JavaScript is required for our website accessibility to work properly. החוקרת שחיברה את הדוח על ההתעללות בירושלים: ישראל היא גן עדן לפדופילים | זמן ישראל
ד"ר ג'ואנה סילברג (צילום: באדיבות המצולמת)
באדיבות המצולמת
החוקרת הבינ"ל שחיברה את הדוח על ההתעללות בילדים בירושלים:

ישראל היא גן עדן לפדופילים

ד"ר ג'ואנה סילברג חקרה את פרשת הפדופיליה בירושלים שנחשפה בתחקיר "המקור", וחיברה דוח חמור אודותיה כבר בפברואר 2017 ● בראיון לזמן ישראל היא שופכת אור על עבודתה, ואומרת: "פדופילים יהודים מהעולם מנצלים את חוק השבות כדי לקבל מקלט בישראל"

החשד להתעללות פדופילית בעשרות ילדים בירושלים, שנחשף החודש בתכנית "המקור", הציג את אוזלת ידה של משטרת ישראל בהתמודדות עם הפרשה.

על פי התחקיר, חקירת המשטרה שבוצעה בפרשה נמשכה כשלוש שנים, אך לא הניבה כל תוצאות, והתיק נסגר בלא כלום. בפועל, נטען בשידור, מעשי אלימות כלפי ילדים בבירה ממשיכים עד היום, והעדויות ממשיכות לזרום.

רבים מהממצאים בתחקיר התבססו על עבודתה של הפסיכולוגית ד"ר ג'ואנה סילברג, מומחית בינלאומית לטיפול בטראומה בילדים, שחקרה את הפרשה, ופרסמה דוח חמור אודותיה כבר בפברואר 2017.

סילברג מתגוררת בבלטור מרילנד, ונוסף על הקליניקה הפרטית שהיא מנהלת היא משמשת כפסיכולוגית ויועצת בכירה ב-Sheppard Pratt Health System המוסד לטיפול בבעיות נפשיות. יש לה משפחה בארץ והיא מבקרת כאן לא מעט.

בשיחה עם זמן ישראל, סיפרה ד"ר סילברג כיצד נחשפה לראשונה לעדויות בפרשה. "שמי ידוע בעולם כמומחית לטראומה בקרב ילדים, ואני מלמדת סטודנטים ברחבי העולם קורסים אונליין", היא אמרה בראיון טלפוני.

"אני עובדת מתוך תקווה שאנשי מקצוע בכל העולם עושים ויעשו את הדבר הנכון, כדי להפסיק התעללות בילדים. אם דרך אחת נמצאת לא מתאימה, והדוח שלי לא חידש כלום, אני מקווה שימצאו דרך אחרת"

"לפני כ-3 שנים נחשפתי למטפלים ישראלים שביקשו לקבל ייעוץ והדרכה על מקרים שבהם טיפלו בילדים מירושלים. אחרי שעבדתי עם כמה מטפלים כאלה, הוזמנתי לישראל לפגוש ילדים שטופלו על ידם, ולעשות להם הערכה מקצועית. יחד עם המטפלים הישראלים פיתחנו שיטת טיפול ותיעוד ייחודיות למקרה הזה.

עד כמה המקרה הזה חמור ויוצא דופן ביחס למה שקורה בעולם?

"אני נמצאת בתחום של טיפול בילדים כבר 40 שנה. במשך כל הקריירה שלי מעולם לא נתקלתי בכזה מספר גבוה של ילדים בעלי אותם סימפטומים ועם עדויות זהות. אני יודעת על מקרים יותר חמורים ורחבי היקף שקרו בעולם – 500 ילדים בטורונטו וכ-300 ילדים באנגליה, אבל אני לא יודעת עד כמה הסיפורים האלה זכו להתייחסות בספרות המקצועית".

חוסר מידע וידע, והרבה מאוד הכחשה

"מאחר שלא היה לי מושג איך עובדת המערכת הישראלית", מגלה סילברג, "שאלתי את הקולגות שלי בישראל, מה תהיה הדרך הטובה ביותר להעביר למשטרה את כל המידע האדיר שאספנו. ההמלצה הייתה להעביר את הדוח ישירות למפכ"ל המשטרה, כך שמראש ייעדתי אותו לרוני אלשיך".

