JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שי גליק | זמן ישראל
אישיות
שי גליק
אישיות
שי גליק

ארבע מילים הספיקו כדי שהנשיא יתנער מפורום האקלים

המילים "עזה" ו"רעב" בכותרת של הרצאה אחת מתוך ובינר שקיים פורום האקלים בבית הנשיא, הספיקו כדי לחולל מהומה, שבשיאה התנער הרצוג מהפורום שהוא עצמו ייסד והשרה סילמן אסרה על סמנכ"ל משרדה לשאת את הרצאת הפתיחה ● גל המקארתיזם שמטביע את ישראל מחלחל גם לסביבה

לכתבה המלאה עוד 1,337 מילים ו-3 תגובות

הספמה לא חוקית, הטעיה והתחמקות מאחריות

מעקב זמן ישראל שי גליק, המלשן של הימין, נוהג לרדוף פעילי שמאל ואנשי תרבות באובססיביות, לרוב בטענות סרק ● בהליך משפטי נחשף כי העמותה שבראשה הוא עומד מעורבת בהספמה בלתי חוקית של אזרחים, מציגה עצמה באופן מטעה כשהיא אוספת כספים, משחקת עם בעלי התפקידים שלה על פי נוחיותה – ומאשימה אחרים כשפונים אליה ● גליק: "עמותת בצלמו פועלת כחוק, מדובר בניסיון הכפשה"

לכתבה המלאה עוד 1,228 מילים

משרד החינוך מפלה בין דם לדם. גם של יהודים

החלטת ועדת המכרזים של משרד החינוך לפסול את פורום המשפחות השכולות מלקיים שיח בבתי ספר, מריחה מניסיון גס להתחנף לבון טון של השלטון ● בדרך, חברי הוועדה משתמשים במניפולציות והטעיות כדי לנסות ולתפור שיקולים מקצועיים כביכול להחלטה שכולה זועקת מניסיון השתקה בוטה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,218 מילים

ללא גילוי נאות, גם נשות ראשי "בצלמו" מושכות משכורת מהעמותה

חשיפה בנות משפחתם של ראשי "בצלמו" – הארגון בראשות שי גליק, אשר עוסק ברדיפה של שמאלנים ואנשי תרבות – נהנות ממשכורות בעמותת "מוסרי", מאחוריה מסתתרת "בצלמו" ●  קשר זה מוסתר בדוחות לרשם העמותות ● רשם העמותות יפתח בבדיקה מחודשת של "אישור הניהול התקין" שניתן לעמותת מוסרי בעקבות תחקיר זמן ישראל

לכתבה המלאה עוד 961 מילים ו-3 תגובות

רשות המיסים בודקת את התרומות שנאספו עבור מימון משפט נתניהו

פרסום ראשון עמותת "מוסרי", שבמסגרתה פועל ארגון "בצלמו" של שי גליק, אוספת תרומות של מיליוני שקלים עבור מימון משפטו של ראש הממשלה – ומעניקה לתורמים פטור ממס ● זאת, בניגוד לכללי רשות המיסים האוסרים מתן פטור על פעילות פוליטית או מפלגתית ● רשות המיסים אישרה לזמן ישראל כי נבדקות תלונות נגד העמותה

לכתבה המלאה עוד 919 מילים

המלשין של הימין

תחקיר שי (שמאי) גליק מרים דגלים של חופש ביטוי וזכויות אדם, אך בפועל הוא רודף באובססיביות אחר יוצרים, ארגונים ואזרחים ומרבה להגיש תביעות השתקה ● הוא מציג את עצמו כמנכ"ל "בצלמו", ארגון המסתתר מאחורי עמותת "מוסרי" - האוספת כספים עבור מאחזים לא-חוקיים וגם עבור נתניהו ● מעמדו ומשכורתו של גליק כלל אינם מדווחים במסמכי העמותה ● יו"ר "בצלמו": "אנו פועלים על פי כל דין" ● גליק: "אני עוסק במלחמה על התודעה"

לכתבה המלאה עוד 6,341 מילים ו-4 תגובות

"הבטיחו להגלות אותי מהמדינה. איימו עליי"

