JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יהודה מודעי: האם זה באמת נורא שחברת סלולר תפשוט רגל? | זמן ישראל

האם זה באמת נורא שחברת סלולר תפשוט רגל?

אילוסטרציה (צילום: iStock-ViewApart)
iStock-ViewApart
אילוסטרציה

לפעמים, אחרי הררי דיסאינפורמציה, פייק ניוז, גיבובי יחצנים ומלל אינסופי של דוברים "מטעם" ובעלי עניין שונים, צריך פשוט להיזכר בעבר הקרוב, ואולי אף להתרפק על המציאות שהייתה מנת חלקם של מרבית קוראי פוסט זה עד סוף 2011.

עד לפני כמה שנים פעלו בארץ שלוש חברות סלולר בלבד. לכל חברה היו מרכזי שירות ענקיים בכל עיר ועיירה, ובכל מרכז שירות ניסה צבא של דיילים ודיילות להנעים את זמנם של הלקוחות בטרם ייכנסו לפגישות של כחצי שעה-שעה עם נציגי החברה. במרבית המקרים אפשר היה להשוות את הפגישה הזו לביקור אצל רופא שיניים, רק שהפגישה עם נציגי חברות הסלולר הייתה כואבת יותר.

עד לפני כמה שנים פעלו בארץ 3 חברות סלולר בלבד. לכל חברה היו מרכזי שירות ענקיים בכל יישוב. לרוב אפשר היה להשוות את הפגישה הזו לביקור אצל רופא שיניים, רק שהפגישה עם נציגי חברות הסלולר הייתה כואבת יותר

מכל פינה אפשר היה לשמוע  צעקות שבר של אנשים שקיבלו חשבונות עתק מחברות הסלולר. לעיתים נשמעו גם קולות מרגיעים מצד אנשי המכירות: "אל תדאג",  "נבנה עבורך מסלול מיוחד מאין כמוהו, שיכבול אותך אלינו לשלוש השנים הקרובות במחיר טוב".

כך קרה שלזקנה שאינה יודעת מה זה אימייל, העניקו חברות הסלולר במחיר "עלות" את הצעקה האחרונה של הסמארטפונים, כולל המעבד הכי טוב והכי מהיר; וללקוחות שרצו לנסוע לחו"ל הרכיבו תוכנית שחייבה אותם לשלם אלפי שקלים על בדיקת התא קולי, כך שלעיתים חשבון הסלולר בחו"ל היה גבוה יותר מהתשלום עבור הטיסה עצמה.

ואז כמו במטה קסם, נפתחו השמיים, התרחקו העננים, והשמש, כלומר התחרות החופשית, הציצה וחיממה את הארץ. חום התחרות הקפיטליסטית, המושמצת לעיתים כל כך קרובות, הצליחה להכניס היגיון וסבירות לתשלום עבור שירותי הסלולר של כל אדם ומשפחה.

כך קרה שלזקנה שאינה יודעת מה זה אימייל, העניקו חברות הסלולר במחיר "עלות" את הצעקה האחרונה של הסמארטפונים, כולל המעבד הכי טוב והכי מהיר

כשפתאום כולם הבינו שבעצם אין כל עלות לשיחה הסלולרית אחרי שהרשת עצמה הוקמה, התחיל המחיר לצנוח לאזור ה-99 שקל לחודש, גם מבלי שהלקוחות בחרו מסלול או תכנית בחברה.

גם כשאנשי העננים השחורים החלו לצעוק שיש כאן תחרות פרועה וללא כל היגיון, המשיכה השמש המטיבה לחמם עוד ועוד, והמחיר ירד ל-70 ו-50 שקל בחודש. הסוציאליסטים, מצדם, זעקו והתריעו שיהיו פיטורים, ועובדים אכן פוטרו והוסטו למקומות עבודה אחרים, שבהם לא עשקו בכל רגע נתון את קהל הלקוחות, והאבטלה לא עלתה.

כשהמחיר המשיך לרדת לאזור ה-40 שקל לחודש, התנשפו אנשי הכלכלה ה"נכונה" ומווסתת, והזהירו כי הפנסיות שלנו מושקעות באחוזים ניכרים בחברות הסלולר המצטמקות, ושגם החסכונות שלנו יצטמצמו. ואכן מניות חברות הסלולר נפלו, אך הבורסה זינקה לשיאים חדשים, והשמש הקפיטליסטית ממשיכה לחמם את כולנו.

כשהמחיר המשיך לרדת לאזור ה-40 שקל לחודש הזהירו כי הפנסיות שלנו מושקעות באחוזים ניכרים בחברות הסלולר המצטמקות, ושגם החסכונות שלנו יצטמצמו. ואכן מניות חברות הסלולר נפלו, אך הבורסה זינקה לשיאים חדשים

עכשיו הדיון מטעם אנשי החושך החורפיים הוא על התחרות המוגזמת והפרועה ועל כך שאין תמריץ לחברות הסלולר לשפר ולהכניס את רשתות דור 5, ועל כך שישראל מפגרת אחרי כל העולם החופשי. אשמח אם מישהו יסביר לי בבקשה, למה זה כל כך חשוב שיהיה לנו דור 5 בסלולר.

