JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן של Eran Shriki | זמן ישראל
Eran Shriki
הזמן של
Eran Shriki
הזמן של
Eran Shriki
השאלה היותר מעניינת היא איך אנשים כמו שיף ורולניק דואגים לצד של האויב יותר מאשר לעם שלהם? התשובה פשוטה מאוד : כל קשר בינם לבין היהדות הוא מקרי בהחלט
מה עם פערי ההשכלה בין המרכז לפריפריה לדעתי הם הרבה יותר גדולים הערבים מקבלים אפליה מתקנת בכניסה לאוניברסיטאות מכיתה י הם כבר מתחילים ללמוד לפסיכומטרי במסגרת ביה"ס בנוסף בגלל הנורמה החב... המשך קריאה

מה עם פערי ההשכלה בין המרכז לפריפריה לדעתי הם הרבה יותר גדולים
הערבים מקבלים אפליה מתקנת בכניסה לאוניברסיטאות
מכיתה י הם כבר מתחילים ללמוד לפסיכומטרי במסגרת ביה"ס
בנוסף בגלל הנורמה החברתית במגזר מי שלא מצליח ללמוד בארץ עובר ללמוד בירדן בשטחים או באירופה
בקיצור אחוז הרופאים/מהנדסים/אקדמאים בחברה הערבית גבוה יותר מזון של החברה היהודית ובפער עצום עדות המזרח בחברה היהודית

כל הזמן // יום רביעי, 24 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
נמשך המשא ומתן בין ארה"ב ואיראן

גולדקנופף בדרכו לבית ליד: "נמשיך במחאות עד להפסקה מוחלטת של המעצרים"

באופוזיציה גינו את מחאת החרדים: "מורשת נתניהו"; עומסי תנועה בכביש 1 וכביש 6 ● טראמפ: איראן הודיעה שאין אגרות מעבר בהורמוז; אם זה מידע שגוי - המו"מ יופסק מיד ● צבא ארה"ב חיסל מנהיג של דאעש בתקיפה אווירית בסוריה ● קליבאף: מזכר ההבנות הוא “הכרזה על תבוסת אמריקה” ● לאחר כמעט שנה וחצי: הסתיימה עדות נתניהו במשפטו

ראש הממשלה בנימין נתניהו נאם בוועידת השלטון המקומי וטען כי לא ביקש מנשיא ארה"ב דונלד טראמפ "רשות" לפני התקיפה באיראן, אלא רק "הודיע" לו:

"יש רגעים שצריך לדעת להגיד גם לנשיא ארצות הברית, על מה אנחנו עומדים. כשבאתי לנשיא טראמפ לפני 'עם כלביא' – אני לא ביקשתי רשות, אני פשוט הודעתי על התוכנית שלנו. לשמחתי הוא גם הצטרף לקראת הסוף בפעולה מאוד חשובה", אמר, לפי דיווחים שציטטו קטעים מדבריו. 

הוא חזר וטען כי "אם לא היינו פועלים ב'עם כלביא' ו'בשאגת הארי', לאיראן כבר היו פצצות אטום להשמדתנו. את זה הרחקנו, הרחקנו את האיום המיידי של אלפי טילים בליסטיים". עוד דווח כי נתניהו חזר על כך ש"כל עוד אני ראש ממשלה אנחנו שומרים על רצועת הביטחון בדרום לבנון". 

צה"ל חיסל מוקדם יותר השבוע את אכרם מחמד מחמוד אבו מאצ'י, מחבל בזרוע הצבאית של חמאס, שפשט לשטח מדינת ישראל בטבח ה-7 באוקטובר.

בהודעה נמסר כי בתקופה האחרונה, המחבל ניסה לפעול לשיקום חמאס ולקידום מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל.

אכרם מחמד מחמוד אבו מאצ'י, מחבל בזרוע הצבאית של חמאס, שפשט לשטח מדינת ישראל בטבח ה-7 באוקטובר, חוסל ביוני 2026 (צילום: דובר צה"ל)
אכרם מחמד מחמוד אבו מאצ'י, מחבל בזרוע הצבאית של חמאס, שפשט לשטח מדינת ישראל בטבח ה-7 באוקטובר, חוסל ביוני 2026 (צילום: דובר צה"ל)

ראשי האופוזיציה גינו את ההפגנה החרדית ההמונית נגד הגיוס, שגרמה לעומסי תנועה בכבישים ראשיים, ותקפו את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת ההשתמטות מגיוס. 

