JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרחבת סמכויות החיפוש המשטרתי: הצעת החוק של סער הולכת רחוק מדי | זמן ישראל
שר המשפטים גדעון סער בכנס של לשכת עורכי הדין בתל אביב, 2 בספטמבר 2021 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
אבשלום ששוני/פלאש90

הרחבת סמכויות החיפוש המשטרתי: הצעת החוק של סער הולכת רחוק מדי

שר המשפטים החל לקדם השבוע הצעת חוק המבקשת להרחיב את סמכויות החיפוש המשטרתי על מנת "לסייע במאבק בפשיעה בחברה הערבית" ● מסגור החוק כאילו הוא מיועד כלפי מגזר אחד הופך אותו לבעייתי ומזיק ● ובאותה מידה הוא גם הופך אותו לכללי ומסוכן ● דווקא סער, שמקדם במקביל חקיקה לחיזוק את זכויותיהם של חשודים, עלול לסלול את הדרך לפגיעה מהותית בזכויות האזרח ● פרשנות

לפני שנה וחצי, עם פרוץ מגפת הקורונה בישראל, נקטה הממשלה שורה של צעדי חירום במטרה להיאבק בהתפרצות הנגיף. חלק מהצעדים היו חיוניים, חלקם נראו כניצול מצב החירום על מנת לשנות את נקודת האיזון שבין סמכויות הממשלה לבין זכויות האדם בישראל, ולכרסם בחופש הפרט בשם האינטרס הרפואי הדוחק.

מתן סמכויות לשב"כ לעקוב אחר אזרחי ישראל באמצעות הטלפונים הסלולריים היה צעד כזה. בג"ץ נתן לממשלה חבל ארוך, אך לבסוף קבע שמדובר בחדירה גסה מדי לפרטיות האזרחים, שאין לו תרומה מובהקת להתחקות אחר שרשראות ההדבקה. הלקח שצריך לזכור מהפרשה ההיא: גם במצב חירום וכשהתכלית נראית מוצדקת, חובה לבחון בשבע עיניים את המוטיבציות של הממשלה.

ברוח זו, יש לבחון את הצעת החוק שפרסם משרד המשפטים בתחילת השבוע, המרחיבה את סמכויותיה של משטרת ישראל לערוך חיפוש אצל חשודים, ללא צו חיפוש שנחתם על ידי שופט. מי שיקרא את ההודעה לעיתונות שפרסם משרד המשפטים, או את דברי ההסבר להצעת החוק, עשוי להתרשם שמדובר בהצעת חוק המכוונת כלפי מגזר אחד ויחיד באוכלוסייה: החברה הערבית.

מי שיקרא את ההודעה לעיתונות שפרסם משרד המשפטים, או את דברי ההסבר להצעת החוק, עשוי להתרשם שמדובר בהצעת חוק המכוונת כלפי מגזר אחד ויחיד באוכלוסייה: החברה הערבית

"תזכיר החוק נועד להרחיב את סמכויות החיפוש המשטרתי, על מנת לקדם את המאבק בפשיעה בכלל, ובפרט את המאבק בפשיעה המאורגנת בחברה הערבית", נכתב בהודעה לעיתונות, "משרד המשפטים מקדם באופן מואץ מהלכים בתחומים שונים שיסייעו במאבק בפשיעה בחברה הערבית".

בדברי ההסבר להצעת החוק מצוין בנוסף כי "הצורך בקידום הצעת החוק בעת הנוכחית הוא חריף במיוחד בנוגע ליכולות המשטרה לפענח עבירות בחברה הערבית".

הפגנה בג'לג'וליה נגד האלימות והפשיעה בחברה הערבית, 12 במרץ 2021 (צילום: פלאש90)
הפגנה בג'לג'וליה נגד האלימות והפשיעה בחברה הערבית, 12 במרץ 2021 (צילום: פלאש90)

המסגור הזה של הצעת החוק, ככזו המיועדת להתמודד עם פשיעה דווקא במגזר מסוים, הוא מסגור בעייתי ומזיק – ועלול להוות אבן-נגף לשימוש בחקיקה הזו בעתיד, אם אכן תצלח את שלבי החקיקה ותיכנס לספר החוקים. חקיקה "מגזרית" היא חקיקה אסורה ובמיוחד בהקשר הפלילי: טבוע בה ממד מפלה, היוצר סט נורמות שונה לחלקים שונים בחברה. זוהי פגיעה בלתי מידתית בעקרון השוויון בפני החוק.