האם מפכ"ל המשטרה לשעבר יצר איתך קשר או העביר תשובה רשמית לדוח?

"לא. לא קיבלתי כל תשובה ממנו. נאמר לי באופן לא רשמי שקציני המשטרה הסתכלו בדוח, אבל לא מצאו בו שום מידע חדש או רלוונטי לחקירה.

"זה נראה היה לי לא הגיוני, כי הייתי המומחית היחידה שהייתה לה גישה לכל החומרים, והצלחתי לארגן ולנתח מידע בסדר גודל אדיר.

התאכזבת?

"אני לא יודעת אם זו המילה הנכונה. אני עובדת מתוך תקווה שאנשי מקצוע בכל העולם עושים ויעשו את הדבר הנכון, כדי להפסיק התעללות בילדים. אם דרך אחת נמצאת לא מתאימה, והדוח לא חידש כלום, אני מקווה שימצאו דרך אחרת.

"זה קורה בכל הקהילות. בכל מקום שיש בו אנשים שנמצאים בעמדות כוח, כמו מורים, כמרים, ורבנים, ושיש להם הזדמנות לנצל את הכוח, עושים את זה. זה לא מיוחד לדתיים או לחרדים. זו בעיה בינלאומית"

"התחום של התעללות בילדים הוא תחום שלא פשוט לעבוד בו. זה תחום עם חוסר מידע וידע רלוונטי, ועם הרבה מאוד הכחשה. בנסיבות אלה כשכבר מגיע מידע בכזה היקף גדול, אני רוצה להאמין שיתייחסו לממצאים שלו ברצינות.

"אני מתעקשת ומביאה את כל הידע המקצועי שיש לי כדי לסייע לרשויות. אני מקווה שרשויות שיש להן משאבים יחקרו את הפרשה וימצאו את האשמים".

הדוח מציג עדויות מאוד קשות. האם קשה לעבוד בתחום הזה?

"כאמא לילדים וסבתא לנכדים זה לא פשוט. אבל כשאני רואה איך הילדים מגיבים לטיפול, איך האור נדלק להם בעיניים ואיך הם חוזרים לעצמם, זה נותן לי תקווה לגבי בני אדם, ולגבי העולם.

"הילדים עצמם נותנים לי כוח להמשיך. הם נשמות יפות, ויש להם משפחות נהדרות, וכיף לי לקבל את האהבה שהם נותנים. מה שגורם לי להמשיך ולעבוד, זו התרומה שיש לי לילדים. כשאני מדריכה ומייעצת למטפלים, ושומעת מהם שרעיון כלשהו שלי עזר לילד מסוים, זה שווה מבחינתי ומצדיק את כל הקושי.

אילוסטרציה (צילום: istockphoto)
אילוסטרציה (צילום: istockphoto)

תרחישי התעללות דומים

בסך הכל אספה סילברג במהלך עבודתה עדויות של 65 ילדים ירושלמים בגילאי 3 עד 13, שסובלים מסימפטומים קשים של טראומה מינית, פיזית ורגשית (חלק מהילדים עדיין מתגוררים בירושלים, אחרים עברו עם משפחותיהם לארצות הברית), שבהן תיארו הילדים תרחישים דומים של התעללות.

סילברג סיכמה וניתחה את העדויות והפיקה מהן דוח, תוך תקווה שהממצאים שאספה יוכלו לעזור לחקירת המשטרה ויביאו להפסקת ההתעללות בילדים.

האם הילדים מירושלים יוכלו להתאושש מהטראומה הנוראית שעברו? מה צפוי להם בעתיד?

"בהחלט כן. הם יוכלו להיות ילדים בריאים וחזקים. חשוב מאוד שהם יגיעו לטיפול מוקדם ככל הניתן ויקבלו את הטיפול הנכון. טראומות מהסוג הזה משפיעות על ילדים בצורה דרמטית. הם מפתחים בעיות רגשיות, ליקויים בשפה ואפילו בעיות מוטוריות. בהרבה מובנים הם אכן נכים, אבל עם הטיפול הנכון הם יוכלו להתגבר על כל אלה ולגדול בצורה טובה ובריאה.

