JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אוצר המילים של השבוע: טִרְלוּלקְרַטְיָה | זמן ישראל
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
טִרְלוּלקְרַטְיָה 203

מתנהלים כאן מדי פעם ויכוחים האם ישראל עדיין דמוקרטיה, או שמא הפכנו ליצור הכלאיים דמוקטטורה, או בכלל לקלפטוקרטיה או אפילו לקקיסטוקרטיה. ההופעה של שר החוץ ישראל כ"ץ השבוע בבריסל מזכירה שיותר מכל, אנחנו חיים בטירלולקרטיה

רכבת השדים הרגשית שבתוכה אנחנו דוהרים בחודשים האחרונים, חולפת מדי שבוע במהירות מסחררת דרך כל כך הרבה תחנות מעוררות אימה – שקשה לעקוב.

רגע אחרי שבכירי הממשלה יצרו אתמול במו פיהם סכסוך יזום עם קטאר, שעלול לסכן את גורל החטופים, ורגע לפני שבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג יפרסם היום (שישי) את החלטת הביניים שלו בסוגיית "רצח עם", אני מבקש להתעכב על אירוע לכאורה זניח שהתרחש השבוע בשולי החדשות הדרמטיות – כששר החוץ ישראל כ"ץ נפגש עם שרי החוץ של האיחוד האירופי.

זה היה אירוע שמדגים בצורה מושלמת את כל מה שפגום ומקולקל בישראל של העשורים האחרונים. לא פלא שמי שנכח שם נותר פעור פה.

מתנהלים כאן מדי פעם ויכוחים האם ישראל עדיין ראויה להיחשב "דמוקרטיה" במלוא מובן המילה, או שמא הפכנו ליצור הכלאיים "דמוקטטורה", או בכלל ל"קלפטוקרטיה" (שלטון הגנבים) או אפילו ל"קקיסטוקרטיה" (שלטון הגרועים ביותר).

ההופעה של שר החוץ בבריסל מזכירה שיותר מכל, אנחנו חיים ב"טירלולקרטיה" – שיטת ממשל שבה האזרחים מפקידים מרצונם החופשי את גורלם בידי מנהיגים שמצטיינים בהכרזות בומבסטיות וריקות מתוכן, דברי רהב שאין כל קשר בינם לבין המציאות, והבטחות חסרות כיסוי שלעולם לא מתממשות.

ההופעה של שר החוץ בבריסל מזכירה שיותר מכל, אנחנו חיים ב"טירלולקרטיה" – שיטת ממשל שבה האזרחים מפקידים מרצונם החופשי את גורלם בידי מנהיגים שמצטיינים בהכרזות בומבסטיות וריקות מתוכן

שר החוץ ישראל כ"ץ מתראיין לתקשורת בכנס שרי החוץ של האיחוד האירופי בבריסל, בלגיה, 22 בינואר 2024 (צילום: JOHN THYS / AFP)
שר החוץ ישראל כ"ץ מתראיין לתקשורת בכנס שרי החוץ של האיחוד האירופי בבריסל, בלגיה, 22 בינואר 2024 (צילום: JOHN THYS / AFP)

כשאיתמר בן גביר ממשיך לשייט על נהרות של דם ואלימות, לחלק נשקים ולהבטיח "משילות" ו"עוצמה יהודית", בצלאל סמוטריץ' ממשיך לקדם בכל הכוח "הכרעה", בנימין נתניהו – שעד לשבעה באוקטובר היה "מר ביטחון" ותמיד "חזק מול חמאס" – דוהר הלאה כאילו לא קרה דבר בתור "היחיד שיכול למנוע מדינה פלסטינית", ישראל כ"ץ יודע שהגיע הזמן לשלוף את הנשק הסודי שלו: אי מלאכותי מול חופי עזה.

