JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נתניהו לא יכול למשוך את המלחמה לטובת האינטרס שלו | זמן ישראל

נתניהו לא יכול למשוך את המלחמה לטובת האינטרס שלו

לנתניהו יש כמובן סיבות אישיות טובות להשאיר את ישראל במצב מלחמה לאורך זמן: סיום המלחמה הוא בהכרח גם סיום הקריירה הארוכה שלו ● החשש שימשוך את המערכה הצבאית ואף ירחיב אותה בצפון ממניעים אישיים מדאיג גם את הבית הלבן ● אלא שבקבינט המצומצם, שם מתקבלות ההחלטות, כולם מודעים לשאיפות ולצורך של נתניהו - ומשום כך גלנט וגנץ סוגרים עליו היטב ● פרשנות

ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת עיתונאים משותפת עם שר הביטחון יואב גלנט והשר בני גנץ, 16 בדצמבר 2023 (צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש90)
נועם רבקין פנטון/פלאש90
ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת עיתונאים משותפת עם שר הביטחון יואב גלנט והשר בני גנץ, 16 בדצמבר 2023

החשש שראש הממשלה בנימין נתניהו ימשוך את המערכה הצבאית בדרום ובצפון מתוך מניעים אישיים, פוליטיים ומשפטיים עולה כל הזמן. החשש הזה טיפס בסוף השבוע עד לבית הלבן, לפחות לפי הדיווח אתמול (ראשון) ב"וושינגטון פוסט".

לפי העיתון, גורמים אמריקאיים רשמיים מודאגים מהאפשרות שראש הממשלה ינצל את המלחמה בלבנון לטובת ההישרדות הפוליטית שלו, על רקע הכישלון המחפיר של הממשלה ב-7 באוקטובר.

לנתניהו יש כמובן סיבות אישיות טובות להשאיר את ישראל במצב מלחמה לאורך זמן. סיום המלחמה הוא בהכרח גם סיום הקריירה הארוכה שלו; אין מי שישרוד טרגדיה לאומית כל כך קשה בסדר הגודל של ה-7 באוקטובר, שתלווה לדיראון את מדינת ישראל והעם היהודי גם במאות השנים הבאות. גם אם נתניהו יפעיל את כל הכישורים המניפולטיביים הידועים שלו, הוא לא יוכל לעמוד בפני הריאקציה של עוצמת האירוע.

סיום המלחמה הוא בהכרח גם סיום הקריירה הארוכה שלו; אין מי שישרוד טרגדיה לאומית כל כך קשה בסדר הגודל של ה-7 באוקטובר, שתלווה לדיראון את מדינת ישראל והעם היהודי גם במאות השנים הבאות

התמרונים של נתניהו מרשימים, הטקטיקה הפוליטית שלו ניכרת מדי יום בישיבות הממשלה, בקבינט ובסיעת הליכוד. הוא מטיל בדרכים שונות ומשונות את האחריות למחדל רק על הצבא ומרחיק אותה מעצמו ("הצבא פישל", הוא חוזר ואומר בשיחות פרטיות).

ראש הממשלה בנימין נתניהו והרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי בהערכת מצב בפיקוד הצפון, 7 בדצמבר 2023 (צילום: עמוס בן גרשום /לע"מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו והרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי בהערכת מצב בפיקוד הצפון, 7 בדצמבר 2023 (צילום: עמוס בן גרשום /לע"מ)

הוא מגבש סביבו את סיעות הקואליציה ואת חברי הכנסת של הליכוד, ומרעיף עליהם מכל טוב – מתקציבים ועד מחמאות מביכות. נתניהו גם מנסה לשקם לעצמו את מעמד המציל הלאומי, האיש היחיד שיכול לחלץ אותנו מהבוץ שהכניס אותנו אליו.

יכול להיות שהמינוי המצוין של נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק כשופט מטעם ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג הוא רמז של נתניהו בכיוון הזה: שינוי גרסה ואימוץ גישה ממלכתית מפתיעה, שמסמלת גם את הרס הרפורמה. "מכה כאבחת סכין", כפי שנוהג נתניהו לומר.

לא מפתיע שאנשי הליכוד רטנו על ההחלטה המפתיעה הזו – בעיקר כדי לשמור על קשר טוב עם הבייס – אבל במקביל שיבחו את נתניהו ואת "שיקוליו הענייניים", כפי שעשתה השרה מירי רגב. נתניהו רק יוצא נשכר מהדואליות הזו.

אנשי הליכוד רטנו על מינוי אהרן ברק – בעיקר כדי לשמור על קשר טוב עם הבייס – אבל במקביל שיבחו את נתניהו ואת "שיקוליו הענייניים", כפי שעשתה השרה מירי רגב. נתניהו רק יוצא נשכר מהדואליות הזו

הדברים ידועים, אבל שום דבר לא יעזור לנתניהו. גם אם המלחמה תימשך עד סוף 2024, כפי שמעריך הצבא, זה לא ימנע את חשבון הנפש והזעם שיציפו את הרחובות ויובילו את המדינה לבחירות חדשות.