את עדיין אוספת מידע בפרשה?

"אני עדיין תומכת במטפלים, מדריכה ומייעצת, וכשמגיע אלי מידע שנראה לי חשוב אני מפנה את מעבירי המידע ישירות לרשויות".

האם לדעתך יש יותר סבירות שמקרה כזה יקרה בקהילה דתית מאשר בקהילה חילונית?

"לא, זה קורה בכל הקהילות. בכל מקום שיש בו אנשים שנמצאים בעמדות כוח, כמו מורים, כמרים, ורבנים, ושיש להם הזדמנות לנצל את הכוח, עושים את זה. זה לא מיוחד לדתיים או לחרדים. זו בעיה בינלאומית".

אבל הנורמות בקהילות הדתיות שונות: אם עד לפני דור או שניים היה נהוג לחתן ילדות צעירות מיד עם הופעת המחזור שלהן בגיל 12, היום זה נקרא פדופיליה. האם השינוי הזה יכול לבלבל את בעלי הסמכות בקהילה?

"במקרה הירושלמי לא מדובר בפדופיליה לבדה וזו לא פרשת מין רגילה. זו פרשה של אלימות קיצונית, סדיסטית, עם מניפולציות פסיכולוגיות, ופגיעות רגשיות. אז כאן זה לא המקרה. אבל נכון שיש קהילות שונות בעולם. יש נשים צעירות, שנכפות לבצע מעשים מיניים בגיל צעיר. אני חושבת שצריך לתת כוח לכל אישה וילדה באשר היא, ובכל קהילה באשר היא. רק ככה אפשר יהיה להפסיק את המעשים הנוראים האלה"

"הילדים מדווחים כי נלקחו בניגוד לרצונם מבתי ספר על ידי זרים ועל ידי אנשים מוכרים שכתובותיהם וזהותם ידועה. רבים מהפושעים שזוהו, לכאורה, על ידי הילדים עדיין ממשיכים לעבוד בבתי הספר ובקהילה"

בניגוד לארה"ב, שקיים בה מאגר רשמי הכולל שמות של פדופילים המוכרים למערכת אכיפת החוק, בישראל אין מאגר רשמי שכזה. האם לדעתך חשוב שיהיה מאגר כזה גם בישראל?

"מאגר כזה בהחלט חשוב ויכול לעזור. ידוע שפושעים שונים, וביניהם פדופילים, מנצלים את חוק השבות הישראלי כדי להימלט מהחוק בארץ המוצא שלהם, ולקבל מקלט בישראל. מאגר הפדופילים בשיתוף פעולה בהעברת מידע בין המדינות, יוכל למנוע את התופעה הזו".

איסוף מידע בסדר גודל פנומנלי

בדוח מפורטות עדויותיהם של עשרות ילדים שעברו התעללות מינית, וכן שמות של אנשים המעורבים בהתעללות, וציון המקומות שבהם התרחשו האירועים. סילברג סבורה כי עדויות אלה היו יכולות לסייע למשטרה בחקירת הפרשה.

בתור מומחית בסדר גודל בינלאומי, סיפקה סילברג ייעוץ והכוונה למטפלים שטיפלו בילדים הפגועים בירושלים, וזיהתה עדויות שמצביעות על התעללות מינית שיטתית ומאורגנת, שמתרחשת בבירה.

"ילדים רבים דיווחו כי הם היו מצולמים במהלך המעשים המיניים שנכפו עליהם, מה שנראה, למיטב הבנתי, כחלק מהתעשייה הבינלאומית לפורנוגרפית ילדים", נכתב בדוח שלה.

"הילדים מדווחים כי נלקחו בניגוד לרצונם מבתי ספר על ידי זרים ועל ידי אנשים מוכרים שכתובותיהם וזהותם ידועה, כי נחטפו מידי בייביסיטר, או כשהיו לבדם וללא פיקוח בפארקים ובגני שעשועים. רבים מהפושעים שזוהו, לכאורה, על ידי הילדים עדיין ממשיכים לעבוד בבתי הספר ובקהילה.

