JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הבן-גביר של המדינה | זמן ישראל

הבן-גביר של המדינה

אפשר היה לטעות ולחשוב שההמון המשולהב שהגיע אמש לצעדת הדגלים בירושלים בכלל היה שם במסגרת קמפיין הבחירות של איתמר בן-גביר ● לבוש בחליפה ייצוגית ומוקף במאבטחים, בן-גביר נראה בשער שכם כמו המלך החדש של הימין הדתי ● ובינתיים, הוא מושך את כל הימין לכיוונו ● "ראש הממשלה הבא? אני רק בן 46", הוא אמר אתמול לזמן ישראל, "זה עדיין לא אני"

ח"כ איתמר בן-גביר בשער שכם במצעד הדגלים לרגל יום ירושלים, 29 במאי 2022 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
אוליבייה פיטוסי/פלאש90

אפשר היה לטעות ולחשוב שההמון המשולהב שהגיע אמש לצעדת הדגלים בירושלים בכלל היה שם במסגרת קמפיין הבחירות של איתמר בן-גביר ● לבוש בחליפה ייצוגית ומוקף במאבטחים, בן-גביר נראה בשער שכם כמו המלך החדש של הימין הדתי ● ובינתיים, הוא מושך את כל הימין לכיוונו ● "ראש הממשלה הבא? אני רק בן 46", הוא אמר אתמול לזמן ישראל, "זה עדיין לא אני"

מי שנכח אתמול במצעד הדגלים בירושלים הבין דבר פשוט: איתמר בן-גביר הוא המלך החדש של הימין הדתי, ואולי של הימין בכלל.

מי שתלש לפני 30 שנה את הסמל מהמכונית של ראש הממשלה יצחק רבין הסתובב אתמול במצעד כמו ראש ממשלה בישראל. שישה מאבטחים ממלכתיים הקיפו את בן-גביר, שלבש חליפה ייצוגית ועניבה כחולה, מכיכר פריז דרך שער שכם ועד לכותל המערבי. לאורך המסלול הצטרפו אליהם מעגלים של צועדים שהתנדבו לפנות לבן-גביר את הדרך.

שישה מאבטחים ממלכתיים הקיפו את בן-גביר, שלבש חליפה ייצוגית ועניבה כחולה, מכיכר פריז דרך שער שכם ועד לכותל המערבי. לאורך המסלול הצטרפו אליהם מעגלים של צועדים שהתנדבו לפנות לבן-גביר את הדרך

אלפי הצועדים שהתקרבו בכל זאת לבן-גביר נראו שמחים ונרגשים עד דמעות. "או, אה, מי זה בא ראש הממשלה הבא", הם צעקו סביבו בגרון ניחר. לפעמים היה נדמה שבן-גביר עצמו לא מאמין שזה קורה לו.

"ראש הממשלה הבא? אני בן 46 בסך הכול", הוא אמר לזמן ישראל, "אני רוצה להשפיע על מדינת ישראל, להיות במקום שאפשר להשפיע. ראש ממשלה? עדיין לא אני".

ח"כ איתמר בן-גביר, מוקף במאבטחים ובמעריצים, צועד בעיר העתיקה בירושלים – ועונה לשאלות זמן ישראל (וידיאו: שלום ירושלמי)

צועד בשם דוד הסכים להתפשר בינתיים על בן-גביר כשר ביטחון. "זה מה שהוא צריך להיות כרגע. משהו קרה במדינה הזו. פעם לא הייתי מצביע בן-גביר. היום הוא מייצג אותנו נאמנה", אמר.

משהו בהחלט קורה במדינה הזו. בן-גביר מושך את כל הימין לכיוון שלו, גם את החרדים הצעירים. במצעד אתמול אפשר היה להבחין במאות צועדים שהדביקו על החולצות הלבנות שלהם את הסטיקר "כהנא צדק", בדיוק כמו בן-גביר בצעירותו. זה לא נראה שונה בנוף של עשרות אלפי הצועדים, באווירה לאומנית יוצאת דופן.

בן-גביר מושך את כל הימין לכיוון שלו, גם את החרדים הצעירים. במצעד אתמול אפשר היה להבחין במאות צועדים שהדביקו על החולצות הלבנות שלהם את הסטיקר "כהנא צדק", בדיוק כמו בן-גביר בצעירותו

לתוך האידאליסטים ותלמידי הישיבות מהציונות הדתית הצטרפו גם יואב אליאסי (הצל) ואנשיו, אנשי לה פמיליה מבית"ר, שמתים על בן-גביר, וקבוצות קיצוניות נוספות. בשער שכם כבר התערבבו שירי ירושלים ידועים שמבוססים על פרקי תהלים יחד עם קריאות גזעניות ואיומים על הערבים באשר הם.