גם אם נתניהו יעבור את השנה הזו בשלום, קשה להניח שיעביר את תקציב 2025, שיהיה אחד הקשים בתולדות המדינה. ואם יעבור התקציב הזה, נתניהו לא יחצה בשלום שום ועדת חקירה ממלכתית לאירועי ה-7 באוקטובר.

ישיבת הממשלה בבסיס הקרייה בתל אביב, 31 בדצמבר 2023 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
ישיבת הממשלה בבסיס הקרייה בתל אביב, 31 בדצמבר 2023 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

מעבר לכל זה, נתניהו גם לא יכול למשוך את המלחמה כרצונו. האפשרות הזו נפסלת בידי שרים בכירים מכל המפלגות. הקבינט המדיני-ביטחוני לא מנהל שום דבר, חוץ מאשר מריבות ועימותים, למרות ששם יש לנתניהו רוב מוחלט.

את מהלכי המלחמה קובע קבינט המלחמה ושם נתניהו נקלע לעמדת מיעוט. שר הביטחון יואב גלנט עם שרי המחנה הממלכתי בני גנץ וגדי איזנקוט נמצאים במחנה אחד מול נתניהו והשר רון דרמר.

את מהלכי המלחמה קובע קבינט המלחמה ושם נתניהו נקלע לעמדת מיעוט. שר הביטחון גלנט עם שרי המחנה הממלכתי גנץ ואיזנקוט נמצאים במחנה אחד מול נתניהו ודרמר

לשלושת הגנרלים בקבינט הזה אפשר להוסיף גם את הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי, המסתמן כיריב נוסף של נתניהו ושריו, והוא זה שמנווט את המערכה בשטח. נתניהו לא יכול בתנאים הללו לקחת את המלחמה לאן שהוא רוצה.

כולם מודעים לשאיפות ולצורך של נתניהו, ומשום כך הם סוגרים עליו היטב. ולכן גנץ ואיזנקוט לא יצאו מהקבינט כל עוד הקרבות נמשכים. הם לא יתנו לנתניהו חופש פעולה מלחמתי-פוליטי.

דווקא לגלנט יש כאן תפקיד מיוחד. לפחות פעם אחת הטיח שר הביטחון בפירוש בנתניהו את האשמה שהוא עובד מתוך מניעים פוליטיים. זה קרה ב-11 בדצמבר בדיון בקבינט על הכנסת פועלים פלסטינים לעבודה בישראל. הקבינט הצביע נגד.

השר בני גנץ ושר הביטחון יואב גלנט בסיור ברצועת עזה, 23 בדצמבר 2023 (צילום: חשבון הטוויטר של בני גנץ)
השר בני גנץ ושר הביטחון יואב גלנט בסיור ברצועת עזה, 23 בדצמבר 2023 (צילום: חשבון הטוויטר של בני גנץ)

וצריך לשים לב גם לציוץ של גנץ בעקבות הפרסום אתמול ב"וושינגטון פוסט". גנץ דווקא נעמד לצדו של נתניהו מול החשש שביטאו הבכירים האמריקאים שנתניהו ימשוך או ייכנס למלחמה בצפון מסיבות אישיות.

"העולם צריך לזכור כי מי שהחל בהסלמה הוא ארגון הטרור חזבאללה. ישראל מעוניינת בפתרון מדיני. אם זה לא יקרה, מדינת ישראל וצה"ל יסירו את האיום", כתב גנץ. בנושא הזה צריך לזכור כי נתניהו בלם מכת מנע על חזבאללה, בניגוד לדעתו של גלנט.

במלים אחרת: בניהול המלחמה הנוכחית יש למרבה המזל מערכת של בלמים ואיזונים, וגם ראש הממשלה לא יכול לעשות כל מה שהוא רוצה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ביובי רועד מפסיקת הביניים בהאג הפסקת לחימה ובן גביר מפיל אותו בתוך 24 שעות. תם הסיפור. עשרות תיקים פליליים, חילוט של כל הכספות, כל כספי השוחד שלקט, וחברות הקש במקלטי מס. אלפיים שנה בכלא... המשך קריאה

ביובי רועד מפסיקת הביניים בהאג
הפסקת לחימה ובן גביר מפיל אותו בתוך 24 שעות. תם הסיפור. עשרות תיקים פליליים, חילוט של כל הכספות, כל כספי השוחד שלקט, וחברות הקש במקלטי מס. אלפיים שנה בכלא. לפחות.