"ילדים רבים נתנו תיאורים מדויקים של אותם המקומות שבהם התרחשו העבירות. רשימה חסויה של מבצעי עבירה ומקומות הפשע תועמד לרשות המשטרה".

הדוח מתאר את הפגיעות הפיזיות שעברו הילדים, כגון, חבלות ברגליים ובישבן, חתכים, דקירות ותגובות אלרגיות, וכן מציין את שמו של הרופא הנוירולוג, שביצע לחלק מהילדים הסובלים מאותן פגיעות הערכה רפואית.

סילברג הגדירה את הדוח כ"איסוף מידע בסדר גודל פנומנלי".

"איננו טוענים כי כל הדיווחים של הילדים הם 'אמיתיים', מכיוון שגורמים רבים משפיעים על האופן שבו ילד מתאר אירוע. עם זאת, אני מזמינה אותך (את המפכ"ל – א.ט.א) להתבונן באופן שבו העדויות מתאימות למה שידוע כיום בעולם כפשע מאורגן העוסק בפורנוגרפית ילדים", כתבה שם.

אילוסטרציה (צילום: .istockphoto)
אילוסטרציה (צילום: .istockphoto)

המידע הגיע למערכת אכיפת החוק הבינלאומי

"למיטב ידיעתי, יש כאן חשד לפרשת ההתעללות המינית הגדולה ביותר שבוצעה באזור אחד, שנותח בספרות המקצועית", כתבה עוד סילברג. "מידע זה יופיע בספרות המקצועית במהלך השנה הבאה, והוא הגיע לידיעת אכיפת החוק הבינלאומית, המתמחים בארגונים לא ממשלתיים בסחר במין, ובעלי מקצוע מוערכים בינלאומיים המתמחים בטראומה בילדות", נכתב בדוח.

לדבריה, במהלך ניסוח הדוח, עמדה סילברג בקשר עם יצחק אלומג, נציג המשטרה בשגרירות ישראל בוושינגטון וסוכן ה-FBI ג'ף ינסנקי.

בשנה האחרונה פרסמה סילברג מאמר בכתב עת מדעי Children Who Dissociate (ילדים מנותקים) שבו ניתחה את המידע אשר אספה במהלך העבודה המקצועית על הפרשה הישראלית, מבלי לציין במאמרה את שם המדינה שבה האירועים בוצעו.

חלק מממצאי הדוח שלה הוצגו בתכניתה של יעל דן בגלי צה"ל.

תגובת משטרת ישראל

ממשטרת ישראל נמסר: "התלונות שהתקבלו במשטרה לפני מספר שנים, נבדקו ונחקרו ביסודיות וברגישות תוך ביצוע מגוון רחב של פעולות חקירה וע"י חוקרי ילדים. עם סיום החקירה, הועבר חלק מתיקי החקירה וחומר הראיות שנאסף לעיון והחלטת הפרקליטות כמקובל. נדגיש כי בחלק מהתיקים נעצרו חשודים והוגשו כתבי אישום בבית המשפט. נמשיך לבדוק ולחקור ביסודיות כל מקרה של חשד להתעללות ועבירות מין, בפרט בקרב קטינים וחסרי ישע".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,382 מילים
כל הזמן // יום שני, 20 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

השיחות בוושינגטון נמשכות: שגרירי ישראל ולבנון ייפגשו ביום חמישי הקרוב

דיווח: שב"כ מסרב למסור לתביעה ולהגנה במשפט נתניהו את חוות הדעת, המתנגדת להגעת ראש הממשלה לאולם, אך יאפשר להם לעיין בה ● מקור איראני בכיר: נותרו פערים מול ארה״ב לגבי הגרעין, תוכנית הטילים אינה נתונה למו״מ; טראמפ אמר כי ישקול את המצור על הורמוז ● נתניהו גינה את המקרה בו חייל שבר פסל של ישו בלבנון והבטיח שינקטו צעדים נגדו

