JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מאיר בולקה: פולין - אור לישראל? | זמן ישראל

פולין - אור לישראל?

אזרחי פולין ממלאים את אולמות הקולנוע כדי לצפות בשידור ישיר מדיוני בית המחוקקים הפולני אחרי הבחירות, דצמבר 2023 (צילום: AP Photo/Czarek Sokolowski)
AP Photo/Czarek Sokolowski
אזרחי פולין ממלאים את אולמות הקולנוע כדי לצפות בשידור ישיר מדיוני בית המחוקקים הפולני אחרי הבחירות, דצמבר 2023

לאורך שנות קיומה של מדינת ישראל, רבים בפולין ובישראל נוהגים להשוות בין המדינות בפרמטרים שונים. החל מהתל"ג השנתי ועד להשקעות המדינה בצרכי ביטחון.

הפולנים תמיד הביטו בישראל כמדינה צומחת שיש מה ללמוד ממנה לעתיד, אלא שלנוכח מה שקורה היום בפולין, יתכן שגם לנו יש מה ללמוד מהם.

בפולין ובישראל נהגו תמיד להשוות בין שתי המדינות. הפולנים תמיד הביטו בישראל כמדינה צומחת שיש מה ללמוד ממנה, אלא שלנוכח מה שקורה היום בפולין יתכן שגם לנו יש מה ללמוד מהם

אזרחי פולין, שהייתה כבר מדינה סף-דיקטטורית – לקחו על עצמם להחליף את השלטון בכל מחיר. גם הם עשו זאת בתוך מלחמה מול רוסיה, וגם אצלם המוסדות ובתי המשפט הם בעלי מבנה דומה לזה הישראלי.

אזרחי ישראל, שנהגו בשנים האחרונות לראות בממשלת פולין מודל משטרי מסוכן, והרבו להשוות את תהליכי הרס הדמוקרטיה הישראלית לתהליכים שכבר התרחשו בפולין – צריכים היום ללמוד מהשינוי שהפולנים חוללו בממשלתם שם כדי לתקן את המצב. והם עשו עבודה למופת ראויה להערכה, עם הנהגה חדשה נטולת אגו ונטולת פוזות.

כמו שאנשי מפלגת השלטון הישראלית, הליכוד, נסעו לפולין כדי ללמוד איך לבצע הפיכה משפטית ורפורמה אנטי-דמוקרטית – כך האופוזיציה בארץ צריכה עכשיו לקבל שיעורים פרטיים מהשלטון החדש.

*  *  *

מצד אחד, פולין היא מדינה ותיקה שבונה את עצמה מחדש מאז שנות ה-90, מצד שני, כמדינה מזרח אירופאית טיפוסית – היא נמלטת עדיין מהשלטון הסובייטי ומרעשי הרקע שלו הקיימים בה עד היום. זאת אל מול מדינת ישראל שצמחה מכלום מדברי, ותושביה הם קיבוץ גלויות מכל העולם במגוון אתנוגרפי לא צפוי.

כמו שאנשי מפלגת השלטון הישראלית, הליכוד, נסעו לפולין כדי ללמוד איך לבצע הפיכה משפטית ורפורמה אנטי-דמוקרטית – כך האופוזיציה בארץ צריכה עכשיו לקבל שיעורים מהשלטון החדש שם

לפולין יש מעמד מיוחד בעניין עברה הסובייטי, שכן מבין כל המדינות האחרות – פולין נשארה מאחור מבחינת ה-DNA שלה. לראיה אפשר לראות את צ'כיה שכבר הפכה למדינה מערבית לכל דבר, או אפילו ליטא שהצליחה להשתחרר מהרקע הסובייטי.

לולא המלחמה שפרצה בעזה ובצפון – הרי שבימים אלו היינו עומדים בעיצומה של ההפיכה המשפטית אליה כיוון השלטון בישראל.

בפולין, מנגד, לא הספיקה הממשלה לבצע את הליכי ההפיכה, למרות שהתהליכים היו בעיצומם. והנה הגיעו הבחירות (לא מוקדמות אלא בזמן) והציבור הצביע בידיים וברגליים ושלח את הממשלה המכהנת שעשתה דברים דומים – לספסלי האופוזיציה האחוריים.

מיד עם כינון הממשלה החדשה, החלו השרים החדשים בניקוי אורוות בלי לראות בעיניים.

תוך כדי זאת, הכריזה הממשלה מיד על שינוי במדיניות הביטחון מול אוקראינה. בממשלה הקודמת חלה עם הזמן החמרה ביחס לאוקראינה, והאחריות לכך שהלחימה לא פוסקת הוטלה על אוקראינה. הממשלה החדשה מתקרבת לאוקראינה ומצדדת בה.

לולא המלחמה שפרצה בעזה ובצפון – בימים אלו היינו עומדים בעיצומה של ההפיכה המשפטית אליה כיוון השלטון בישראל. בפולין, מנגד, לא הספיקה הממשלה לבצע את הליכי ההפיכה, למרות שהתהליכים היו בעיצומם

גם בנושא חימוש פולין לקראת מערכה מול רוסיה חל שינוי בסדרי העדיפויות של המדינה. הממשלה הקודמת התחמשה ללא מעצורים והממשלה הזאת שמה ברקסים כדי לחסוך בכספי התקציב.

חברי מפלגת PIS, המפלגה השלטת לפני הבחירות, שנציגיהם במקרה גם מונו לכס המשפט, כבר חשים כיצד בקרוב יאלצו לפנות את כסאותיהם או לשנות את עורם מתמיכה אוטומטית בעמדות השלטון הקודם.