נכון לעכשיו אני, משפחתי ומכריי משתמשים ברשת האינטרנט בשני מצבים עיקריים. הראשון והעיקרי הוא בבית או בעבודה, ובמקומות האלה יש לי Wi-Fi שמוזרם במהירות גבוהה למדי דרך נתבים רציניים ומסודרים או אפילו, הס מלהזכיר, מחשבים המחוברים עם כבל לקיר. המצב השני הוא בדרך בסופר או בטיול כלשהו.

נראה לי שזה המקום לשאול, האם באמת אנחנו מעוניינים לשלם יותר, הרבה יותר, מדי חודש על השימוש בסלולר, להגדיל את הקרינה הבלתי מייננת בכל מקום, וכל זאת כדי שילדינו יוכלו לראות עוד סדרה או עוד סרטון דבילי ביוטיוב, בזמן שהם עולים להסעה לבית הספר או עומדים בתור לרופא בקופת חולים? למה בכלל צריך את הגלישה הסלולרית בדור 5?

נראה לי שזה המקום לשאול, האם באמת אנחנו מעוניינים לשלם הרבה יותר מדי חודש על השימוש בסלולר, להגדיל את הקרינה הבלתי מייננת בכל מקום, כדי שילדינו יוכלו לראות עוד סדרה או עוד סרטון דבילי ביוטיוב

אני מודע לכך שהפוסט נשמע כאנטי קדמתי, שלא לומר אנאכרוניסטי. אבל בואו ניקח את טענתי זו מזווית אחרת. אם באמת היה צורך כלכלי ועסקי בהקמת רשת תקשורת סלולרית לדור 5, הרי שהשמש הקפיטליסטית הייתה גורמת לאחת החברות למתג את עצמה כחברת פרימיום.

כך כולנו היינו יודעים שחברת פל-ס-פון הדמיונית היא רשת סלולרית יוקרתית ומהירה עבור אנשי עסקים ופלצנים שונים, ושהם אלה שמוכנים לשלם עבור שירות מעולה הרבה יותר (בדיוק כפי שקורה במחלקה ראשונה במטוסים או ג'יפים יוקרתיים על הכביש).

אבל אף חברת סלולר לא ממתגת את עצמה כך. אם מנסים לברר למה זה לא קורה מגלים שהסיבה לכך מאוד הגיונית: פשוט לא צריך את זה.

אני מודע לכך שהפוסט נשמע כאנטי קדמתי, שלא לומר אנאכרוניסטי. אם באמת היה צורך כלכלי ועסקי בהקמת רשת תקשורת סלולרית לדור 5, זה היה גורם לאחת החברות למתג את עצמה כחברת פרימיום

ושוב אנו מתחממים באורה של השמש הקפיטליסטית שמחטאת את הגוזמאות היחצניות השונות. בימים שבהם מחירן של חבילות הסלולר כבר ירד מתחת ל-20 שקל בחודש, עדיין נכנסים מתחרים חדשים לשוק – we. 

על רקע זה מוזרה מאוד ההתערבות של משרד התקשורת והכוונה שלו לבחון אם התחרות לא הפכה לפרועה מידי. אני טוען שאין דבר כזה תחרות פרועה מדי. מה תפקידו של משרד התקשורת? האם תפקידו להיטיב עם העם או שמא להיטיב עם החברות ובעלי ההון שלהן? מכיוון שרק לפני כמה חודשים נכנסה מתחרה חדשה לתחרות, אני מסיק מכך שהכל בסדר, ושאין שום טעם ברגולציה.

החדשות האחרונות גורסות שסלקום מתכוונת לקנות את גולן טלקום בסכום של 500-600 מיליון שקל. האם זה אומר שמדובר בתעשייה שלא שווה כלום כמו שמנסים למכור לנו? שכולם פושטים רגל וכולם מפסידים? האם הייתם מעוניינים לקנות במיליון שקל חברה שמתעסקת בייצור תקליטים? התשובה היא כמובן שלא – זה אומר שיש כאן שווי מהותי, שגולן טלקום יצרו ערך אמיתי, וששווה לסלקום להשקיע כסף רב כדי לקנות אותה.  אני רק שואל – מי ישלם את אותם 500 מיליון שקל.

החדשות האחרונות גורסות שסלקום מתכוונת לקנות את גולן טלקום בסכום של 500-600 מיליון שקל. האם זה אומר שמדובר בתעשייה שלא שווה כלום כמו שמנסים למכור לנו? שכולם פושטים רגל וכולם מפסידים?

רוב הסיכויים שברגע שהעסקה תיחתם המחירים יתחילו לעלות, לכאורה עבור התקנת דור 5 המיותר למדי, אך בפועל כדי להחזיר הלוואות שנלקחו במטרה למזג את החברות המפסידות.

אמנם בעולם העסקי אין שום מקום לנקמה ואפילו לא לרגשות שמחה לאיד. אבל אני חייב לציין שאם וכאשר אחת משלוש החברות הישנות והדינוזאוריות שתבעו כל כך הרבה ישראלים בהוצאה לפועל, יפשטו רגל, יעלה על פני שמץ של חיוך. 

ובקשר לעובדים – אל תדאגו. אין אבטלה ואתם תמצאו במהירות עבודה אחרת. אנא השאירו את השמש בשמיים ואל תתנו לעננים עם ארשת צדקנית לכסות אותה.

יהודה אריה מודעי הוא סמנכ"ל כספים בחברה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,025 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,259 מילים

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים
אמיר בן-דוד

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.