לכל העדכונים עוד 27 עדכונים

קומץ שחיינים מול ים של אדישות: כך נחשפה דליפת הביוב בפלמחים

במשך שבועות במערכה עם איראן היו למים בחוף פלמחים ריח ומרקם של ביוב, אבל שום גורם רשמי לא היה בתמונה ● כמה שחיינים וגולשי סאפ היו היחידים שדאגו לים ואף איתרו את הצינור שממנו דלף הזיהום – שתוקן בסוף השבוע האחרון ● "היו ימים שחזרתי הביתה כשבגד הים וחולצת השחייה שלי מסריחים מביוב. זה הלך והחמיר"

עוד 1,186 מילים

הפסקת האש היא הפסקה. לא אסטרטגיה

הבעיה עם הפסקות אש במזרח התיכון היא שהשם שלהן מטעה. הן נשמעות כמו סוף, אבל בדרך כלל הן רק שם מכובס להפסקה טכנית בין סבב אחד לסבב הבא. גם עכשיו, כל הסימנים מצביעים לא על הסדרה יציבה, אלא על רגיעה שברירית, עמוסת סתירות, פרצות ואינטרסים מנוגדים.

השיחות בין ארה"ב לאיראן הסתיימו בלי הסכם, המחלוקות המהותיות נותרו פתוחות, והפסקת האש עצמה מוגבלת בזמן. במקביל, האמריקאים כבר לא מדברים בשפה של שלום אלא בשפה של "יצירת תנאים" לחידוש מעבר ימי בטוח, כלומר בשפה צבאית, הנדסית ומבצעית. כשצריך לפנות מוקשים כדי להציל את הפסקת האש, כנראה שאין באמת הפסקת אש.

ד"ר בלה ברדה ברקת היא מומחית לנדל"ן ופרשנית כלכלית וגאופוליטית ומחברת הספר "הנדסת העושר, התפתחות הנדל"ן מצורך אנושי למוצר פיננסי".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 775 מילים

"לא בשביל המדינה הזאת בני נהרג"

הם איבדו את יקיריהם בשבעה באוקטובר – אך בצבא ובמערכת החינוך מסרבים לשמוע את קולם ● המצטרפים לפורום השכול הישראלי–פלסטיני נאבקים להקמת ועדת חקירה, להחלפת הממשלה ולמפגש עם הכאב בצד השני ● "צריך להילחם על הנשמה והאנושיות שלנו"

לכתבה המלאה עוד 1,853 מילים

למקרה שפיספסת

דווקא במצב חירום מתמשך, תקשורת היא לא מותרות אלא תנאי לרלוונטיות

יש רגעים שבהם נדמה שהדבר הנכון ביותר לעשות הוא לשתוק. מלחמה או מצב חירום מתמשך הוא אחד מהם. אבל במציאות של היום, שתיקה היא לא בהכרח הבחירה הבטוחה ביותר, ולעיתים היא דווקא מרחיקה ארגונים מהקהל שלהם.

בתקופות כאלה עולה לעיתים הנטייה להוריד הילוך תקשורתי, לבחון כל מסר בזהירות יתרה, ולנסות לא להפריע לרגע. זה מגיע ממקום מובן, אבל פחות מתאים למציאות שבה אנחנו פועלים. כי בישראל של 2026, מצב חירום הוא כבר לא אירוע נקודתי. זו שגרה.

אביגיל רובינגר היא יועצת תקשורת ואסטרטגיה שמאמינה שכוחם של מילים וערכים אמיתיים יכול לבנות אמון – גם בין אנשים, גם בין מותגים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 527 מילים

שופטי העליון עולים להתקפה נגד הקיפאון המניפולטיבי של לוין

המכתב החריג של בכירי העליון לשר המשפטים מסמן נכונות לפעול למינוי שופטים לכלל הערכאות גם ללא שיתוף פעולה מצדו, לנוכח המחסור החמור במערכת ● פרסום רשימות המועמדים והדיון בבג"ץ יכריעו אם חברי הוועדה יוכלו לממש זאת חרף התנגדותו ● פרשנות