על המחזה השקיפו מלמעלה סגן ראש העיר ירושלים אריה קינג ויהונתן יוסף, נכדו של הרב עובדיה יוסף, שעומד להיכנס בעוד ארבעה חודשים לבית שרכש בש'ייח ג'ראח, מה שיחייב פינוי משפחה ערבית.

"הציבור מצביע ברגליים, לא סומך על ההנהגה, לא על ימינה ולא על תקווה חדשה. אנשים שמעולם לא צעדו איתנו כאן באו הפעם. 15% מהאנשים כאן הם מהציבור החילוני", אמר קינג בסיפוק.

"הציבור מצביע ברגליים, לא סומך על ההנהגה, לא על ימינה ולא על תקווה חדשה. אנשים שמעולם לא צעדו איתנו כאן באו הפעם. 15% מהאנשים כאן הם מהציבור החילוני"

אבל אלה לא רק הצועדים בשער שכם, שהניפו על כתפיים גם את בצלאל סמוטריץ'. בן-גביר מושך אליו את כל הפוליטיקה הישראלית מימין. הפוליטיקאים רואים איך הוא מזנק לבדו לשישה מנדטים בסקרים ורוצים להיות כמוהו. אם אתה לא בן-גביר-אתה לא קיים.

משתתפי צעדת הדגלים נושאים את ח"כ בצלאל סמוטריץ' על כתפיהם בשער שכם בירושלים, 29 במאי 2022 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
משתתפי צעדת הדגלים נושאים את ח"כ בצלאל סמוטריץ' על כתפיהם בשער שכם בירושלים, 29 במאי 2022 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)

קמפיין הבחירות המתוכנן של הליכוד מבוסס על הצעות עתיקות של בן-גביר, כמו עונשי מאסר על מניפי דגלי אש"ף ומי ששורף את דגלי ישראל ושלילת אזרחות מכל מי שיוצא להפגין ברחובות בעת עימות צבאי.

הרטוריקה האנטי-ערבית שולטת, וכל המרבה הרי זה משובח. זה גם מתכון ההצלחה בפריימריז. אתמול חזר השר לשעבר ישראל כ"ץ ואיים על הפלסטינים בנכבה חדשה.

הרטוריקה האנטי-ערבית שולטת, וכל המרבה הרי זה משובח. זה גם מתכון ההצלחה בפריימריז. אתמול חזר השר לשעבר ישראל כ"ץ ואיים על הפלסטינים בנכבה חדשה

בשבוע שעבר הוא התעמת עם ח"כ איימן עודה, ופרסם את הדברים. "עודה אמר כי 'זו המולדת שלנו ואנחנו נשלוט פה'. בדיוק כמו ב-48 רוצים לסלק מפה את היהודים, ותשובתי לעודה ולחבריו ברורה: 'ישראל היא מדינה יהודית וכך תישאר ואם זה לא מוצא חן בעיניכם – הדלת לעזה פתוחה'".

https://twitter.com/Israel_katz/status/1528996496468844546

מצעד הדגלים של אתמול לא היה עוד אירוע. ראיתי הרבה מצעדי דגלים בירושלים. האחרון אפילו הסתיים במלחמה. אבל האווירה המיליטנטית חזקה היום פי כמה. זה השיח, בן-גביר מוביל אותו וכולם נגררים, גם הממשלה.

ראיתי הרבה מצעדי דגלים. האחרון אפילו הסתיים במלחמה. אבל האווירה המיליטנטית חזקה היום פי כמה. זה השיח, בן-גביר מוביל אותו וכולם נגררים, גם הממשלה

אני משוכנע שאילולא האירועים בשבועות האחרונים וההתלהמות המסוכנת הזו משני הצדדים, ועדת השרים לענייני חקיקה לא הייתה מצביעה אתמול בעד הצעת החוק של אלי כהן מהליכוד, שתאסור הנפת דגלי מדינות אויב במוסדות שממומנים בידי המדינה.