רק בטירלולקרטיה, העובדה הפשוטה והחותכת שהמשילות, ההכרעה, הביטחון והעוצמה הולכים ומתרחקים מאיתנו במהירות, שוקעים במצולות כמו אי מלאכותי תחת צונאמי של דברי להג – לא מקטינה כלל וכלל את מפלס היהירות והזחיחות של מפריחי הבטחות השווא. כי בטירלולקרטיה מילים תמיד חשובות ממעשים, והבטחות חשובות מהישגים.

רק בטירלולקרטיה, העובדה הפשוטה והחותכת שהמשילות, ההכרעה, הביטחון והעוצמה הולכים ומתרחקים מאיתנו במהירות – לא מקטינה כלל וכלל את מפלס היהירות והזחיחות של מפריחי הבטחות השווא

לא רבים זוכרים שבסוף שנת 2021 בחרו אלפי ישראלים את המילה "טירלול" כמילת השנה. מההודעה החגיגית שפרסמה אז האקדמיה ללשון העברית למדנו ש"טירלול" גברה בהצבעה בהפרש ניכר על מתחרותיה הבולטות בשנת הקורונה – "חיסון", שהגיעה למקום השני; "תשנית" (המילה העברית למוטציה), שהגיעה למקום השלישי; ו"דחף" (המילה העברית לבוסטר), שהגיעה למקום הרביעי.

רק שנתיים חלפו מאז, ונדמה שישראל הפכה את הטירלול ממילת השנה לדרך חיים.

נחזור לשר החוץ ישראל כ"ץ. בכינוס שרי החוץ האירופים, המצב במזרח התיכון היה גבוה על סדר היום. כמעט כל 27 שרי החוץ שהשתתפו בכינוס הביעו חשש מההתפתחויות בעזה שמערערות את היציבות בעולם, חזרו על תמיכתם המסורתית בפתרון שתי המדינות וקראו לשחרור מיידי של החטופים הישראלים. הם ציפו שישראל כ"ץ יציג תוכנית ישראלית מתקבלת על הדעת ל"יום שאחרי".

וכ"ץ אכן הציג להם תוכנית ליום שאחרי, שהוא הקדים והכין ביום שלפני, כולל סרט תדמית מושקע ומופק היטב המתאר אי מלאכותי שיוקם מול חופי עזה, ועליו גורדי שחקים, שכונות מגורים, נמל תעופה ואזור תעשייה.

כ"ץ אכן הציג להם תוכנית ליום שאחרי, שהוא הקדים והכין ביום שלפני, כולל סרט תדמית מושקע ומופק היטב המתאר אי מלאכותי שיוקם מול חופי עזה, ועליו גורדי שחקים, שכונות מגורים, נמל תעופה ואזור תעשייה

האי, הבטיח כ"ץ – גאה מאוד בבייבי שלו, ואולי אפילו מקווה בסתר ליבו לתשואות – יחובר לעיר עזה בגשר יבשתי באורך של ארבעה קילומטרים וחצי. עלות הקמתו מוערכת בחמישה מיליארד דולר.

שרי החוץ האירופים, כך דווח, היו המומים ולא הבינו מאיפה נפלה עליהם הקרנה של סרט מדע בדיוני אוטופי ואופטימי, כשבמציאות רצועת עזה מזכירה יותר את החורבן והאפוקליפסה של סרטי "מקס הלוחם" ו"משחקי הרעב".

ג'וזף בורל, שר החוץ של האיחוד האירופי, אפילו לא התאמץ למצוא ניסוחים דיפלומטיים מנומסים, ואמר שהצגת האי המלאכותי לא הייתה רלוונטית לדיון, וששר החוץ הישראלי היה צריך להשתמש טוב יותר בזמן שהוקצה לו ולדבר על האינטרסים הישראלים ועל ביטחון ישראל.