תחקיר השיסוי וההסתה שנחשפו בזמן ישראל נגד הנהלת ביה"ס חוף השרון וצוות המורים הם לא המקרה היחיד ● בשנה האחרונה מנהל רן כרמי בוזגלו קמפיין על גבם של תלמידים בבתיה"ס ברחבי הארץ, שמעיזים להזמין את פורום המשפחות השכולות לשיח של סובלנות ● בתפריט: הפחדה, שקרים, והסתה נגד ההנהלה ● מורה מירושלים מספר: "הוא הפציץ את הפיד שלי בהשמצות ובאיומים"

לכתבה המלאה עוד 2,799 מילים ו-3 תגובות

שיעור בהסתה

חשיפה מדי שנה מקיים בית ספר חוף השרון מפגשים עם פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני, ומדי שנה האירוע מושך מחאות ● אולם השנה, המאבק נגד קיום האירוע חצה כל גבול ● פעילי ימין פתחו קבוצת ווטסאפ עבור התלמידים, ובלא ידיעת ההורים או צוות ההוראה שיסו בה את בני הנוער בעוצמה במשך כשבועיים ● התלמידים, רובם ככולם קטינים, נענו לקריאות בהתלהבות ● התוצאה: ביום האירוע הפכה המחאה לאלימה וגרמה לבהלה בקרב מורים ותלמידים ● ככה ייראה המאבק על מערכת החינוך בשנים הקרובות

לכתבה המלאה עוד 3,233 מילים ו-6 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

זה ייגמר בדם

אחרי שהכניעו, רידדו או חדרו לחלקים גדולים מהתקשורת, לנתניהו ושותפיו יש אויב חדש: הציבור ● לא בכדי נשמעים לאחרונה איומים ודברי הסתה נגד "האנרכיסטים" שקוראים לצאת לרחובות במחאה נגד הפגיעה המתוכננת בזכויות אדם, במערכת החינוך ובעצמאות הצבא והמשטרה ● באקלים הנוכחי, התרחיש לפיו במחאה הבאה יירו במפגינים בנשק חם כבר אינו כה דמיוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,338 מילים

בלעדי אוהד נהרין מגיב: קחו את פרס ישראל

בתגובה לסערה שחולל הבוקר, אומר הכוריאוגרף לזמן ישראל: ״אם שלילת פרס ישראל שלי תקדם את סיום הכיבוש, אני אשמח לוותר עליו ועל עוד הרבה דברים״ ● דבריו, כי הוא ״מזדהה עם האג׳נדה של ה-BDS״, עוררו זעם וקריאה לשרי החינוך והתרבות לשלול מנהרין את הפרס ● מירי רגב בתגובה: ״תמיכה ב-BDS הוא קו אדום שאוהד נהרין חצה״

"אם שלילת פרס ישראל שלי תקדם את סיום הכיבוש, אני אשמח לוותר עליו ועל עוד הרבה דברים", כך אומר הכוריאוגרף אוהד נהרין ל"זמן ישראל". זאת, בעקבות קריאות לשלול ממנו את הפרס שקיבל ב-2005, לאור אמירותיו כי הוא "מזדהה עם האג'נדה של ה-BDS נגד הכיבוש".

הכוריאוגרף אוהד נהרין (צילום: הדס פרוש/פלאש90)
הכוריאוגרף אוהד נהרין (צילום: הדס פרוש/פלאש90)

בראיון הבוקר בתוכניתו של רזי ברקאי בגלי צה"ל אמר נהרין: "הישראליות לפעמים עושה לי בעיות. נתקלתי ב-BDS אבל זו לא הבעיה האמיתית, אני מזדהה עם האג'נדה של ה-BDS נגד הכיבוש, אבל זה שהם לא עוזרים (לסיום) הכיבוש זו הבעיה, וזה חבל ועצוב. לכן הפעולה שלהם היא קצת עקרה".

נהרין התראיין לקראת אירוע גאגא שייערך הערב בהאנגר 11 בנמל תל אביב, ושהכנסותיו ייתרמו לאגודה לזכויות האזרח. "אני עושה את הערב הזה היום למען האגודה לזכויות האזרח, כי הם עוזרים לכל הקשת של האנשים בארץ, גם לאלה שה-BDS חפץ ביקרם", אמר.