בשיחה עם רשת ב', ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט התלונן כי הוא תקוע בפקק כבר שעתיים וחצי "הכול בגלל שקבוצה של משתמטים פריבילגים… החליטה להשבית את המדינה".

אם ינצח בבחירות הקרובות, "הכול ישתנה", וחרדים שמשתמטים מגיוס ואינם משתתפים בשוק העבודה יאבדו את קצבאות הממשלה שלהם, הבטיח בנט.

בפוסט בטוויטר, יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד טען כי המחאה מתבצעת על ידי "השותפים של נתניהו". "במקום להגיד להם שמי שלא מתגייס לא יקבל שקל אחד מהמדינה, בזמן שחיילים נהרגים כל יום בלבנון, הוא נותן להם עוד ועוד מהכסף של הציבור העובד והמשרת כדי שלא יתגייסו לצה"ל", התלונן לפיד.

יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן כתב כי המפלגות החרדיות ש"ס ויהדות התורה "מחזיקות את הציבור החרדי כבן ערובה" ופועלות רק "בשביל כוח, כבוד וכסף", בזמן ש"את החשבון משלמים שוב אלה שמשרתים, עובדים ומשלמים מיסים".

יו"ר ישר גדי איזנקוט כינה את המחאה "מורשת נתניהו" והתחייב כי "הממשלה הבאה תפעל לפי האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל, ולא לפי האינטרסים של דרעי, גפני וגולדקנופף".

ב"גרדיאן" הבריטי דווח כי עשרות בכירים ישראלים מתחומי הביטחון, הפוליטיקה והתרבות מאיימים לנקוט בצעדים משפטיים נגד הטרור היהודי, כך לפי מכתב שהודלף לראש הממשלה ולצבא שדורש פעולה לעצירת האלימות נגד פלסטינים בגדה.

לפי הדיווח, שני ראשי ממשלה לשעבר, ראשים לשעבר של כל שירותי הביטחון הישראליים, שופטים לשעבר, חתן פרס נובל והסופר החי הנערץ ביותר במדינה היו בין החותמים על "אזהרה אחרונה" בנוגע לאלימות נגד פלסטינים.

הם דרשו פעולה מיידית כדי "לעקור מן השורש את הטרור היהודי", ופירטו שנים של התקפות, כולל רצח, תקיפה מינית, גניבה, הצתה וחילול המתים, בידי מבצעים אזרחיים וצבאיים שפעלו ב"חסינות כמעט מוחלטת מעונש".

לדבריהם, האלימות הקיצונית נגד פלסטינים מפרה את החוק הישראלי והבינלאומי, מסכנת את ביטחון ישראל, מבודדת את המדינה בזירה הבינלאומית ומזינה אנטישמיות ברחבי העולם.

"המכתב הזה הוא קריאת השכמה ואזהרה אחרונה: אנחנו דורשים מכם לנקוט את כל הצעדים הנדרשים כדי לעקור מיד מן השורש את הטרור היהודי שנפוץ ביהודה ושומרון בשנים האחרונות", נאמר במכתב.

אם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושרי הביטחון וביטחון הפנים ומפקדי הביטחון שלו לא יגנו את האלימות ויעצרו אותה, החותמים אומרים כי יעתרו לבג"ץ כדי לכפות עליהם לעשות זאת.

חיילים ומתנחלים מתאספים בכפר איד'נא, מצפון לעיר חברון שבגדה המערבית, במהלך עונת מסיק הזיתים, ב-12 באוקטובר 2025 (צילום: HAZEM BADER / AFP)
חיילים ומתנחלים מתאספים בכפר איד'נא, מצפון לעיר חברון שבגדה המערבית, במהלך עונת מסיק הזיתים, ב-12 באוקטובר 2025 (צילום: HAZEM BADER / AFP)

המכתב, שלא פורסם לציבור, נשלח ללשכת ראש הממשלה, למשרדי הביטחון והביטחון הלאומי, לצבא, למשטרה ולשירותי המודיעין. עותק שלו הגיע לידי הגרדיאן. החותמים כוללים מפקדים שהובילו כוחות בשטחים, ופוליטיקאים שהובילו הרחבת התנחלויות.