שר החוץ ישראל כ"ץ עם ג'וזף בורל, שר החוץ של האיחוד האירופי, בכנס שרי החוץ של האיחוד בבריסל, בלגיה, 22 בינואר 2024 (צילום: JOHN THYS / POOL / AFP)
שר החוץ ישראל כ"ץ עם ג'וזף בורל, שר החוץ של האיחוד האירופי, בכנס שרי החוץ של האיחוד בבריסל, בלגיה, 22 בינואר 2024 (צילום: JOHN THYS / POOL / AFP)

בשלב הזה אפשר להקשות ולשאול למה אני ממהר לצדד בשרי החוץ האירופים – אנטישמים ידועים ושונאי ישראל מובהקים – ולא מתייצב כפטריוט ישראלי להגנתו של שר החוץ שלי? מאיפה לי לדעת שהתוכנית של ישראל כ"ץ לא טובה? אולי דווקא הוא מציג כאן חזון מקורי ונועז, שראוי להערכה ולא לקיתונות לעג? מאיפה אני יודע שמה שישראל כ"ץ מבטיח לא יקרה? אני נביא?

ובכן – כן. אני נביא. לפני קצת יותר מארבע שנים, בדצמבר 2019, פרסמתי כאן, בזמן ישראל, כתבה על תוכנית האי המלאכותי של כ"ץ. סיימתי אותה במילים:

"גם אם אנחנו לא יודעים עדיין מתי ולמה יפרוץ הסבב האלים הבא עם עזה, אפשר להעריך כבר עכשיו, במידה רבה של ביטחון, שמיד לאחריו יכנס השר ישראל כ"ץ מסיבת עיתונאים ויציג את תוכניתו המהפכנית להקים אי מלאכותי מול עזה".

ישראל כ"ץ היה גם אז שר החוץ של ישראל. בממשלה שבה – כבר ממש קשה לזכור – נפתלי בנט היה שר הביטחון. בנט הנחה אז את הרמטכ"ל דאז אביב כוכבי לבצע "בדיקת היתכנות" לתוכניתו המהפכנית של כ"ץ. היוזמה החדשנית הניבה אז שובל של כותרות מחמיאות לשר החוץ היצירתי.

בנט הנחה אז את הרמטכ"ל דאז אביב כוכבי לבצע "בדיקת היתכנות" לתוכניתו המהפכנית של כ"ץ. היוזמה החדשנית הניבה אז שובל של כותרות מחמיאות לשר החוץ היצירתי

פחות משנתיים קודם – בפברואר 2018, כששר החוץ עוד היה שר התחבורה – הוא הציג את חזון האי המלאכותי לממשלה. התוכנית – בישרו אז הכותרות – "התקבלה בברכה על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהורה לבחון אותה לפני דיון בקבינט".

בנימין נתניהו וישראל כ"ץ, ינואר 2023 (צילום: שיר טורם/פלאש90)
בנימין נתניהו וישראל כ"ץ, ינואר 2023 (צילום: שיר טורם/פלאש90)

לא ברור למה נתניהו נדרש אז להיכנס לאירוע, להפעיל את מלוא סמכותו כראש ממשלה וממש "להורות" שהתוכנית תיבדק. הוא אמור היה להכיר אותה היטב, כי השר ישראל כ"ץ כבר הציג לו אותה ארבע שנים קודם, בתום מבצע "צוק איתן", כתוכנית שתפתור אחת ולתמיד את הבעיות של תושבי עזה, כך שסוף סוף, כדבריו אז "תוסר האחריות מעל ישראל, יתאפשר לפלסטינים חופש אזרחי מלא וישראל תשמור על בטחונה".

וצריך לומר שכבר אז – כלומר לפני עשר שנים – זו לא הייתה תוכנית חדשה לגמרי. כי עוד ב-2011, ישראל כ"ץ, שהיה אז שר תחבורה, שכנע את ראש הממשלה בנימין נתניהו לתמוך בתוכנית חדשנית שהוא הגה, ועל תכנונה, כך דווח אז, כבר "אמון צוות מומחים שעוסק במלאכה כבר שלושה חודשים, וממתין לאור ירוק מראש הממשלה".

