תחילת החודש השני למלחמה הרצחנית באירופה, האיום הקיומי של פוטין בנשק גרעיני והפיכתה למלחמת עולם שלישית, חריף, קיצוני וממשי יותר מתמיד. בעוד נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, קורא לעצור את המתקפה של הצבא הרוסי ואת "פשעי המלחמה" שמחולל פוטין באוקראינה, ג'נס סטולנברג, מזכ"ל נאט"ו, מזהיר כי רוסיה אינה יכולה להילחם מלחמה גרעינית. אולם המציאות עולה על כל דמיון. חרף כל האזהרות והאיומים המתוקשרים של המערב, ראש הקרמלין ממשיך לדרדר את המלחמה לשיאים חדשים.
ג'נס סטולנברג, מזכ"ל נאט"ו, מזהיר כי רוסיה אינה יכולה להילחם מלחמה גרעינית. אולם המציאות עולה על כל דמיון. חרף כל אזהרות המערב, ראש הקרמלין ממשיך לדרדר את המלחמה לשיאים חדשים
ד"ר ענת הוכברג-מרום היא מומחית לגיאופוליטיקה וליחסים וטרנדים בינלאומיים עם יותר מ-20 שנות וותק וניסיון בעבודה עם גורמי ממשל, בטחון ועסקים בינלאומיים בארץ ובחו"ל. במסגרת מחקריה ועבודתה כיועצת גיאופוליטית נפגשה בבית הלבן עם היועץ הישיר לענייני הטרור העולמי של הנשיא אובמה (2015) והשתתפה בכנסים ופורמים בינלאומיים שונים בחו"ל. במהלך שלוש השנים האחרונות, הרחיבה את תחומי המחקר והעניין שלה לאסיה בדגש על סין. משמשת כיועצת בכירה במכון המחקר בהינאן (דרום סין) ומספקת ניירות עמדה ומחקרים לממשל הסיני העוסקים בעיקר בממד הביטחוני של פרויקט ה"חגורה והדרך" (BRI), הכולל בניית תשתיות ענק בכל רחבי העולם.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
"אנחנו מדינה מדהימה שיש בה דמוקרטיה תוססת", אמר נשיא המדינה יצחק בוז'י הרצוג במפגש עם חברי סנאט האוניברסיטה העברית שהתקיים לאחרונה.
ממש בסמוך לאמירה המופרכת של הרצוג (לפחות בחציה השני) הודיע שר התקשורת שלמה קרעי כי לא יציית לצו של בג"ץ, המותיר על כנם את מינויים של שניים מחברי מועצת התאגיד. באותו היום הודיעה חברתו לליכוד, חברת הכנסת טלי גוטליב, כי היא לא תיענה לזימון ולא תתייצב לחקירה במשטרה בגין חשיפת זהות איש שב"כ שהוא גם – ממש "במקרה" – בן הזוג של מנהיגת המחאה שקמה ברסלר.
תומר פלג, עוסק בייעוץ תקשורת ויחסי ציבור. שירת בדובר צה"ל. בוגר ביה"ס לעיתונאות "כותרת" ובעל תואר ראשון בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב. עבד 7 שנים ב"ידיעות תל אביב". שימש כדובר של ח"כ לשעבר איל בן ראובן (המחנה הציוני) ושל חברת הכנסת אמילי מואטי (עבודה).
אינסוף מילים נכתבו על גיוס החרדים – כן יתגייסו, לא יתגייסו, כן יישאו בנטל או שלא – כאשר גם ועדת נגל, הוועדה לבחינת תקציב הביטחון ובניין הכוח, מתייחסת להכרח שכל חלקי החברה הישראלית יישאו בנטל.
הוועדה ממליצה על גידול משמעותי של תקציב הביטחון והגדלה של תקני הקבע של רבי סרן בכירים, לדוגמה. בתוך כל המילים, דומה כי נשכחו דרגי הבינים של הצבא. אלו שלמעשה "עושים את העבודה" ונושאים בנטל.
ד״ר גילה אורן היא ראש ההתמחות בשיווק ואסטרטגיה, הפקולטה למינהל עסקים במכללה למינהל. גילה היא מדריכת מסעות לפולין, מדריכה ביד ושם ועורכת מחקרים על תחום השואה.
שמורת החולה היא עדות ליכולת ההשתקמות של הטבע
"אני לא מרגישה ששבעה באוקטובר ערער את ההומניזם שלי"
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
@Yaron Zakay – האם משבר קובה קרה לפני 50 או 60 שנה אינו פרט מהותי. לעומת זאת – מה המסקנה מהניתוח? אם הבנתי נכון – אם המערב יגביר את הלחץ – פוטין עלול להשתמש בנשק לא קונבנציונלי. אז האם ההמלצה היא לוותר על אוקראינה ולתת לפוטין להשליט בה ממשלת בובות? לכאורה יש סימנים שפוטין מקטין את הלחץ על קייב, אז אולי המדיניות הנוכחית של המערב כן משיגה תוצאות?
כתבה מיותרת שאיננה מחדשת דבר, עם מילים גבוהות שמנסות להסתיר רמת ניתוח ירודה. הכותבת משתתפת בתחביב המערבי המוכר של זריקת בוץ על פוטין אגב התעלמות מפשעיו של המערב עצמו. היא מעזה לדבר על הפרה של החוק הבינלאומי תוך שהיא מתעלמת מהפרותיו של חוק זה ע"י המדינה שבה היא חיה. בבורותה היא מציינת שמשבר הטילים בקובה התרחש לפני 50 שנה, על אף שהוא התרחש ב 1962, כלומר לפני 60 שנה. הלו, את בטוחה שאת דוקטור?