אז לוקחים את ברק, הטוב ביותר כדי לעקב את הסכנה המיידית. אין כאן שום ממלכתיות ושום מהפך. יש שתי ידיים מתהדקות סביבי גרונו. וכצפוי הוא יעשה הכל כדי לשרוד עוד יום. הפסיכופת כבר בשלב תמות נפשי עם כל האנושות. אסטרויד, מלחמה גרעינית… מה שיבוא ברוך הבא
ובל נשכח. מולנו זקן, חולה, עייף, מסומם, בנאדם חסר ערכים, חלש, פרנואיד, אפס מאופס, חדל אישים. עלה נידף ששחד מחנה שלם בשלמונים מכיסנו. ארכיוני סחיטה, ושלמונים. זה 'סוד' כוחו

לכתבה המלאה עוד 683 מילים ו-2 תגובות
כל הזמן // יום שישי, 24 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נסיה כראדי, בת ה-11 שנפצעה אנוש מפגיעת טיל איראני בבני ברק, מתה מפצעיה

דיווח: ויטקוף וקושנר יצאו לשיחות עם איראן בפקיסטן; גם שר החוץ האיראני יצא לאסלאמאבאד, שם מעריכים כי סבב שיחות נוסף ייערך בשבוע הבא ● נתניהו הסתיר מהציבור שחלה בסרטן הערמונית לפני כמה חודשים וטופל בהקרנות ● ימנו בנימין זלקה, בן 21, נרצח לאחר שהותקף על ידי נערים שהתפרעו בפיצרייה שבה עבד ביום העצמאות

לכל העדכונים עוד 26 עדכונים

למה פוליטיקאים יוצאים בהכרזות כאילו הם כל-יודעים?

זאת כנראה תופעה רווחת בקרב פוליטיקאים: הם נוטים להסתמך על נטייתם של המוני אנשים להיאחז בעמדה קיצונית, בינארית, בתפיסה של שחור-לבן שאין בה מקום לאמצע, לגוונים אפורים.

כל דעה פסקנית ונחרצת מתבססת על הכללות גורפות. לתפיסה מעין זאת נלווים בדרך כלל קושי להכיל אמביוולנטיות. פסקנות הדוחה כל ספקנות.

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 677 מילים
אמיר בן-דוד

סבא שלי היה נאצי

ריאיון לאחר שגילה כי סבו שלו היה חבר במפלגה הנאצית וקצין בוורמאכט, יוהאנס שפור מציע כיום סדנאות מחקר ייחודיות לגרמנים המבקשים להתעמת עם עברה האפל של משפחתם ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אנשים מעדיפים לדעת את האמת הקשה מאשר למלא את החלל בדמיון שלהם"

לכתבה המלאה עוד 1,940 מילים

"לאהוב לעד רק ליום אחד"  - על פזמוניה של מירית שם אור

השבוע ציינה מירית שם אור את יום הולדתה, וזו הזדמנות להיזכר בכמה משיריה ולעמוד על ייחודם.

מירית שם אור ­­- עיתונאית וסופרת מוערכת – נודעה גם כמי שכתבה עשרות להיטים לאורך השנים. מירית מעולם לא שאפה להציג עצמה כמשוררת, אלא כתמלילנית שבעצם "נקלעה לסיטואציה".

ד"ר אמיר מזור הוא היסטוריון המתמחה בעולם האסלאם של ימי הביניים ובקורות היהודים תחת שלטון האסלאם. כמו כן כותב טורי דעה בנושא גיבורי תרבות בתחום המוסיקה הפופולרית, השירה והפיזמונאות בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,129 מילים

למקרה שפיספסת

אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֱנוֹשִׁיּוּת 299

מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם

לכתבה המלאה עוד 908 מילים

החרב שאוכלת את הבית - האם ה"ביטחון" הפך לדת של מוות?

בזמן שמהדורות החדשות של 2026 ממשיכות להזין אותנו בסיסמאות על "ניצחון מוחלט", "הסרת האיום לצמיתות" ו"שינוי פני המזרח התיכון", כדאי שנבין את המנגנון התודעתי שמאפשר למשטרים לבצע פשעים מחרידים מבלי שהם יוגדרו ככאלה.

ההיסטוריון וחוקר הג'נוסייד א. דירק מוזס מציע בספרו "The Problems of Genocide" מראה שחורה ומפכחת: המושג "ביטחון קבוע" (Permanent Security) הוא המנוע המרכזי שמאחורי האלימות המודרנית. זוהי המלכודת שבה כולנו כלואים.

ארנון הראל הוא כותב ואזרח הפועל במסגרת המחאה האזרחית בישראל. כתיבתו נעה על התפר שבין ניתוח ביקורתי לפעולה אזרחית, ומתמקדת בפערים שבין חוק, מוסר וכוח בפעולת מוסדות המדינה. הראל רואה בכתיבה עצמה אקט אזרחי, ובשתיקה לנוכח עוולות – צורה של שיתוף פעולה. 20 שנות קבע ועוד 15 שנות מילואים בחיל האוויר בתפקידי פיקוד בשדה, מודיעין ומטה; 25 שנות אפיון, עיצוב פיתוח וניהול פרויקטים של מערכות מידע גדולות; 6 שנות הוראה בתיכון. בעל השכלה אקדמאית נרחבת ומגוונת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 879 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים ו-1 תגובות

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים ו-1 תגובות

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים ו-1 תגובות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.