וצריך לומר שכבר אז – כלומר לפני עשר שנים – זו לא הייתה תוכנית חדשה לגמרי. כי עוד ב-2011, ישראל כ"ץ, שהיה אז שר תחבורה, שכנע את ראש הממשלה בנימין נתניהו לתמוך בתוכנית החדשנית שהוא הגה

כמו שכולנו יודעים, ב-13 השנים שחלפו מאז כולנו תקועים מול הרמזור, ומחכים שהאור יתחלף לירוק. ושוב התברר שיש כאן בעיה פעוטה אך מעצבנת: לא מספיק לדבר על אי מלאכותי.

כדי להפוך את סרטון התדמית של ישראל כ"ץ מפנטזיה למציאות – אין ברירה אלא להפשיל שרוולים ולהזיז דברים בעולם האמיתי. זה שבו פלסטינים מעזה חוטפים, אונסים ורוצחים ישראלים, וישראל מחריבה את עזה ומפנטזת על הקמת גוש קטיף מחדש.

ישראל כ"ץ מציג את "תוכנית האי-פרדות" שלו בכנס הרצליה, יוני 2017

בישראל של פעם נהוג היה לתאר קשקשנים שמבטיחים הבטחות חסרות כיסוי במשפט "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול". ובכן, בעזה באמת אין מה לאכול, וגם המצב בישראל לא להיט.

פעם נהוג היה לתאר קשקשנים שמבטיחים הבטחות חסרות כיסוי במשפט "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול". ובכן, בעזה באמת אין מה לאכול, וגם המצב בישראל לא להיט

במציאות העגומה של חיינו – מערב הנגב והגליל העליון פונו מתושבים, שירותי בריאות הנפש קורסים, 136 חטופים כלואים עמוק מתחת לאדמה ברצועת עזה, כשמעליהם חורבן והרס חסרי תקדים, ואלפי חיילי צה"ל מסכנים שם מדי יום את חייהם.

אבל במחוזות הדמיון של הטירלולקרטיה הישראלית – העתיד הוורוד נמצא תמיד מעבר לפינה, מרחף הרחק מעל המדבר של המציאות. ושם נוסעת רכבת מהירה מקריית שמונה לאילת, ישראל היא מעצמת סייבר שמרתיעה את כל אויביה, וכבר יש שם לא רק אי מלאכותי מול חופי עזה, אלא אפילו עיר עברית מפוארת שתוקם על חורבות עזה, ליד "חוף נובה", בדרך ל"גוש קטיף".

כבר יש מצגת. אומרים שראש הממשלה מתכוון להורות על בדיקת היתכנות ושוקל לתת אור ירוק.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,242 מילים
כל הזמן // יום שני, 20 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: ארצות הברית השתלטה על ספינה איראנית שניסתה לשבור את המצור במצר הורמוז

נשיא ארצות הברית הודיע מוקדם יותר שהשיחות עם איראן יחודשו מוחרתיים; סוכנות הידיעות של איראן: טהרן לא תיקח חלק בסבב שיחות נוסף ● מיקי זוהר נחקר בחשד שפעל שלא כדין לגייס לקוחות לסוכן ביטוח, שסייע לו בפריימריז; זוהר: כל ניסיון לקשור אותי ל"פרשת ההסתדרות" לא יצלח ● צה"ל: חזבאללה הוא שפתח אתמול באש לעבר כוח יוניפי"ל והביא למות אחד מחברי הכוח

לכל העדכונים עוד 39 עדכונים

שוב מאוחר מדי

שוב משבר. שוב דיונים בין האוצר, ההסתדרות, נשיאות המגזר העסקי, לשכות המסחר, ושלל ארגונים חברתיים בוועדת העבודה והרווחה סביב מתווה לחל"ת עבור העובדים – אלו שהיו צריכים להישאר בבית עם הילדים, שלא יכולים להגיע פיזית לעבודה, שבן או בת הזוג נקראו למילואים והם צריכים למלא תפקיד גם של אמא וגם של אבא.