בתגובה לדברים אלה קרא נציג ארגון הימין "בצלמו", שי גליק, לשלול מנהרין את פרס ישראל, ופנה בעניין לשר החינוך נפתלי בנט, לשרת התרבות והספורט מירי רגב, ואל השר לביטחון פנים ולעניינים אסטרטגיים, המופקד על יישום חוק החרם, גלעד ארדן.

"הניסיונות של ה-BDS לגייס כוחות ישראלים למען מאבקם בדלגיטימציה של מדינת ישראל, ידוע. אוהד נהרין נפל בפח שלהם כפרי בשל"

"אמירתו של אוהד נהרין מקוממת, אומללה, אינה יכולה להתקבל בשום הבנה, וראויה לגינוי חריף מצד כל שוחרי התרבות שמבקשים לא לערב תרבות ופוליטיקה", הגיבה רגב.

"הניסיונות של ה-BDS לגייס כוחות ישראלים למען מאבקם בדלגיטימציה של מדינת ישראל, ידוע. אוהד נהרין נפל בפח שלהם כפרי בשל. אמירתו האומללה נותנת רוח גבית לכוחות הפועלים נגד מדינת ישראל, וזו הוכחה נוספת מדוע המדיניות אותה הובלתי, למנוע מגופים אמנותית נתמכים, החותרים נגד הלגיטימיות של המדינה ופוגעים בסמליה, לקבל סיוע כספי מהמדינה.

מירי רגב (צילום: Tomer Neuberg/Flash90)
מירי רגב (צילום: Tomer Neuberg/Flash90)

"חופש הביטוי והאמנות הוא נר לרגלינו. תמיכה ב-BDS הוא קו אדום שאוהד נהרין חצה. אמשיך לפעול לסיום הליך החקיקה של התיקון לחוק התרבות והאמנות, המכונה בפי התקשורת "חוק הנאמנות", ויפה שעה אחת קודם".

נהרין ידוע כמי שמתבטא ואף תומך ציבורית בעצומות אמנים שונות נגד הופעה בשטחים, ולאורך השנים נאלץ להתמודד לא מעט עם הפגנות של ה-BDS מול האולמות שבהם הופיע עם להקת בת שבע ברחבי העולם.

בראיון לזמן ישראל, הגיב נהרין לביקורת שהושמעה כנגדו היום ואמר: "דבר ראשון אני אגיד לכל אנשי ארגון הימין שיגידו תודה ענקית לאגודה לזכויות האזרח, כי היא לא מסמנת אותם כ'ימניים' או 'שמאלנים', אלא כאזרחים, והיא דואגת לכולם. לכן אני מקיים את הערב הזה, והוא הסיבה שהתראיינתי לגל"צ.

"אם להחרים את המופע שלי ישפר את המצב בשטחים או יביא לפתרון הסכסוך, אני גם אתמוך בחרם עצמי. אני לא מסתייג מדברי, הם צריכים להיות מושמעים ומצוטטים כפי שהם ואני עומד מאחורי דברי"

"והדבר השני הוא, שאם שלילת פרס ישראל שלי תקדם את סיום הכיבוש, אני אשמח לוותר עליו ועל עוד הרבה דברים.

"אם להחרים את המופע שלי ישפר את המצב בשטחים או יביא לפתרון הסכסוך, אני גם אתמוך בחרם עצמי. אני לא מסתייג מדברי, הם צריכים להיות מושמעים ומצוטטים כפי שהם ואני עומד מאחורי דברי".

עם זאת, נהרין הוסיף כי הוא "מסתייג מהאג'נדה האנטי ציונית ונגד שאיפת ה-BDS להרס מדינת ישראל".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ברור שצריך לקחת לך את פרס ישראל ...מה קורה אתה עושה לעצמך כותרות משמע אתה קיים.....תרקוד...ותשתוק... והשתיקה תהיה יפה לך ...לא ניראה שאתה מסוגל גם לרקוד וגם לחשוב ..אז תשאר במשהו אתה יכ... המשך קריאה

ברור שצריך לקחת לך את פרס ישראל …מה קורה אתה עושה לעצמך כותרות משמע אתה קיים…..תרקוד…ותשתוק… והשתיקה תהיה יפה לך …לא ניראה שאתה מסוגל גם לרקוד וגם לחשוב ..אז תשאר במשהו אתה יכול לעשות …בלי לדבר ולהביע את הדעות המסכנות שלך

עוד 471 מילים ו-3 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.