JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום שני, 20 באפריל 2026 | זמן ישראל
הפסקת אש באיראן ובלבנון

הרמטכ"ל: "לנצח נהלך כשאנו חגורים בחרב"

טראמפ אמר בריאיון שהפסקת האש תסתיים ברביעי בלילה, ובכך למעשה האריך את ההפוגה ביממה ● גורם איראני בכיר: טהרן טרם החליטה אם תשתתף בשיחות בפקיסטן ● וושינגטון תארח השבוע פגישה נוספת בין שגרירי ישראל ולבנון ● דיווח: שירות הביטחון הכללי מסרב למסור לפרקליטות את חוות הדעת, המתנגדת להגעת נתניהו לאולם בית המשפט, אך יאפשר לה לעיין בה

הרמטכ"ל אייל זמיר בטקס בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ברחבת הכותל בירושלים, 20 באפריל 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
הרמטכ"ל אייל זמיר בטקס בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ברחבת הכותל בירושלים, 20 באפריל 2026
רויטרס
רויטרס, 06:58 עריכה

מפקדת הפיקוד המשולב העליון של איראן האשימה את ארצות הברית בהפרת הפסקת אש לאחר שירתה לעבר אחד מכלי השיט המסחריים של איראן במפרץ עומאן, והבטיחה להגיב.

התקשורת הממלכתית ציטטה דובר צבאי שאמר בשעות המוקדמות של יום שני כי כלי השיט היה בדרכו מסין לאיראן.

"אנו מזהירים כי הכוחות המזוינים של הרפובליקה האסלאמית של איראן יגיבו בקרוב וינקמו על הפיראטיות החמושה הזו מצד הצבא האמריקאי", אמר הדובר.

בהארץ מדווחים כי בכירים בחמאס אומרים כי לא חלה התקדמות בסבב השיחות שנערך שלשום על השלב השני של הסכם הפסקת האש ברצועת עזה.

השיחות התקיימו בין הנהגת הארגון לבין נציגי המודיעין המצרי והנציג העליון של מועצת השלום, ניקולאי מלדנוב. מקורות בחמאס אומרים כי יש מחלוקות חריפות סביב יישום השלב הראשון בהסכם. לטענתם, ישראל לא עמדה ברוב התחייבויותיה, וממשיכה בהפרות יום־יומיות ברצועה.

על פי הדיווח, מלדנוב פועל תחת לחץ ישראלי ודורש מהארגון להתפרק מנשקו או להעבירו לפיקוח. זאת, לטענתם, מבלי שישראל מתחייבת לצעדים מקבילים, כגון הסרת המצור מהרצועה או נסיגה ממנה. בחמאס דוחים דרישות אלה על הסף.

ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, בפקודת היום של הרמטכ"ל אייל זמיר נכתב כי "זהו יום הזיכרון השלישי שאנו מציינים לאחר האסון הנורא של דורנו, פצע פעור ומדמם, המעניק לזיכרון משמעות חיה וטעונה. מכל קצות הארץ ניבטים אלינו מגיני המדינה – אזרחים, חיילי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון, אשר חירפו נפשם במערכה הקשה".

זמיר מבטיח כי "גם בשעה זו, חיילי צה"ל עומדים על משמרתם בכל הגזרות: ביבשה, באוויר ובים; באגפים ובפיקודים; בחמ"לים השונים ובקווי החזית".

הלילה נמסר מדובר צה"ל כי תמונת חייל צה"ל משחית פסל של ישו בלבנון הינה תיעוד אותנטי מדרום לבנון. צה"ל מוסר כי הוא רואה בחומרה רבה את האירוע ומדגיש כי התנהגות החייל "חורגת באופן מוחלט מהערכים המצופים מלוחמיו".

עוד נמסר כי האירוע מתוחקר על יד פיקוד הצפון ומטופל כעת בצירים פיקודיים, הצעדים כלפי המעורבים ינקטו בהתאם לממצאים, ובמקביל, הפיקוד יפעל על מנת לסייע לקהילת הכפר להחזיר את הפסל למקומו.

"צה"ל פועל לטיפול בתשתיות הטרור שהקים חיזבאללה בדרום לבנון ואין כל כוונה לפגוע בתשתיות אזרחיות ובתוך כך מבני דת או סמלי דת", כך דובר צה"ל.

פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית פרסם תיעוד שבו נראים נחתים גולשים בחבלים אל כלי השיט הנושא דגל איראן, שעליו השתלטו הלילה במסגרת המצור על נמלי איראן.

"נחתים אמריקאים יצאו מספינת התקיפה האמפיבית USS Tripoli (LHA 7) במסוק וטסו מעל הים הערבי כדי לעלות ולהשתלט על M/V Touska.

"הנחתים גלשו בחבלים אל כלי השיט הנושא דגל איראן ב-20 באפריל, לאחר שמשחתת הטילים המונחים USS Spruance (DDG 111) השביתה את מערכת ההנעה של Touska, לאחר שכלי השיט המסחרי לא נענה לאזהרות חוזרות ונשנות מצד הכוחות האמריקאים במשך שש שעות", נכתב בפוסט ברשת X.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 7 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.