המכתב מאשים את נתניהו ואת שותפיו מהימין הקיצוני בכך שהם מאפשרים התקפות על פלסטינים כדי לקדם אג'נדה קיצונית של טיהור אתני וסיפוח.

"זה אינו רק כישלון צבאי ומשטרתי, אלא יישום של מדיניות גלויה של ממשלת ישראל ושל ראש הממשלה שלה בכלל, ושל השרים הרלוונטיים בפרט", נאמר במכתב.

"[הם] מורים לצבא, למשטרה ולשב"כ לאפשר את הטרור של פושעים יהודים, משום שהתופעה המחרידה הזאת משרתת היטב את האידיאולוגיה של הממשלה הנוכחית לבצע 'טיהור אתני' בשטחי יהודה ושומרון כדי לאפשר את סיפוחם העתידי".

המכתב גם ערך הקבלות להתקפות היסטוריות על קהילות יהודיות באירופה. "פשעי הטרור היהודי בשטחים מזכירים פשעים ופוגרומים דומים שבוצעו נגד עמנו בידי עמים אחרים במזרח אירופה במאות ה-19 וה-20".

צה"ל היה שותף למסע הטרור הזה, באמצעות אי התערבות והשתתפות פעילה באלימות, נאמר במכתב. "לצה"ל יש מדיניות ברורה של התעלמות מפשעי הטרור היהודי, ובתקריות רבות חיילים מיחידות ההגנה האזוריות ומכיתות הכוננות מעורבים בעצמם בפשעי הטרור היהודי", נאמר במכתב.

ההתקפות מסכנות את ביטחון ישראל משום שהן עלולות לעודד התקפות נקם פלסטיניות או אפילו התקוממות, או אינתיפאדה, נגד הכיבוש הישראלי, הזהיר המכתב.

רבים מהחותמים גינו בעבר את האלימות בגדה המערבית בהצהרות פומביות. עם זאת, המכתב הזה, שנוסח ונשלח על ידי עורך הדין שמואל ברקוביץ, איחד קבוצה רחבה יותר, קישר את האלימות לחיילים וכן למתנחלים, ולראשונה איים בצעדים משפטיים.

חיילי צה"ל מתעמתים עם פלסטינים בחרבת חומזה, מערבית לחברון, 9 ביוני 2026 (צילום: Wisam Hashlamoun/Flash90)
חיילי צה"ל מתעמתים עם פלסטינים בחרבת חומזה, מערבית לחברון, 9 ביוני 2026 (צילום: Wisam Hashlamoun/Flash90)

החותמים כוללים שני ראשי ממשלה לשעבר, אהוד אולמרט ואהוד ברק, ארבעה שרים לשעבר שתיקיהם כללו ביטחון ומשפטים, ויותר מ-30 מפקדי ביטחון לשעבר, בהם שני רמטכ"לים וראשי המוסד, השב"כ והמשטרה.

דמויות בולטות מחוץ לפוליטיקה ולמגזר הביטחוני כוללות את הסופר דוד גרוסמן, חתן פרס נובל לכימיה דיוויד קורנברג, זוכה אוסקר ו-10 חתני פרס ישראל.

חותמים מהמערכת המשפטית כוללים יועץ משפטי לממשלה לשעבר, שופטים ויועצים משפטיים בכירים לממשלה. מהאקדמיה, החותמים כוללים את המנכ"ל לשעבר של אוניברסיטת תל אביב ומומחה לטרור בינלאומי. ישנם גם רבנים ושגרירים לשעבר.

במכתב הודגש כי גינויים של האלימות אינם אמינים בלי פעולה. "כיצד ייתכן שלא הצלחתם לעקור מן השורש את הטרור היהודי, בהתחשב בכך שזהות מנהיגיהם ומקומות מגוריהם ידועים לכם היטב, ומספרם מוערך בכמה מאות [בני אדם]?" נאמר בחלק אחד שהופנה ישירות לאלוף אבי בלוט, מפקד פיקוד מרכז.

המכתב הזהיר מפני תמיכה ממשלתית כספית, פוליטית ומשפטית באלימות ומפני תרבות של חסינות מעונש, כאשר המשטרה והצבא טוענים כל אחד כי לאחר יש סמכות שיפוט להעמיד לדין את התוקפים.