היינו במקום הזה לפני יותר מחצי שנה, במלחמת "עם כלביא". היינו פה גם במלחמה שהגיעה אחרי ה-7 באוקטובר וגם ב-2020 סביב הקורונה.

עו״ד תומר שמוקלר הוא מנהל המחלקה הציבורית בפורום ארלוזורוב. בעל תואר ראשון במשפטים (בהצטיינות יתרה) מהקריה האקדמית אונו ותואר ראשון בחינוך ומחשבת ישראל מהמכללה האקדמית בית ברל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 505 מילים
אמיר בן-דוד

הפצצה המתקתקת של המשק הישראלי

השקל מוביל את מגמת התחזקות המטבעות העולמית, ומותיר את היצואנים להיאבק על הישרדותם מול העלויות שהמטבע החזק משית עליהם ● ללא התערבות ממשלתית מהירה, כושר התחרות של המשק הישראלי עלול להימצא בסכנה ממשית ומיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 685 מילים

ד"ר רויטל שרעבי כהן: המסכה נסדקה במקלט - אל תמהרו להדביק אותה בחזרה

המלחמה הוציאה אותנו מהבמה הקדמית המלוטשת אל המפגש האנושי החשוף. עכשיו, כשחוזרים לשגרה כפויה, כדאי שנשאל את עצמנו מה באמת למדנו על תקשורת ועל היכולת להיות פשוט נוכחים.

*  *  *

כמעט בן רגע הגיעה הפסקת אש. הרחובות מתמלאים, הילדים חוזרים למסגרות, היומנים חוזרים להתמלא בפגישות, ואנו נדרשים לעבור מ־0 ל־100. או שאולי זה בכלל מ־100 ל־0. ומי יודע מתי שוב נידרש להאיץ או לבלום שוב.

ד"ר רויטל שרעבי כהן מתמחה בתקשורת המונים, תרבות פופולרית, ותקשורת בינאישית- ומרצה בחוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה, בחוג לפסיכולוגיה ובחוג לתקשורת צילומית במרכז האקדמי הרב תחומי, ירושלים וכן במחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,117 מילים

למקרה שפיספסת

הסוס הטרויאני של חב"ד

תחקיר תושבי השכונות הדרומיות ברחובות גילו כי לביה"ס היסודי של ילדיהם הוכנס בית כנסת גדול במבנה יביל, ללא אישורים, הקצאה או ביטוח לשימושה של עמותת חב"ד ● כשביקשו הסברים, קיבלו תשובות סותרות ● במקביל, מתברר כי העמותה מתגאה בהקצאה מעל מעון לפעוטות שמעולם לא אושרה, בעוד העירייה עוסקת בהסדרים עקומים המנוגדים לכאורה להוראות החוק ● עיריית רחובות: "המבנה ישמש גם את הקהילה וגם את ביה"ס"

לכתבה המלאה עוד 3,149 מילים

מסר למנהלות ולמנהלי בתי הספר

מנהלות ומנהלים, עם סיומן הזמני של המלחמות, אני מוצא לנכון לכתוב אליכם בעניין השאלה: מה ראוי לעשות בחלק האחרון של שנת הלימודים תשפ"ו ויהיה ראוי להמשיכו בשנת הלימודים תשפ"ז?

אני סבור בכל מאודי, שאין אפשרות להמשיך ב"עסקים כרגיל". ב-4 בינואר 2023, לפני שלוש ורבע שנים, החלה המהפכה המשטרית בישראל, תשעה חודשים לאחר מכן התרחשה "השבת השחורה" ואחריה מלחמת חרבות ברזל שנמשכה שנתיים וחצי, ואחריה מלחמת לבנון ומלחמת איראן. לא שפוי!