חקיקה "מגזרית" אסורה ובמיוחד בהקשר הפלילי: טבוע בה ממד מפלה, היוצר סט נורמות שונה לחלקים שונים בחברה. זוהי פגיעה בלתי מידתית בעקרון השוויון

האם המשטרה נתקלת בקושי לבצע חיפושים דחופים דווקא כשמדובר בפשיעה בחברה הערבית? האם להצעת החוק האמורה לא תהיה כל השלכה בנוגע ליכולתה של המשטרה לאסוף ראיות בזמן אמת בנוגע לפשעים המבוצעים במגזרים אחרים?

המעטפת השיווקית שמתארת את הצעת החוק כמיועדת להתמודד דווקא עם הפשיעה בחברה הערבית, מריחה כנגועה בשיקולים פוליטיים, פופוליסטיים. הפשיעה בחברה הערבית היא כעת נושא חם. משרד המשפטים, ובפרט שר המשפטים גדעון סער, החליטו להראות עשייה, ורתמו את הצעת החוק הזו לעניין הפשיעה בחברה הערבית.

הגדרתה של הצעת החוק כממוקדת דווקא בפשיעה בחברה הערבית, עלולה להביא בעתיד לטענת הגנה מצד סנגוריהם של חשודים ונאשמים שהואשמו בביצוע עבירות שאינן קשורות לפשיעה בחברה הערבית – כי המשטרה עשתה כלפיהם שימוש בחוק שלא יועד כלפיהם.

העובדה שדברי ההסבר להצעת החוק מקבעים את הקשר שבין הסמכויות המשטרתיות מרחיקות הלכת הללו לבין הפשיעה בחברה הערבית, עלולה להקשות על הפרקליטות לסתור את הטענה הזו.

ראש הממשלה נפתלי בנט בהשקת התוכנית הלאומית להתמודדות עם הפשיעה במגזר הערבי, 11 באוגוסט 2021 (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)
ראש הממשלה נפתלי בנט בהשקת התוכנית הלאומית להתמודדות עם הפשיעה במגזר הערבי, 11 באוגוסט 2021 (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)

התמיהה מתחדדת כשבוחנים את תוכן התיקון המוצע. לשון החוק בנוסח הצעת החוק אינה כוללת שום התייחסות מפורשת לחברה הערבית.

מדובר בהצעה, שהוכנה על ידי מחלקת ייעוץ וחקיקה, שנועדה לתת בידי המשטרה סמכות לבצע חיפוש ללא צו בית משפט כאשר יש חשד סביר כי במקום מצוי חפץ הקשור לעבירה מסוג פשע חמור, העשוי לשמש ראיה לביצוע העבירה, והחיפוש נדרש באופן מיידי לשם מניעת העלמת הראיה או פגיעה בה וכן במקרים בהם יש חשד סביר כי במקום נמצא חשוד בעבירת פשע חמור.

מדובר בהצעה שנועדה לתת בידי המשטרה סמכות לבצע חיפוש ללא צו בית משפט כאשר יש חשד סביר כי במקום מצוי חפץ הקשור לעבירה מסוג פשע חמור, העשוי לשמש ראיה לביצוע העבירה

ההצעה אינה בבחינת רעיון חדש, אלא מבוססת על המלצות ועדה ציבורית משנות ה-90 של המאה הקודמת, בראשות שופט בית המשפט העליון דב לוין, שאף הונחה כהצעת חוק ממשלתית ב-2014, אך נתקעה בכנסת לאחר הקריאה הראשונה. סער ומחלקת ייעוץ וחקיקה פשוט החליטו להוציא אותה כעת מהנפטלין.

נכון להיום, מאפשר החוק לשוטר לערוך חיפוש במקום פרטי ללא צו שיפוטי באחד מארבעה מקרים:

  1. כאשר יש לשוטר יסוד להניח שמבצעים שם פשע, או שפשע בוצע זמן קצר לפני כן;
  2. כאשר מי שמחזיק את הבית או המקום פונה לעזרת המשטרה;
  3. כאשר אדם המצוי שם פונה לעזרת המשטרה ויש יסוד להניח שמבוצעת שם עבירה;
  4. וכאשר השוטר רודף אחרי אדם המתחמק ממעצר או נמלט ממשמורת חוקית.
כוח משטרתי בזירת רצח ביישוב ערבי. אילוסטרציה (צילום: פלאש90)
כוח משטרתי בזירת רצח ביישוב ערבי. אילוסטרציה (צילום: פלאש90)

הצעת החוק מבקשת להוסיף לעילות הקיימות גם מצבים שבהם יש חשד סביר כי במקום ישנו חפץ הקשור לעבירה המסווגת כפשע חמור, וחפץ זה עשוי לשמש ראיה לביצוע העבירה והוא נדרש למשטרה באופן מיידי לשם מניעת העלמתה של הראיה או השמדתה.