המכתב כוון ישירות לנתניהו, וציין כי טענתו בשנה שעברה שאלימות מתנחלים היא מעשה של כמה עשרות נערים הייתה "חסרת בסיס במציאות".

היו שאלות גם לבכירים אחרים, בהם השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, שר הביטחון, ישראל כ"ץ, הרמטכ"ל, אייל זמיר, ראש שב"כ, דוד זיני, ומפכ"ל המשטרה, דניאל לוי.

לשכת ראש הממשלה, משרדי הביטחון והביטחון הלאומי, המשטרה וצה"ל התבקשו להגיב על המכתב, אך לא הגיבו.

פעילים מפגינים נגד אלימות  מתנחלים בגדה המערבית, סמוך לחאן אל-אחמר ממזרח לירושלים, 12 ביוני 2026 (צילום: Jamal Awad/Flash90)
פעילים מפגינים נגד אלימות מתנחלים בגדה המערבית, סמוך לחאן אל-אחמר ממזרח לירושלים, 12 ביוני 2026 (צילום: Jamal Awad/Flash90)

הכבישים היוצאים מירושלים חסומים כעת בשל עומס התנועה הכבד משיירת החרדים היוצאת מהעיר כדי להשתתף בעצרת מחאה המונית נגד הגיוס בכלא הצבאי נווה צדק (בית ליד) בכפר יונה, לפי אתר החדשות החרדי "הפרגוד".

תושבי היישוב הבטיחו למנוע מהמפגינים להיכנס, ותיעוד מהמקום מראה אנשים מתכנסים בכניסה לשכונתם עם דגלי ישראל, בזמן שגם שוטרים מתאספים באזור, ככל הנראה לקראת אפשרות של עימותים.

תיעודים נוספים הראו כמה תקריות שבהן נהגים צעקו על המפגינים. מארגני המחאה שיתפו תמונות של חלון מנופץ במכונית של משתתף ליד אשדוד, וטענו בהודעה לעיתונות כי "אדם מוסת ואלים חסם ופגע בכלי רכב שהשתתף בשיירת מכוניות בכביש 7, ניפץ את חלון הרכב, ואף איים לפגוע בנוסעים".

"האדם ניסה לתקוף את הנהג, שמיהר להרים את החלון, מה שגרם לו להתנפץ כתוצאה מכך", טענו המארגנים, והוסיפו כי יש תיעוד של התקרית שיועבר למשטרה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 28 עדכונים

איזנקוט לא מנסה למכור חלום. זאת בדיוק הבעיה

ההופעות של המועמד המוביל במחנה המרכז–שמאל, גדי איזנקוט, בפני קהלים הן התגלמות של שפיות וענווה ● בכל רמ"ח איבריו הוא מביא לזירה משהו אחר: נטול שפשוף יח"צני מאמריקה, עם אפס פוזה וספינים ● הקהל מעריך את זה מאוד, אבל בסופו של דבר יוצא בתחושת החמצה: איפה התשוקה, האנרגיה והרצון לנצח? ● רשמים מכנס בחירות של הגיל השלישי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,150 מילים
אמיר בן-דוד

החרדים משבשים את החיים

מה שמדהים ואף מתסכל במחאת החרדים המתוכננת להיום, זה שהיא יוצאת לשבש את החיים בכל רחבי הארץ רגע אחרי שנתניהו התרפס בפני שותפיו החרדים וסגר איתם, לפי הדיווחים, את אחד הדילים המקולקלים בתולדות הדילים המקולקלים שהממשלה הזאת חתומה עליהם ● וגם: נתניהו מסיים להעיד ● האם תפקיד היועמ"ש יפוצל? ● איראן: אמריקה הובסה ● רונאלדו הצטרף לחגיגה ● ועוד...

הפגנה של חרדים ליד כפר יונה נגד מעצר עריקים, 17 ביוני 2026 (צילום: טל גן/פלאש90)
טל גן/פלאש90

מחדל לבנון 2009-2026

כשמביטים יום יום במה שצה"ל חושף בדרום לבנון, צריך להיזכר בשנים 2009 עד 2023, רובן כשבראש הממשלה עומד בנימין נתניהו. "שקט ייענה בשקט" הייתה המדיניות.

