ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת עיתונאים, 9 בדצמבר 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
עוד קודם לעדותו היום בבית המשפט, נתניהו ערך חזרה גנרלית בדמות מסיבת עיתונאים שהפכה – כמעט כצפוי – למופע ששילב בווירטואוזיות יהירות והיבריס של בריון עם רחמים עצמיים של קורבן.
בשלב ההיבריס ראש הממשלה ייחס לעצמו את "שינוי פני המזרח התיכון" וזקף לזכותו את כל ההישגים הרבים של צה"ל ומערכת הביטחון
בשלב ההיבריס ראש הממשלה ייחס לעצמו את "שינוי פני המזרח התיכון" וזקף לזכותו את כל ההישגים הרבים של צה"ל ומערכת הביטחון, שאותם לדבריו השיגה מדינת ישראל רק בזכות העובדה שהוא עמד לבדו כצוק איתן מול כל יריביו מבית ומול כל מבקריו מבחוץ.
על הדרך, נתניהו דילג בחוסר אלגנטיות אופייני על אחריותו לטבח השבעה באוקטובר והכריז שהוא לא מתכוון להקים ועדת חקירה ממלכתית כי הדבר אינו מקובל על חלק מהעם (טיעון חלש בכל מקרה, וטיעון חלש במיוחד כאשר כל הסקרים מראים בעקביות שיש רוב עצום בציבור הדורש הקמת ועדת חקירה ממלכתית).
בשלב הרחמים העצמיים וההתמסכנות, ראש הממשלה האשים את מערכת המשפט ב"שיטה של מסע ציד אכזרי" ואז פנה לתקוף את העיתונאים מולו, במופע שהזכיר לרבים את מופע הבלהות של הנשיא לשעבר משה קצב במרץ 2009.
נתניהו התנפל – אין מילה אחרת – על כתב תאגיד השידור הציבורי מיכאל שמש ועל כתבת חדשות 12 יולן כהן, במופע שהיה ברור שתוכנן מראש (נתניהו נעזר מדי פעם בכרטיסיות שלפניו כדי שחלילה לא ישכח דבר).
"שוב הוכיח נתניהו עד כמה הוא רגיש לכל מילה שנכתבת ומשודרת", כותב הבוקר אבנר הופשטיין בזמן ישראל, "עד כמה הוא מקפיד לעקוב באובססיביות חסרת תקדים אחרי כל ביקורת, ועד כמה הוא לוקח את העיתונות ללב, לריאות ולכבד.
"אמש היה הערב שלו, על חרון אפו, עם כל השטיקים על ספידים: הניצחון המוחלט כבר כאן, הברית האיראנית מתפרקת, הנשיא הנבחר דונלד טראמפ טורף את הקלפים… לאילו גבהים ינסוק מכאן בפעם הבאה שיצטרך לכנס מסיבת עיתונאים? לאילו תחתיות יצנח? קשה לחשוב, מפחיד לדמיין".
מה שלא מפסיק להדהים בהקשר הזה הוא המקום המרכזי שתופס העיסוק האובססיבי בנתניהו (ובבני ביתו, ובהרגלי העישון, השתייה והאכילה שלו, ובחרדותיו, ובאופן שבו הוא משתקף בתקשורת וכן הלאה) על סדר היום של ישראל, גם בימים הרי גורל כאלה שבהם אנו מסתחררים בתוך דרמה היסטורית בסדר גודל שלפעמים קשה לתפוס.
אוהדיו הרבים של ראש הממשלה יטענו מן הסתם שזו האובססיה של כת "רק לא ביבי" – בפרקליטות, במערכת המשפט, במשטרה, בתקשורת, באותו "דיפ סטייט" מפורסם שנתניהו רמז לו אתמול כשדיבר על "השיטה". הדיפ סטייט שיעשה הכול כדי "להפיל ראש ממשלה מכהן מהימין".
האמת היא שכל ראשי הממשלה הקודמים של ישראל ביחד לא העסיקו את המדינה כמו נתניהו, ורבים מהם היו אנשי ימין מובהקים
אבל האמת היא שכל ראשי הממשלה הקודמים של ישראל ביחד לא העסיקו את המדינה כמו בנימין נתניהו, ורבים מהם היו אנשי ימין מובהקים. נתניהו מטיל על ישראל צל כבד, והצל הזה ממשיך ללוות אותנו גם לנוכח האירועים הדרמטיים מאוד שמתרחשים כאן ובמזרח התיכון סביבנו.