אם עקבתם אחרי אתרי ומהדורות החדשות בישראל בסוף השבוע החולף והבוקר, יכול להיות שפספסתם את הידיעות על הפשיטה הגדולה שערכו חיילי צה"ל על מתחם בית החולים כמאל עדואן בשכונת ג'באליה בצפון רצועת עזה.
הן נדחקו לשולי סדר היום בישראל, ואוזכרו רק בקצרה תחת הכותרת "240 מחבלים נעצרו בפשיטה על בית חולים בג'באליה".
בית החולים כמאל עדואן בצפון רצועת עזה, אוקטובר 2024 (צילום: AFP)
על פי הידיעות שפורסמו בישראל, בית החולים שימש כמפקדת טרור ומאות מחבלים – בהם עשרות שהשתתפו בעצמם בטבח של השבעה באוקטובר – הסתתרו בו כשהם מחופשים לחולים ולאנשי צוות. הפשיטה על המקום הייתה ממוקדת, וגובתה במידע מודיעיני רב שסיפקו אנשי אמ"ן ושב"כ.
מצה"ל נמסר:
"בתחילת הפעילות, כוחות צוות הקרב של חטיבה 401 כיתרו את בית החולים, עצרו מחבלים שהסתתרו במרחב וחיסלו מחבלים נוספים. כוחות שייטת 13 פעלו באופן ממוקד בתוך בית החולים, איתרו והחרימו אמצעי לחימה במרחב ובהם רימונים, אקדחים, תחמושת וציוד צבאי נוסף".
בין העצורים שהועברו לחקירה: מנהל בית החולים, שחשוד כפעיל בחמאס. מחבלי חמאס החשודים בהפעלת נ"ט ואמצעי הנדסה, וכ-15 מחבלים שלקחו חלק בטבח השבעה באוקטובר.
בעולם, לעומת זאת, זה נראה אחרת לגמרי. "ישראל פינתה בכוח בית חולים בעזה ועצרה את הצוות הרפואי", קובעת הכותרת בבי-בי-סי הבוקר. על פי הדיווח, ישראל עצרה את מנהל בית החולים, ד"ר חוסאם אבו סאייפה, ומאשימה אותו שהוא פעיל חמאס "בלי לספק לכך כל ראיות".
כ-50 פלסטינים נהרגו בפשיטה של חיילי צה"ל על בית החולים ביום שישי. "כולל אנשי צוות רפואי", מזכירים בבי-בי-סי.
כ-50 פלסטינים נהרגו בפשיטה של חיילי צה"ל על בית החולים ביום שישי. "כולל אנשי צוות רפואי", מזכירים בבי-בי-סי
וזה לא רק אצל הבריטים, שכבר מקוטלגים אצלנו מזמן כאנטישמים. הכותרות בכל אתרי החדשות המובילים בעולם בשבת הזכירה שבית החולים כמאל עדואן הוא "המתקן הרפואי האחרון שעוד מתפקד בצפון רצועת עזה".
הפער בין הידיעות שמתפרסמות על האירוע בישראל לבין הידיעות והתמונות שמתפרסמות בעולם הוא הפער בין הדימוי העצמי שלנו לבין הדימוי שלנו בחוץ.
לא מיותר להזכיר שכבר היינו בסרט הזה, ממש לא מזמן. רק בסוף אוקטובר פשטו כוחות צה"ל על אותו בית חולים. גם אז פירקו חיילינו את מפקדת חמאס שפעלה שם ועצרו מחבלים ("כולל מחבלים שהשתתפו בטבח השבעה באוקטובר", דיווחו הכותרות).
גם אז נאספו כלי נשק ואמצעי לחימה. סרטונים מהפשיטה ההיא שודרו בכלי התקשורת. גם אז גינו את הפעולה בעולם. עברו מאז בדיוק חודשיים, והנה אנחנו שוב כאן.