זוהי הצעת חוק גרועה, מאחר שהיא תשנה את נקודת האיזון שבין מקרים שבהם המשטרה נדרשת להוצאת צו חיפוש חתום על ידי שופט, לבין מקרים שבהם לא נדרש צו כזה, באופן לא מידתי. אם חוק זה ייחקק, לא יישארו כמעט מקרים שבהם המשטרה תניח שהיא מחויבת בהוצאת צו חיפוש.

זוהי הצעת חוק גרועה, מאחר שהיא תשנה את נקודת האיזון שבין מקרים שבהם המשטרה נדרשת לצו חיפוש חתום על ידי שופט, לבין מקרים שבהם לא נדרש צו, באופן לא מידתי

כמעט בכל מקרה, המשטרה תוכל לטעון שהשוטר שהיה במקום שקל את הנושא והגיע למסקנה שיש "חשד סביר שיש במקום חפץ הקשור לעבירת פשע חמור". די יהיה בכך כדי להכשיר את החיפוש, גם אם החיפוש לא הניב דבר, או הניב ראיה אחרת הקשורה לעבירה פחותה, שהייתה מצריכה הוצאת צו שיפוטי מראש.

אם סער באמת מבקש לסייע בידי המשטרה להשיג ראיות לעבירות מסוג פשע שבוצעו ביישובים ערביים, מבלי לגרום לנזק היקפי בזכויות חשודים ונאשמים, הוא יכול היה למקד את הצעת החוק בסוג הראיה שאליה היא ככל הנראה מיועדת – סרטוני וידיאו של מצלמות אבטחה.

כדי שהמשטרה תוכל לשים את ידה על צילומים אלה, שעשויים לעשות את ההבדל בין פשע מפוענח לבין תיק שנשאר פתוח שנים ארוכות, ניתן היה לנסח הצעת חוק ממוקדת המתמקדת בתוצרים של מצלמות אבטחה, ואף זאת תוך הקפדה שהמצלמות יתעדו את הנעשה במרחב הציבורי ולא במרחב הפרטי של בתי המגורים.

מצלמות אבטחה. אילוסטרציה (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
מצלמות אבטחה. אילוסטרציה (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

הצעת חוק כזו הייתה משיגה את התכלית המבוקשת, לפחות ברובה, מבלי לגרום לפגיעה נרחבת בזכויות, ומבלי לפטור את המשטרה מהצורך המעיק לבקש משופטים לחתום על צווי חיפוש.

מלבד הרצון לקבל נקודות בדעת הקהל כמי שמפגין עשייה נוכח הפשיעה הגואה בחברה הערבית, קשה להבין את המהלך הזה מצד סער.

לפני כשלושה חודשים שר המשפטים יזם את הצעת החוק לתיקון פקודת הראיות, במטרה לעגן בישראל וריאציה על עקרון "פרי העץ המורעל"; זמן קצר לאחר מכן יזם את הצעת חוק יסוד זכויות במשפט, שאף היא באה לחזק את זכויותיהם של חשודים ונאשמים על חשבון הכוח הדורסני של המשטרה והפרקליטות.

שתי הצעות החוק האמורות, שמסלול החקיקה המפרך עדיין לפניהן, לא יסייעו למשטרה לפענח עבירות, להשיג ראיות או למנוע פשיעה, לא בחברה הערבית ולא בשום מגזר אחר. למעשה, הן מתנגשות חזיתית עם הצעת החוק החדשה, המבקשת להקל על המשטרה בביצוע חיפושים בבתים פרטיים ללא צו שופט.

בכל הנוגע לכלים חוקיים למאבק בפשיעה מחד ושמירה על זכויות האדם בהליך הפלילי מאידך – נראה שמרוב שליפות, שר המשפטים איבד את הדרך.