ההצעה תעלה לקריאה טרומית ביום רביעי ותזכה לרוב. העימותים בין יהודים וערבים יעלו על גל שנאה חדש, הקואליציה תתערער שוב ובן-גביר, תלמידו של הרב כהנא, יוכל לסמן וי נוסף בדרך לצמרת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הכל עניין של פיזיקה, כימיה, תגובות בין מרכיבים, רגישות יתר של גורם כזה או אחר למבטי ההערצה וטראומת עבר המעורבבת עם השפעה של דמות עכשווית: בן גביר מכור לטירוף של הצעירים החרמנים, לניצוץ ... המשך קריאה

הכל עניין של פיזיקה, כימיה, תגובות בין מרכיבים, רגישות יתר של גורם כזה או אחר למבטי ההערצה וטראומת עבר המעורבבת עם השפעה של דמות עכשווית: בן גביר מכור לטירוף של הצעירים החרמנים, לניצוץ בעיניים – משם כל כוחו!

לכתבה המלאה עוד 696 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 22 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: הפנטגון סבור שייקח עד חצי שנה מסיום המלחמה לפנות את המוקשים ממצר הורמוז

נשיא איראן: קיבלנו בברכה דיאלוג - ארה״ב צבועה ומציבה מכשולים בפני מו״מ אמיתי; טראמפ: ייתכן כי השיחות עם איראן יתחדשו השבוע; דיווח גורס כי הפסקת האש הוארכה ל-3 עד 5 ימים, מקור בבית הלבן טוען כי אין לוח זמנים ● בן 35 נורה למוות ברכבו בכפר עין אל-אסד ● מתנחל הרג פלסטיני בן 25 בכפר באזור בנימין ● דיווח: לבנון תבקש להאריך את הפסקת האש עם ישראל בחודש

לכל העדכונים עוד 18 עדכונים

משואה בישראל, דגלי פלסטין בארגנטינה - מחירה של ידידות אמת

הבחירה של השרה מירי רגב בנשיא ארגנטינה חאבייר מיליי להדלקת משואה היא מהלך מדיני מבריק ומוצדק, אך הוא נושא תג מחיר סמוי. כשהדגל שלנו הופך לכלי במלחמות פוליטיות פנימיות בבואנוס איירס, יהודי התפוצות הם אלו שמשלמים את המחיר. הגיע הזמן שנבחרי הציבור יזכרו שביטחון ישראל וביטחון העם היהודי הם שני צדדים של אותו המטבע.

*  *  *

בחירתה של רגב להזמין את מיליי להדליק משואה ביום העצמאות ה-78 של מדינת ישראל, היא מהלך מדיני ראוי בעיניי. במציאות הבינלאומית המורכבת שבה אנו נמצאים, מיליי הוא הרבה יותר מ"ידיד", הוא בעל ברית אידיאולוגי אמיץ שמתייצב לצדנו במעשים, בהצבעות גורליות ובביקורי הזדהות מרגשים בכותל.

ד"ר רחלי ברץ מרצה וחוקרת באוניברסיטת אריאל ובמרכז האקדמי פרס. לשעבר ראש המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית. עוסקת בנושאים גיאופוליטיים, חוסן קהילתי, משפחתי וחברתי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 664 מילים
אמיר בן-דוד

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-1 תגובות

זה תלוי בנו - מימוש הזכויות המובטחות במגילת העצמאות

עבור ישראלים רבים, ציון יום העצמאות נע בין זכר השכול לבין המנגל; זה טבעי. עבורי, זוהי הזדמנות גם לתהות כיצד מתממשות בימינו הזכויות המובטחות על ידי מגילת העצמאות.

כאשר אני מעיין במסמך המכונן הזה, עיניי מתעכבות במיוחד בהבטחות לפיהן ישראל "תקיים שוויון זכויו​ת חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין". אני גם מתמקד בקביעה כי המדינה "תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות".

יהודה יעקב כיהן כדיפלומט מקצועי בין 1989-2025. במהלך הקריירה שירת כראש הנציגות הדיפלומטית בבוסטון, יצר שלוש יחידות חדשות – האחרונה למדיניות אימפקט חברתי – וזכה בפרס למצוינות מטעם משרד החוץ על מעורבותו במאבק נגד האיום האיראני. כמו-כן כיהן כחבר בוועד המנהל של שתי עמותות ישראליות העוסקות בקידום שוויון חברתי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 856 מילים

למקרה שפיספסת

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים

"מקץ" שבע השנים - מי הראוים להשיא משואה?

יום העצמאות ה-78 של מדינת ישראל מוצא אותנו בנקודת זמן סימבולית מאין כמוה. אם נביט לאחור על לוח השנה העברי והקלנדר הישראלי, נגלה שחלף בדיוק "מחזור חיים" מקראי אחד מאז החלה הטלטלה הגדולה של החברה הישראלית.