עוד 925 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

סתירות בדוחות הכספיים של העמותה של מרדכי דוד לגבי מקור ההכנסות

עמותת "אחוות אחים לצדק – ביחד ננצח", שהקים דוד יחד עם פעילים מבני ברק ביוני 2025, אספה במהלך 2025 מעל מיליון שקל בתרומות ● אולם בדוח שהוגש לרשם העמותות, העמותה טוענת כי לא אספה תרומות בכלל

לכתבה המלאה עוד 460 מילים

ראש הממשלה מנסה להיפטר מכאב הראש של הפריימריז ודורש שריונים כדי לדחוק מועמדים שמביישים את התנועה ● במקביל, בנט שולט ביד רמה במפלגתו החדשה ומגייס בכירות לשעבר בשירות הציבורי מתוך הבנה ברורה – עדיף אנשי ביצוע פרגמטיים מאשר אידיאולוגים שיעשו לו תרגילי עריקה נוסח שיקלי וסילמן ● פרשנות

עוד 807 מילים

הפצצה המתקתקת של המשק הישראלי

השקל מוביל את מגמת התחזקות המטבעות העולמית, ומותיר את היצואנים להיאבק על הישרדותם מול העלויות שהמטבע החזק משית עליהם ● ללא התערבות ממשלתית מהירה, כושר התחרות של המשק הישראלי עלול להימצא בסכנה ממשית ומיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 685 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד

תחקיר תושבי השכונות הדרומיות ברחובות גילו כי לביה"ס היסודי של ילדיהם הוכנס בית כנסת גדול במבנה יביל, ללא אישורים, הקצאה או ביטוח לשימושה של עמותת חב"ד ● כשביקשו הסברים, קיבלו תשובות סותרות ● במקביל, מתברר כי העמותה מתגאה בהקצאה מעל מעון לפעוטות שמעולם לא אושרה, בעוד העירייה עוסקת בהסדרים עקומים המנוגדים לכאורה להוראות החוק ● עיריית רחובות: "המבנה ישמש גם את הקהילה וגם את ביה"ס"

לכתבה המלאה עוד 3,149 מילים

כך מממנים בנט ואיזנקוט את הקמפיינים שלהם

המפלגות החדשות נאלצות להסתדר ללא מימון מפלגות ציבורי ● במקום זאת, הן נשענות על הלוואות בנקאיות וערבויות של מיליוני שקלים מבכירי המשק וההייטק הישראלי ● בין תומכיו של בנט: יזם ומומחה הבינה מלאכותית יואב שוהם ● בין תומכיו של איזנקוט: אחד ממייסדי "צ'ק פוינט" מריוס נכט ● צלילה למספרים

לכתבה המלאה עוד 741 מילים

צה"ל במסר לדרג המדיני: אנחנו את שלנו בלבנון עשינו

בזמן שבירושלים ובוושינגטון מתאמים עמדות מול איראן, העצירה הפתאומית בלבנון חשפה פער מדאיג בין מקבלי ההחלטות לכוחות בשטח ● צה"ל מבהיר כי המהלך הצבאי מיצה את עצמו, ומאותת לפוליטיקאים שחובת ההוכחה במו"מ מוטלת כעת עליהם ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 636 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סילמן מבשר רעות

עידית סילמן הובילה השבוע את המשרד להגנת הסביבה לשעתו האפלה ביותר ● ההגנה על אסדות הגז עלתה למדינה מיליארדים וההשבתה שלהן במלחמה מאות מיליונים, כדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים באיזו אנרגיה להתמקד ● בבקעת בית שאן הופכים תמרים סוג ב' למשקאות אלכוהוליים מובחרים ● וגם: האם הבירה תפתור את בעיית גזי החממה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,402 מילים ו-2 תגובות

השיחות בין לבנון לישראל מסמלות את סוף עידן ההכחשה

השיחות הישירות בוושינגטון משקפות הכרה בכך שדיפלומטיה עדיפה על מלחמה ● במצרים מצאו שדה גז ענקי וירדן מתכננת לרכוש מים מסוריה. ואיפה ישראל? ● אחת מתוצאות המלחמה: הידוק הפיקוח על התקשורת במפרציות ● והשבוע ב-2024: המתקפה האיראנית הראשונה על ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,083 מילים ו-1 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

עוד 964 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.