ד"ר אברהם פרנק נולד בקיבוץ גן שמואל ב-1945, והוא חבר בו עד היום. מ-1972 עד 2007 עסק בחינוך פורמלי, מחצית התקופה כמנהל תיכון. ב-2008 עשה דוקטורט על מנהלי בתי ספר, הפך לפעיל חברתי בנושא החינוך, וכתב מספר ספרים ולא מעט מאמרים על המערכת. החל מ-2018 פעיל גם בנושא הקיימות; זהו בעיניו האתגר הראשי העומד בפני האנושות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 707 מילים

תגובות אחרונות

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אני מאוד מעריך את העבודה שלכם ובהחלט מוכן לשלם ולתמוך בעיתונות איכותית, אבל הייתי שמח לראות מודל קצת שונה. במקום לבקש רק תמיכה, אני מציע שתייצרו "מסלול מנויים" רשמי. אני אשמח לשלם מחיר ... המשך קריאה

אני מאוד מעריך את העבודה שלכם ובהחלט מוכן לשלם ולתמוך בעיתונות איכותית, אבל הייתי שמח לראות מודל קצת שונה. במקום לבקש רק תמיכה, אני מציע שתייצרו "מסלול מנויים" רשמי. אני אשמח לשלם מחיר מנוי חודשי, אבל בתמורה הייתי מצפה לראות מסלול שמעניק ערך מוסף – הטבות ייחודיות, אקסטרה תוכן, או כל פריבילגיה אחרת שתהפוך את ההשקעה למשתלמת ותיתן תמורה אמיתית לאנשים שבוחרים לשלם. מודל כזה של win-win ייתן להרבה יותר קוראים מוטיבציה להצטרף ולתמוך בכם לאורך זמן.

מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר) אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר) בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת) ... המשך קריאה

מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית
כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר)
אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר)

בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת)

עמותות מוכרות *תמיד* מאפשרות תרומה חד פעמית

לכתבה המלאה עוד 197 מילים ו-2 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

כך מממנים בנט ואיזנקוט את הקמפיינים שלהם

המפלגות החדשות נאלצות להסתדר ללא מימון מפלגות ציבורי ● במקום זאת, הן נשענות על הלוואות בנקאיות וערבויות של מיליוני שקלים מבכירי המשק וההייטק הישראלי ● בין תומכיו של בנט: יזם ומומחה הבינה מלאכותית יואב שוהם ● בין תומכיו של איזנקוט: אחד ממייסדי "צ'ק פוינט" מריוס נכט ● צלילה למספרים

לכתבה המלאה עוד 741 מילים

צה"ל במסר לדרג המדיני: אנחנו את שלנו בלבנון עשינו

בזמן שבירושלים ובוושינגטון מתאמים עמדות מול איראן, העצירה הפתאומית בלבנון חשפה פער מדאיג בין מקבלי ההחלטות לכוחות בשטח ● צה"ל מבהיר כי המהלך הצבאי מיצה את עצמו, ומאותת לפוליטיקאים שחובת ההוכחה במו"מ מוטלת כעת עליהם ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 636 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סילמן מבשר רעות

עידית סילמן הובילה השבוע את המשרד להגנת הסביבה לשעתו האפלה ביותר ● ההגנה על אסדות הגז עלתה למדינה מיליארדים וההשבתה שלהן במלחמה מאות מיליונים, כדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים באיזו אנרגיה להתמקד ● בבקעת בית שאן הופכים תמרים סוג ב' למשקאות אלכוהוליים מובחרים ● וגם: האם הבירה תפתור את בעיית גזי החממה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,402 מילים ו-2 תגובות

השיחות בין לבנון לישראל מסמלות את סוף עידן ההכחשה

השיחות הישירות בוושינגטון משקפות הכרה בכך שדיפלומטיה עדיפה על מלחמה ● במצרים מצאו שדה גז ענקי וירדן מתכננת לרכוש מים מסוריה. ואיפה ישראל? ● אחת מתוצאות המלחמה: הידוק הפיקוח על התקשורת במפרציות ● והשבוע ב-2024: המתקפה האיראנית הראשונה על ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,083 מילים ו-1 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

עוד 964 מילים ו-1 תגובות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

עוד 1,868 מילים

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

עוד 923 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.