קצב האירועים המסחרר במזרח התיכון לא משאיר מקום לנשום.
עוד בטרם התחלנו לחשוב על פתרון סביר למצב החדש (והמזעזע) ברצועת עזה, כשמאה חטופים ישראלים עדיין שם, עם הפסקת אש טרייה בלבנון שגם היא ספגה מכות איומות, כשאיראן עדיין לא חזרה בה מההתחייבות לנקום בנו על המכה הקודמת שבה נקמנו בה על המכה שלפני – וכבר אנחנו מוצפים בדיווחים נרגשים של הכתבים הצבאיים שנכנסים עם כוחות צה"ל לסוריה.
חיילי יחידת אגוז בסוריה, דצמבר 2024 (צילום: דובר צה"ל)
החרמון הסורי בידינו. קוניטרה בידינו. אביגדור קהלני הנרגש אמר הבוקר ל"ידיעות אחרונות":
"גדוד 77 נמצא שם וזה מרגש מאוד. אני בקשר איתם כל הזמן. אנחנו ברגע היסטורי. אין צבא סורי. שחטו אותו. לא יכולנו לדמיין את זה בשום תרחיש. זה עושה טוב לראות את ההישגים הגדולים של הדור הזה".
הקולות מ-1973, התמונות מ-2024.
הנה ניר דבורי מחדשות 12 מתרגש שהוא "30 קילומטר מדמשק" ומסביר שישראל תצטרך להיות פה "עד שסוריה תתייצב". הנה גם אור הלר בערוץ 13 חובש קסדת גיבורים, עם כוחות הצנחנים בעומק סוריה.
גם יואב זיתון, הכתב הצבאי של "ידיעות אחרונות" שם, והוא מסביר שצה"ל הפעיל "תוכנית מגירה" שקיימת בכל אוגדה מרחבית כבר שנים, ושגם יושמה במלחמות ובמבצעי עבר: לזנק ראשונים במצב חירום מלחמתי לעמדות מפתח בשטח האויב שסמוך לגבול, כדי לסכל ולהרחיק מראש כל איום על התושבים.
המצב בסוריה כל כך מסובך כרגע, שגם אחרי הפעם העשירית שתקראו את כל ההסברים על כל הארגונים השונים ששולטים בכל המובלעות השונות ומקיימים קשרים כאלו ואחרים עם פטרונים אזוריים כאלה ואחרים, עדיין המצב יישאר לוט בערפל. בדיוק כפי שהיה רגע לפני בכל ארגוני הביון הגדולים בעולם, ששוב הופתעו לנוכח הקריסה המהירה של משטר אסד.
טורקיה מבססת לעצמה אוטונומיה של נאמנים בצפון מזרח המדינה, וישראל מתחילה לבסס אוטונומיה כזו בדרום מערב המדינה
אז עכשיו טורקיה מבססת לעצמה אוטונומיה של נאמנים בצפון מזרח המדינה, וישראל מתחילה לבסס אוטונומיה כזו בדרום מערב המדינה (חיילי צה"ל שמתראיינים לכתבים הצבאיים שנכנסו לסוריה מספרים שהתושבים המקומיים קיבלו את פניהם בשמחה).
טורקיה כבר מאשימה את ישראל בהפעלת "מנטליות של כיבוש". ברשתות החברתיות שעויינות את ישראל כבר דנים בכובד ראש בתוכנית הזדונית של בניית "ישראל הגדולה". ושר החוץ גדעון סער מתדרך כתבים זרים ומעדכן בטוויטר:
"הדגשתי חשיבות ההגנה על מיעוטים בסוריה. ההתקפות על הכורדים כמו שראינו אתמול במנביג', חייבות להיעצר! אנחנו מדברים על כך עם חברינו בממשל האמריקני ובמדינות נוספות".
אמיר בר-שלום, הפרשן לענייני ביטחון של זמן ישראל, כותב הבוקר שבארצות הברית עוקבים בדריכות אחרי ההתפתחויות, ומחר אמור לנחות באנקרה שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן כדי לדון עם מקבילו הקאן פידאן על המצב בסוריה.
"הצבא הכורדי, SDF, שפועל כיום בסוריה כחלק מהקואליציה הבינלאומית למיגור המדינה האסלאמית, הוא בן חסות של ארצות הברית", מזכיר בר-שלום, "בשלב הזה, כאשר עתידה של סוריה עדיין לוט בערפל, ארצות הברית מעדיפה ללכת על המוסכם ולא על השנוי במחלוקת".