הסכם 1701 שבו סגרה ממשלת אהוד אולמרט ב-2006 את מלחמת לבנון השנייה, נגרס עד דק והופר בידי חזבאללה ולבנון – וממשלת נתניהו לא עשתה דבר.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 655 מילים

האשליה הסגולה של הנגב מחכה להפוך למציאות

עשרות מיליוני שקלים ומיליוני קוב מים נשפכים לשווא: עיריית באר שבע נאלצת להשקות את הצמחייה העירונית במי שתייה, משום שמשרד הבריאות אוסר עליה להשתמש במים מושבים ● במשרד חוששים לפגיעה בבריאות התושבים, אבל מומחים סבורים שמדובר בכסת"ח ● משרד הבריאות: "המשרד והעירייה מקיימים בימים אלה תיאום מקצועי במטרה להבטיח את ההגנה על בריאות הציבור"

לכתבה המלאה עוד 817 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

במציאות של שיטור מזניח ומתעמר - גם מח"ש לא כתובת לערבים

הכנסת אישרה בימים אלה חוק המשנה מן היסוד את מעמדה של המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש). הדיון שהתפתח סביב המהלך התמקד בעצמאות הארגון ובהשפעת הדרג הפוליטי על עבודתה.

מי שקולו כמעט לא נשמע בהקשר הזה ולא במקרה, הוא הציבור הערבי, שיש לו את האינטרס הגדול ביותר בגוף עצמאי, חזק ואמין האחראי על חקירת המשטרה.

אמנון בארי-סוליציאנו משמש מנכ"ל שותף ב"יוזמות אברהם" מזה שני עשורים. בעל מומחיות בנושאים הבאים: שיטור, אכיפה ופשיעה בחברה הערבית; ערים ואזורים מעורבים; יחסי רוב-מיעוט במקומות עבודה ומרבים משותפחים; פוליטיקה ערבית.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 625 מילים

למקרה שפיספסת

הממשלה "שומרת על הצביון היהודי של המדינה"? המקורות מראים ההיפך

בממשלה מרבים לדבר בשם היהדות, אבל בדיקה במקורות מראה: מינוי נאשמים ומורשעים בפלילים, עידוד השתמטות משירות צבאי ומעבודה והתנחלות על קרקע פרטית מנוגדים למצוות ולערכי היהדות ● הרב רונן לוביץ: "ביהדות כולם כפופים לחוק"; "בן גביר רומס ערכים יהודיים"; "גזל קרקעות - עבירה"; "בחירת נאשם לא מתיישבת עם המסורת"; "ללמוד בלי לעבוד? מוטציה של היהדות"

לכתבה המלאה עוד 2,574 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הרמז של שטיין עשוי לשבש את בליץ החקיקה של רוטמן

הערה כמעט אגבית של השופט אלכס שטיין בדיון בבג"ץ על שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים עשויה להתגלות כבעלת משמעות דרמטית גם להצעת החוק לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה ● השאלה שבמוקד: האם הכנסת רשאית לתקן חוקי יסוד כבדרך אגב, כדי להעביר סמכויות פליליות לגורמים שימונו בשליטה פוליטית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 905 מילים ו-1 תגובות

חסידות גור משתקת את המדינה והופכת את אכיפת הגיוס לבדיחה

מסע הרכבים המתוכנן להיום צפוי לחסום את כבישי ישראל ולהפגין כוח חרדי אדיר ● בכירי החסידות כבר הבינו שהבטחות נתניהו הן בלוף ומתכוננים לבחירות ● בינתיים העריקים הופכים לגיבורים מקומיים ואפילו מקבלים חסינות ממעצר ביום ההצבעה לקלפי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 847 מילים ו-3 תגובות

תגובות אחרונות

הזאב הווירטואלי מוול סטריט

בזירת מסחר וירטואלית קיבלו מודלי ה־AI המובילים 100 אלף דולר והשיגו תשואות שהותירו את מדד השוק הרחק מאחור ● אבל הדרך מניצחון בסימולציה ועד מסירת חסכונות החיים לחלון צ'אט עוד ארוכה: נזילות, טעויות, "קופסה שחורה" ופסיכולוגיה של שוק אמיתי עדיין מחייבות זהירות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד דוהר לבית המשפט