תגיות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,085 מילים
כל הזמן // יום שישי, 24 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: תוכניות התקיפה של ארה״ב במצר הורמוז למקרה שהפסקת האש תקרוס

טראמפ הודיע הלילה כי הפסקת האש מול חזבאללה בלבנון מוארכת בשלושה שבועות ואמר כי נתניהו ונשיא לבנון צפויים להגיע לוושינגטון ● צה״ל תקף הלילה את המשגר שירה ארבע רקטות לשתולה, הותקף משגר נוסף טעון ומוכן לשיגור ● טראמפ: איראן חייבת להפסיק לממן את חזבאללה כדי להגיע להסכם שלום עם ארצות הברית ● סקר: הליכוד ובנט 2026 צמודות במספר המנדטים

לכל העדכונים עוד 6 עדכונים

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים
אמיר בן-דוד

הממלכתיות כחוזה חיים - על שחיקת ברית הגורל הישראלית

הכותרת שוברת הלב שפורסמה ערב יום הזיכרון, על כך שחטיבת "חשמונאים" החרדית לא תשתתף בטקסי הזיכרון, כדי "להימנע מחשיפה לתכנים ציוניים" אינה עוד ידיעה, היא חץ בלב הממלכתיות הישראלית.

האירוע מעורר שאלה בוערת לא פחות מהשאלה "על מה נפלו הטובות והטובים שלנו": על מה אנחנו, כחברה, עדיין עומדים?

מיכל רוזין היא ח״כ ויו״ר סיעת מרצ, מנכ״לית מרכזי הסיוע לנפגעות, לשעבר. יו״ר עמותת ׳אזרחים קטנים׳ לחינוך לדמוקרטיה בגיל הרך. יו״ר ועדת המנהיגות של פורום הדירקטוריות, מגשרת ומנחת תהליכי צדק מאחה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 521 מילים

כשהעבודה נעלמת - מה יגדיר אותנו בעידן הבינה המלאכותית?

בשבועות האחרונים נדמה כי החשש שהבינה המלאכותית תשבש יותר מדי, מהר מדי – עד כדי השלכות חברתיות עמוקות – חצה רף פסיכולוגי.

פחות ופחות נחשב מיושן לחשוד, שכאשר חלק כה גדול מהפעולות המקצועיות שלנו ניתן לאוטומציה, השוק החופשי לא בהכרח יצליח לייצר מקומות עבודה עבור כל מי שרוצה לעבוד או זקוק להכנסה – כפי שעשה במידה רבה מאז המהפכה התעשייתית.

דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 956 מילים

למקרה שפיספסת

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

מי ישיב את הרוח למסייעים - הכתובת על הקיר של החוסן הישראלי

מישהו עוד זוכר את ימי הסגרים של הקורונה? מישהו זוכר את הלילות המתוחים של מבצע "שומר חומות"? נדמה שבעשור האחרון, החברה הישראלית חיה בתוך רצף אינסופי של אירועים מטלטלים. עוד לפני שהספקנו לעבד את הבידוד החברתי של המגיפה או את האיום הרקטי של 2021, הגיע ה-7 באוקטובר והמלחמה בעקבותיו שניפצו את כל מה שחשבנו על ביטחון וחוסן.

בעוד מדינת ישראל מתמקדת בשיקום לוחמיה ונפגעי 7.10, ישנה קהילה שלמה של "מסייעים" – נשות מילואים, צוותים רפואיים, צוות חינוך, צוותי חירום והצלה ואנשי טיפול – המנסים שלא לקרוס, וחלקם אף כבר קרסו תחת עול "הטראומה המשותפת". הנתונים מבהירים: ללא מענה דחוף לאלו שמחזיקים את העורף והחזית, החוסן הלאומי שלנו בסכנה.

קרן מיפנו היא מנחת קבוצות בעמותת משיב הרוח - פסיכולוגית רפואית בכירה, בעלת ניסיון רב בליווי קהילות מסייעות ואנשי טיפול.

אל"ם איל קרביץ הוא מנכ"ל עמותת משיב הרוח - לאחר שנים רבות בשירות הצבאי, מצא את עצמו בשבעה באוקטובר לראשונה במלחמה שלא מתוך תפקיד צבאי, הקים יחד עם דניאל חרמון את עמותת משיב הרוח מתוך הבנה שציבור המסייעים יישחק תחת המשבר.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 953 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים ו-1 תגובות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים

קרבות השליטה בטהרן מקרבים את העימות עם טראמפ

ציטוטים שיוחסו ליו"ר הפרלמנט האיראני השמרני מעידים על מאבקי כוח בצמרת המדינה אחרי חיסול חמינאי האב ● ברקע המגעים עם ארצות הברית, המאבק הפנימי משליך ישירות על קבלת ההחלטות בטהרן ועל הסיכון להסלמה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 626 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.