אם הממשלה הקודמת מימשה את כוחה גם בתחום התקשורת ושמה את כובד משקלה על שליטה בערוצי הטלוויזיה על פי האג'נדה של מפלגת PIS, הרי שבימים האחרונים מימשה הממשלה החדשה את כוחה, באמצעות צווים וכוחות משטרה – לפנות בכוח את ההנהלות בכל ערוצי הטלוויזיה הציבוריים של TVP שבשליטת הממשלה כדי להושיב בהם אנשי תקשורת בלתי תלויים, וזאת מבלי לברר את עמדתם הפוליטית.

המדיות החברתיות הדיגיטליות מציגות מראות של הפיכה, אבל לשם שינוי זו הפיכה דמוקרטית של העם.

האווירה מזכירה את ימיה של תנועת הסולדיריות בראשותו של לך ולנסה, נשיא פולין לשעבר, שהנהיג את ההפיכה נגד השלטון הסובייטי. מי שעוקב אחרי מי שהיו עד לא מזמן בצמרת השלטון בפולין ופתאום הפכו לאנשי אופוזיציה מרירים, – יכול לראות את זעקת הקוזק הנגזל שלהם, ואיך בקריאות גוועלד הם באים בטענות לרמיסת זכויות האדם בפולין – כאילו הם עצמם בעלי ידיים נקיות.

אם הממשלה הקודמת שלטה בערוצי הטלוויזיה – הרי שכעת, עם צווים וכוחות משטרה, הורתה הממשלה החדשה לפנות בכוח את הנהלות ערוצי הטלוויזיה הציבוריים לטובת אנשי תקשורת בלתי תלויים

לא זו בלבד, בנאומיו האחרונים של ראש הממשלה החדש דונלד טוסק, בין הצהרות על שינוי שיטת המימון של המוסדות הדתיים בפולין, אפשר לשמוע מה שניתן להגדיר בצורה חד משמעית כהפרדה ברורה בין דת למדינה (ראו זה פלא, כמה זה מתאים גם לארצנו).

וכמובן, יהיו לכך השלכות רבות בימים הקרובים. הכנסייה הפולנית, לרבות אחד מראשיה שהוא גם מגדולי המשפיעים ביותר בפולין, הכומר האנטישמי טדאוש רידזיק, שהיה מחובר לעטיני הממשלה ותקציביה והורגל לתקציבי עתק – מגלה שהם הולכים ונמחקים מהפיירול שלו ושל חבריו.

מי שיכול לעצור את השטף הוא רק נשיא פולין, שבידו להטיל וטו על כל חוק שיחוקק בסיין, הפרלמנט הפולני. על פי ההתכתשות שלהם בציוצים נרחבים בטוויטר, צפוי להיות שמח מיד אחרי שיכבו האורות בעצי האשוח בתום חגיגות השנה האזרחית החדשה.

אם לא יהיו שינויים – בשעת כתיבת שורות אלה, מפנים עובדי ערוצי הטלוויזיה הפולנית TVP את משרדיה ויוצאים לחופשה כפויה עד לאמצע ינואר 2024.

לא ברור מי יחזור לעבוד ומי לא. ולכן, הימים הקרובים יהיו בפולין מכריעים ויבהירו כיצד הממשלה החדשה רוצה להוביל את מדיניותה של פולין.

אחד מראשי הכנסייה הנוצרית, מגדולי המשפיעים בפולין, הכומר האנטישמי רידזיק, שהיה מחובר לעטיני הממשלה ותקציביה והורגל לתקציבי עתק – מגלה שהם הולכים ונמחקים מהפיירול שלו ושל חבריו

לא די בפיטורי פקידים שהצליחו להשתלט על מרבצי המדינה ומשאביה. יש לבצע חריש עמוק, כמו טיפול שורש בלי הרדמה, עד לניקיון מלא של כל פקידי השלטון.

לשם שינוי, אולי הפעם מדינת ישראל תלמד מהפולנים ולא רק הם מאתנו.

מאיר בולקה חוקר ומגלה בשנים האחרונות את מזרח אירופה ובמיוחד את פולין. כבר 10 שנים על הקו בין פולין לישראל ועדיין לא גילה אפילו 10% מהסיפורים של יהדות אירופה לפני השואה ולאחריה. הופך כל אבן, מאתר כל פיסת מידע ומנסה להוציא את האמת לאור, גם אם היא כואבת. במסגרת עיסוקו פועל לשימור המורשת היהודית ועוסק בשימור אתרי מורשת יהודיים. לעיתים גם נאבק באנטישמיות, בעיקר זו הדיגיטלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 864 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

יירוטים בשמי כרמיאל לראשונה מאז הכרזת הפסקת האש

צה״ל הודיע כי הוא נערך להתגברות הירי לצפון; נפילות בים ליד חוף נהריה; רקטות שנורו לצפת וקריית שמונה יורטו; הלילה נפלה רקטה בקריית שמונה וגרמה נזק - ללא נפגעים ● יועצו של חמינאי: טראמפ בוגד בדיפלומטיה; הגסת׳: ארצות הברית מוכנה לחדש את התקיפות נגד איראן אם לא יושג הסכם ● דיווח: ארצות הברית סייעה לכוון ספינות שכיבו אורות ומשואות ניווט במצר הורמוז

לכל העדכונים עוד 7 עדכונים

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-2 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

תגובות אחרונות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.