עתירה לביהמ"ש המחוזי נגד בית הכנסת היביל והפרטיזני שהוצב בבית הספר היסודי שז"ר ברחובות: קבוצת הורים דורשת להורות לעירייה ולעמותת חב"ד להסיר את הקרוואן משטח בית הספר ● ההורים מאשימים את העירייה ב"התנהלות בלתי סבירה בעליל, נגועה בשיקולים זרים ומפלה", ואת ראש העירייה מתן דיל ב"מעורבות פסולה" ובניסיונות להסתיר מידע

לכתבה המלאה עוד 1,028 מילים ו-1 תגובות

סולברג מעביר את ההכרעה על מבקר המדינה לנשיא עמית

ההחלטה להרחיב את ההרכב הדן בעתירות נגד מינוי של עו"ד ראבילו אינה מקרית ונועדה כפי הנראה לשחרר את סולברג מהובלת פסק דין נפיץ ● לאחר מתקפת ההמון על ביתו, השופט השמרן זז הצידה ומעביר את מרכז הכובד לפלג הליברלי ● מנגד יו"ר הכנסת מסרב להצבעה חוזרת רק כדי לגזור קופון פוליטי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מי מאמין לשופטים האלה, הכל נגוע בםוליטיקה, הכל למען פהגיעה בימין. אין להם שום זכות חוקית לגעת בבחירות הכנסת. הן רשות פראית ומופקרת שעושה נכל בינם לבין עצמןף9, תוך הפרת החוק. 'ופטים פורע... המשך קריאה

מי מאמין לשופטים האלה, הכל נגוע בםוליטיקה, הכל למען פהגיעה בימין. אין להם שום זכות חוקית לגעת בבחירות הכנסת. הן רשות פראית ומופקרת שעושה נכל בינם לבין עצמןף9, תוך הפרת החוק. 'ופטים פורעי חוק. יפה רמר יו"ר הכנסת אמיר אוחנה שלא תהיה הצבענ נוספת בהושא. מקווה שתהיה סוף סוף התנגשות חטקתית, ובית המשפט שידו בכל יחזור למקומו הטבעי, או רםורמה משפטית שתחייב אותם לרדת צגג העולם, כאילו שכמית אלוהים, חסר ההשכלה הזה רק עם תואר רגיל במשפטים… בושה !!!
לאחר הבחעץירות, לא יעזור להם האפורמה תצא לאור !!!

כתב שמאלן מוטה ופוליטי איככססססס. נמאס כבר שכתבים סוג ז מכניסים את הדעה הפוליטית שלהם. אתה מהנדס תודעה וערב רב. סולברג שמרן כמו שאתה כתב מיקצועי ולא תעמולן. איך קבעת בכזאת נחרצות שמה שע... המשך קריאה

כתב שמאלן מוטה ופוליטי איככססססס.
נמאס כבר שכתבים סוג ז מכניסים את הדעה הפוליטית שלהם. אתה מהנדס תודעה וערב רב.
סולברג שמרן כמו שאתה כתב מיקצועי ולא תעמולן. איך קבעת בכזאת נחרצות שמה שעשה אוחנה זה אקט פוליטי? זאת דעתו והוא אמר אותה מליון פעם אבל את מהנדס תודעה עיתונאי קטן מושתן.

לכתבה המלאה עוד 771 מילים ו-5 תגובות

ביטן מרים דגל אדום מול ניסיון ההשתלטות של נתניהו

נתניהו מבקש להשתמש בשריונים כדי להגדיל את שליטתו בהרכב רשימת הליכוד, לנסות למשוך בחזרה ליכודניקים מתונים ולהשאיר לעצמו מרחב תמרון מול בן גביר וסמוטריץ' ● ביטן, שהפריימריז הם בסיס כוחו, יצא לקרב בלימה מוקדם, אך המבחן האמיתי יגיע עם כינוס ועידת הליכוד והניסיון לעגן את השריונים בכללי המשחק ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 729 מילים

אחרי שנים של דריכה במקום, נראה שהגיעה תחילת הסוף של אחד ממפגעי הסביבה הקשים בישראל – ערמות פסולת הבניין שמכסות כל חלקה טובה בוואדיות ובשדות ● החוק שאמור למגר את התופעה אושר לקריאה שנייה ושלישית, אבל תקוע בישורת האחרונה בגלל המשבר בקואליציה ● "אם החוק לא יעבור עכשיו זו קטסטרופה"

