של אישים, בהם נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט וראשי כחול לבן בני גנץ וגבי אשכנזי. לשיטתו של נתניהו, ברק הוא ראש ה"דיפ סטייט", השואף לסלק את ראש הממשלה מתפקידו. כך דיווח גידי וייץ ב"הארץ".

בשיחות סגורות אמר נתניהו שאם בית המשפט העליון או חקיקה של הכנסת ימנעו ממנו לכהן כראש הממשלה – "המונים ייצאו לרחובות" ו"תהיה קריאה להחרים את הבחירות".

13:35 עריכה

הוועדה המסדרת תקיים מחרתיים דיון לגבי מתן אפשרות לחברי כנסת, החולים בקורונה, החייבים בבידוד או הנתונים בקבוצת סיכון, להשתתף בדיוני ועדות הכנסת מבלי להגיע למשכן. לפי ההצעה, מחוקקים שישתתפו בדיונים אך לא יגיעו לכנסת, יוכלו לשאת דברים ולהגיש הסתייגויות, אך לא יוכלו להצביע.

13:51 עריכה

זיסי מרגליות בת התשע נפגעה אמש מרימון הלם שהשליכו שוטרים, שהתעמתו עם מפגינים בשכונת מאה שערים בירושלים. במערכת הפוליטית מגנים את הפגיעה במרגליות.

14:13 עריכה

צוותי המשא ומתן של הליכוד וכחול לבן קיימו שיחה, אך לא קבעו להיפגש – כך דיווחה יערה שפירא בתאגיד השידור כאן.

15:35 עריכה

יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, קורא למדינה לסייע לאנשי המילואים שפוטרו ממקום עבודתם.

"כתוצאה ממשבר הקורונה הפכו רבים מאנשי ונשות המילואים למובטלים או כאלו שהוצאו לחל"ת. על מנת לסייע להם, צה"ל צריך לגייס אותם למילואים, למשך 3 חודשים בתנאי קבע. בתקופה זו הם יקחו חלק בעבודה ובמאמצים של פיקוד העורף בכל הקשור למאבק בהתפשטות הנגיף ובהשבת החיים למסלולם.

"בכך נוכל להקל ולסייע ולו במעט לאלו שתרמו ותורמים כל חייהם למען ביטחונה של מדינת ישראל ותוך כדי הם יעשו שירות אמיתי וחיוני לחברה".

כתוצאה ממשבר הקורונה הפכו רבים מאנשי ונשות המילואים למובטלים או כאלו שהוצאו לחל"ת. על מנת לסייע להם, צה"ל צריך לגייס…

פורסם על ידי ‏Avigdor Liberman – אביגדור ליברמן‏ ב- יום שישי, 17 באפריל 2020

16:27 עריכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו שולח תפילות לרפואתו של הרב ישעיהו הבר, יו"ר ארגון 'מתנת חיים', שנלחם במחלת הקורונה.

16:32 עריכה

ח"כ מתל"ם משה בוגי יעלון קורא לשותפו לשעבר, יו"ר כחול לבן בני גנץ, לעצור את המשא ומתן עם נתניהו, אותו הוא מכנה "מביש". 

"בני, עצור! עדיין לא מאוחר כדי לחזור לדרך הנכונה!", כתב בין היתר יעלון והוסיף: "ואתם מלחכי הפנכה והשופרות של ראש הכנופיה – ההיסטוריה תשפוט אתכם. ולא לטובה!".

בעקבות ההתפתחויות הפוליטיות השבוע, מוצא לנכון לשתף אתכם בתמונת המצב.אני שומע את צהלות השמחה של מלחכי הפנכה ושופרותיו…

פורסם על ידי ‏משה (בוגי) יעלון – Moshe (Bogie) Ya'alon‏ ב- יום שישי, 17 באפריל 2020

17:49 עריכה

יו"ר כחול לבן ויו"ר הכנסת, בני גנץ: "גם היום אני לא יודע להגיד לכם אם נצליח להקים הממשלה או לא. אני כן יודע להגיד לכם ששותפיי ואני עושים את כל מה שצריך וכל מה שאפשר תוך שמירה על עקרונותינו, כדי שהמדינה תצא מאחד המשברים הגדולים ביותר שחוותה מאז הקמתה. אם חלילה ייגזר עלינו, נלך לבחירות עם ראש מורם כי כל אדם במדינה יודע שחבריי ואני עשינו הכל, אבל הכל, למען מדינת ישראל בשעת משבר".