שבע שנים חלפו מאז נשאבנו לסחרור של מערכות בחירות בלתי נגמרות, מגפה עולמית ששינתה סדרי עולם, קרע חברתי עמוק, ושיא מטלטל וכואב במלחמה הקשה ביותר שידענו מאז קום המדינה – "מלחמת אוקטובר 2023" ונוספות שהגיעו אחריה.

אשת חינוך ואקדמיה. עוסקת בחקר השחיתות השלטונית ובחקר החוסן האישי, הקהילתי והלאומי בארגונים פרטים וציבוריים ובמערכת החינוך בפרט. מרצה וחברת סגל במכללת אורנים ועמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ובמוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית. מנכ"לית מרכז מגדלורים – הכוונה לחוסן מיטבי, מרכז שמעניק שירותי הרצאות, סדנאות וימי עיון בתחומי חוסן וחברה בוערים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 856 מילים

תגובות אחרונות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים

קרבות השליטה בטהרן מקרבים את העימות עם טראמפ

ציטוטים שיוחסו ליו"ר הפרלמנט האיראני השמרני מעידים על מאבקי כוח בצמרת המדינה אחרי חיסול חמינאי האב ● ברקע המגעים עם ארצות הברית, המאבק הפנימי משליך ישירות על קבלת ההחלטות בטהרן ועל הסיכון להסלמה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 626 מילים

קומץ שחיינים מול ים של אדישות: כך נחשפה דליפת הביוב בפלמחים

במשך שבועות במערכה עם איראן היו למים בחוף פלמחים ריח ומרקם של ביוב, אבל שום גורם רשמי לא היה בתמונה ● כמה שחיינים וגולשי סאפ היו היחידים שדאגו לים ואף איתרו את הצינור שממנו דלף הזיהום – שתוקן בסוף השבוע האחרון ● "היו ימים שחזרתי הביתה כשבגד הים וחולצת השחייה שלי מסריחים מביוב. זה הלך והחמיר"

לכתבה המלאה עוד 1,342 מילים

"לא בשביל המדינה הזאת בני נהרג"

הם איבדו את יקיריהם בשבעה באוקטובר – אך בצבא ובמערכת החינוך מסרבים לשמוע את קולם ● המצטרפים לפורום השכול הישראלי–פלסטיני נאבקים להקמת ועדת חקירה, להחלפת הממשלה ולמפגש עם הכאב בצד השני ● "צריך להילחם על הנשמה והאנושיות שלנו"

לכתבה המלאה עוד 1,853 מילים

שופטי העליון עולים להתקפה נגד הקיפאון המניפולטיבי של לוין

המכתב החריג של בכירי העליון לשר המשפטים מסמן נכונות לפעול למינוי שופטים לכלל הערכאות גם ללא שיתוף פעולה מצדו, לנוכח המחסור החמור במערכת ● פרסום רשימות המועמדים והדיון בבג"ץ יכריעו אם חברי הוועדה יוכלו לממש זאת חרף התנגדותו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 925 מילים

סתירות בדוחות הכספיים של העמותה של מרדכי דוד לגבי מקור ההכנסות

עמותת "אחוות אחים לצדק – ביחד ננצח", שהקים דוד יחד עם פעילים מבני ברק ביוני 2025, אספה במהלך 2025 מעל מיליון שקל בתרומות ● אולם בדוח שהוגש לרשם העמותות, העמותה טוענת כי לא אספה תרומות בכלל

לכתבה המלאה עוד 460 מילים

ראש הממשלה מנסה להיפטר מכאב הראש של הפריימריז ודורש שריונים כדי לדחוק מועמדים שמביישים את התנועה ● במקביל, בנט שולט ביד רמה במפלגתו החדשה ומגייס בכירות לשעבר בשירות הציבורי מתוך הבנה ברורה – עדיף אנשי ביצוע פרגמטיים מאשר אידיאולוגים שיעשו לו תרגילי עריקה נוסח שיקלי וסילמן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 807 מילים

הפצצה המתקתקת של המשק הישראלי

השקל מוביל את מגמת התחזקות המטבעות העולמית, ומותיר את היצואנים להיאבק על הישרדותם מול העלויות שהמטבע החזק משית עליהם ● ללא התערבות ממשלתית מהירה, כושר התחרות של המשק הישראלי עלול להימצא בסכנה ממשית ומיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 685 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.