לכתבה המלאה עוד 1,468 מילים

דוח של מכון "זולת", המתפרסם כאן לראשונה, טוען כי מאז 7 באוקטובר ניצלו המשטרה, תחת בן גביר, ורשויות המדינה את מצב החירום כדי לדכא את חופש הביטוי והמחאה בחברה הערבית באופן שיטתי ובניגוד לחוק: מעצרי שווא, איסור הנפת דגלים ושלטים, ביטולי הקרנות ורדיפה אחר עובדים, אומנים ואקדמאים ● לפי הדוח, הפרקליטות והיועמ"שית לא עשו די כדי לבלום את המגמה

לכתבה המלאה עוד 1,814 מילים

23 מיליון שקל של עבודה קשה תלויים באוויר

אלפי מהגרי עבודה אינם יכולים למשוך את כספם מחברת "גלובל רמיט", שרישיונה הותלה על רקע חקירת הלבנת הון והגישה בקשה לחדלות פירעון ● בית המשפט אישר הסדר שאמור לאפשר להם לקבל הלוואה בגובה הכספים שנתפסו, אך לוח הזמנים עדיין לא ברור: "אנחנו מודאגים ויש חוסר ודאות"

לכתבה המלאה עוד 706 מילים ו-1 תגובות

הסוס המשוגע של נתניהו

ההתפרצות של גנץ חושפת פוליטיקאי נואש שמתחנן להצלה מידי האיש שעקץ אותו בעבר ● אבל נתניהו לא צריך את גנץ בקבינט שלו אלא בקלפי ● בין אם יעבור את אחוז החסימה ובין אם לא, גנץ עושה עבור ראש הממשלה שהוא עדיין מעריץ את כל העבודה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
4

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לא שאני חובב של מירב מיכאלי, אבל לא היא העניקה לנתניהו את הבחירות ב-2022 - המפלגה שלה עברה את אחוז החסימה עם ספייר. מי שהעניקו לנתניהו את הנצחון זה מר״צ בראשות זהבה גלאון שהתעקשו להתמוד... המשך קריאה

לא שאני חובב של מירב מיכאלי, אבל לא היא העניקה לנתניהו את הבחירות ב-2022 – המפלגה שלה עברה את אחוז החסימה עם ספייר. מי שהעניקו לנתניהו את הנצחון זה מר"צ בראשות זהבה גלאון שהתעקשו להתמודד למרות הסקרים, ולא עברו את אחוז החסימה. אני מקווה שזה רודף אותם בחלומות שלהם בלילה.

ביביסטים, שלוש כיפק-היי למר"צ ולגנץ!

עם מנוולים תתנוול: בני שוונץ סובל כבר שנים מאלצהיימר במצב מתקדם, אלצהיימר מסוג חדש. אלצהיימר פוליטי שהרפואה עדיין לא מכירה בו. לא באמת. בני שוונץ היה פרויקט חייו של הבוגד ביבים שקרניהו ... המשך קריאה

עם מנוולים תתנוול: בני שוונץ סובל כבר שנים מאלצהיימר במצב מתקדם, אלצהיימר מסוג חדש. אלצהיימר פוליטי שהרפואה עדיין לא מכירה בו. לא באמת. בני שוונץ היה פרויקט חייו של הבוגד ביבים שקרניהו עוד לפני שמינה אותו לרמטכ"ל. כל תכלית מינויו של בני שוונץ לרמטכ"ל בידי שקרניהו היתה כדי ליצור את "אסיר התודה לעד". כי הרי סגני רמטכ"ל לא הגיעו להרבה בפוליטיקה. הטייטל רמטכ"ל שהוצמד ע"י הצורר ביבים שקרניהו לבני שוונץ הוא שהפך אותו לדמות פוליטית לאומית ואפשרה לשחק את המשחק ששניהם משחקים יחדיו כבר מאז 2018. כאילו יריב של שקרניהו, כאילו מי שבא להחליף אותו. התעלול הפוליטי המושלם. ואגב, איפה עומר ינקלביץ', מישהו יודע לאן היא נעלמה?

לכתבה המלאה עוד 648 מילים ו-4 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.