מי שרוצה בחירות רביעיות– שיגיד. מי שרוצה לגרור את ישראל לטירוף מערכות רק בשביל לקבל עוד כמה מנדטים – שיגיד. מי שרוצה…

פורסם על ידי ‏בני גנץ – Benny Gantz‏ ב- יום שישי, 17 באפריל 2020

17:49 עריכה

משרד הבריאות הודיע כי אתמול, יום חמישי, בוצעו בישראל 11,908 בדיקות קורונה.

17:52 עריכה

בוטלו תקנות תקש'ח המתירות פיטורי נשים בהריון ללא היתר

17:57 עריכה

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן התייחס להתפרעויות האלימות במאה שערים בירושלים. "אני כואב ומצטער צער עמוק על הפגיעה בזיסי הרכה והתמימה, והוריתי על בדיקה מיידית של אירוע חריג זה, והבדיקה כבר מתקיימת…עלינו לזכור שהמדינה שולחת את שוטרי ישראל למשימות מצילות חיים, ובימים אלה מעמידה אותם בסכנת הידבקות יומיומית – ואני לא מתכוון להפקיר אותם כשהביקורת הופכת למסע שיסוי והסתה".

משעות הבוקר המוקדמות אני רואה ושומע התקפות וגינויים רבים על מה שקרה אמש במאה שערים ועל פציעתה של הילדה היקרה זיסי…

פורסם על ידי ‏גלעד ארדן | Gilad Erdan‏ ב- יום שישי, 17 באפריל 2020

19:02 עריכה

יו"ר כחול לבן בני גנץ ניהל היום שיחות עם ראשי בלוק הימין. בין השאר שולל גנץ עם השרים אריה דרעי ויעקב ליצמן ואמר להם "חבל שנגיע לבחירות רביעיות".

19:19 עריכה

ביש עתיד-תל"ם עוקצים את יו"ר כחול לבן, שותפם לשעבר, על רקע המשא ומתן עם נתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 25 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

סבא שלי היה נאצי

ריאיון לאחר שגילה כי סבו שלו היה חבר במפלגה הנאצית וקצין בוורמאכט, יוהאנס שפור מציע כיום סדנאות מחקר ייחודיות לגרמנים המבקשים להתעמת עם עברה האפל של משפחתם ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אנשים מעדיפים לדעת את האמת הקשה מאשר למלא את החלל בדמיון שלהם"

לכתבה המלאה עוד 1,940 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֱנוֹשִׁיּוּת 299

מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם

לכתבה המלאה עוד 908 מילים
אמיר בן-דוד

למה פוליטיקאים יוצאים בהכרזות כאילו הם כל-יודעים?

זאת כנראה תופעה רווחת בקרב פוליטיקאים: הם נוטים להסתמך על נטייתם של המוני אנשים להיאחז בעמדה קיצונית, בינארית, בתפיסה של שחור-לבן שאין בה מקום לאמצע, לגוונים אפורים.

כל דעה פסקנית ונחרצת מתבססת על הכללות גורפות. לתפיסה מעין זאת נלווים בדרך כלל קושי להכיל אמביוולנטיות. פסקנות הדוחה כל ספקנות.

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 677 מילים

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

"לאהוב לעד רק ליום אחד"  - על פזמוניה של מירית שם אור

השבוע ציינה מירית שם אור את יום הולדתה, וזו הזדמנות להיזכר בכמה משיריה ולעמוד על ייחודם.

מירית שם אור ­­- עיתונאית וסופרת מוערכת – נודעה גם כמי שכתבה עשרות להיטים לאורך השנים. מירית מעולם לא שאפה להציג עצמה כמשוררת, אלא כתמלילנית שבעצם "נקלעה לסיטואציה".

ד"ר אמיר מזור הוא היסטוריון המתמחה בעולם האסלאם של ימי הביניים ובקורות היהודים תחת שלטון האסלאם. כמו כן כותב טורי דעה בנושא גיבורי תרבות בתחום המוסיקה הפופולרית, השירה והפיזמונאות בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,129 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים ו-1 תגובות

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים ו-1 תגובות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.