מאמר מעניין.
אין דרך אחרת אלא משא ומתן. אין דרך אחרת מלבד דיפלומטיה.
כמו כל סיפור חיים מסופר לאחור. העבר מתגלה לנו תמיד מרגע כל שהוא בהווה וכישלונות או הישגים של כל אדם מאירים באור מסוים על ימיו הראשונים. כך גם מדינה.
מתי פעם אחרונה הושטנו יד לאויב כדי להתפשר, כדי לדבר כדי לנהל משא ומתן?
האם אי פעם חשבו מנהיגנו שעדיף דיפלומטיה על פני הרס, נקמה והרג? מתי בדיוק?
רק רבין היה האיש שהלך לשנות את הגישה הקלוקלת הזו וראו מה קרה.
מאמר נוקב וכתוב היטב.
לדעתי הבריונות הנוראה עכשיו המלווה ונתמכת על ידי הממשלה לא התחילה עכשיו. וחבל שאין מציינים
א. כיצד נוצרה המדינה לא על ידי בריונות על ידי לקיחת אדמות, מחיקת כפרים שלמים, גירוש מסיבי של פלסטינים ועוד ועוד?
ב. כל קולוניאליזם הוא רע, מושחת, ולא הומאני. אין קולוניאליזם "נאור".
ג. הפיל שבחדר הם השטחים הכבודים והאדנותיות של היהודים.
מי יהיה/ תהיה זה/זו שיוכלו לשנות את ההיסטוריה, שהשד ידע.
כתבה מאוד מעניינת וכתובה לתלפיות.
לחזק את מה שכתבת כתבתי בעבר על השינויים במקצועות כפי שבאו לידי ביטוי בספרי הלימוד בין שנות החמישים לשנות השבעים: למשל בשנות השבעים כבר היו רופאות ולא רק אחיות היו בעלי בתי חרושת (לשוקולד למשל), ולא רק פועלים.
לגבי אירועי השבעה באוקטובר אין אף אחד שחסין מול "אויב קטן המפעיל למידה, חשיבה, תחכום והפתעה". כדאי להזכיר שאין א/נשים שלא ילחמו בשלשלאות האוסרות את החופש והחירות שלהם. לא במקרה סיפור יציאת מצרים (שלא היה ולא נברא), נועד למטרה זו.
עם עבדים הרוצה חירות.
עד שלא נבין את שורש הבעיה שלנו נמשיך לחיות במלחמה.
הבינה המלאכותית -מעשה האדם- לא תשנה את רוח האדם השואפת תמיד לחופש ולחירות.
רעיון מצוין המעלה את הדילמה שהיהודים לא מוכנים לקבל: שוויון מלא בין כל אזרחי המדינה. למה שלערבים לא יהיה קיבוץ?זו דרך חיים שגם היהודים לא נולדו איתו. למדו לחלוק ולקוות לחברה טובה יותר.
תודה על סיפור המחזה המעניין.
מנהיגים יודעים שהם נועדו לסחוף ולהוביל אחריהם את העם. לא להיגרר אחרי מה שהעם(הימני) חושב אלא להציב אלטרנטיבה.
זו מטרתה של אופוזיציה במדינה דמוקרטית.
אבל כמו שכתבת " העובדה שאיש לא שקל לתמוך בהצעה של צרפת ואנגליה" מוכיחה שיצור שנקרא "מנהיג" לא קיים אצלנו. הנהגה עם חשיבה שפורצת דרך, חשיבה המדברת על משא ומתן על דיפלומטיה על פשרה – ולא רק מלחמה- לא קיימים לא אצל לפיד ולא אצל יאיר גולן.
חבל!
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם



